Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ

Mια μέρα ένα ποντικάκι περνούσε από ένα σημείο της ζούγκλας και, καθώς προχωρούσε, άκουσε κάποιον να φωνάζει βοήθεια.
Κοιτάει σαστισμένος και τι βλέπει μέσα σε έναν μεγάλο λάκκο! Έναν ελέφαντα που προσπαθεί απεγνωσμένα να σκαρφαλώσει, αλλά του κάκου.
Τότε τού λέει το ποντικάκι, "Μη στεναχωριέσαι φιλαράκο, εγώ θα σε σώσω...". Και αμέσως ο φίλος μας τρέχει σπίτι του, ανοίγει το γκαράζ και βγάζει την Lamborghini του, τη γκαζώνει και τρέχει στο λάκκο που μέσα είναι ο ελέφας.
Πετάει μέσα ένα σχοινί, το δένει στον προφυλακτήρα και λέει τού ελέφαντα να το δέσει στη μέση του. Ευθύς αμέσως βάζει την Lamborghini στην πρώτη και τραβάει το παχύδερμο έξω με ασφάλεια. Ο ελέφαντας τον ευχαριστεί και πάει στη δουλειά του.
Ένα μήνα αργότερα... Από το ίδιο σημείο της ζούγκλας διέρχεται τώρα ο ελέφαντας, και αυτός με τη σειρά του ακούει φωνές για βοήθεια. Κοιτάει μέσα στο λάκκο και βλέπει το ποντικάκι μέσα και του λέει, "Αδελφάκι, μη φοβάσαι, θα σ' έχω έξω σε μισό λεπτό." Στέκεται, λοιπόν, πάνω από τον λάκκο και αφήνει την τεράστια προβοσκίδα του να ξετυλιχτεί σιγά-σιγά προς τα κάτω. Αμέσως το ποντικάκι γαντζώνεται επάνω της και βγαίνει έξω.
Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας μας είναι:
Όταν την έχεις μεγάλη, δεν χρειάζεσαι ωραίο αυτοκίνητο.