Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Όπως ακριβώς είχα προβλέψει, η Οικογένεια και συγκεκριμένα ο Βαρδής, αντιλήφθηκε ότι δεν μπορεί να παραμείνει στα ηνία της ΠΑΕ. Στις 24.6.2010 έγραφα (http://ed-mysterious.blogspot.com/2010/06/blog-post_1678.html) : "Μετά ταύτα θεωρώ ότι δύσκολα θα παραμείνει η Οικογένεια εις τα ηνία του ΠΑΟ και ότι τώρα απλώς δίνει μάχες οπισθοφυλακής και εντυπώσεων. Εκτός και αν επικρατήσει τελικά ο κρητικός εγωισμός τους. Τότε όμως θα έχουμε δράματα εις το ΟΑΚΑ".
Δεν έχω φυσικά μαντικές ικανότητες. Έβλεπα απλώς το προφανές. Οι αντιδράσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των οπαδών του Παναθηναϊκού απέδειξαν ότι ουδείς υγιής Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να ανεχθεί το πισωγύρισμα.
Ο αγώνας με την Τζένοα ήταν καταλυτικός. Παρά τις προσπάθειες των φιλικών ΜΜΕ να αποκρύψουν το γεγονός ότι η πλειοψηφία των φιλάθλων αποδοκίμασε σκαιότατα τους Βαρδινογιάννηδες. Το ψέμα που γράφτηκε την επόμενη από τα γνωστά φερέφωνα δεν είχε προηγούμενο. Στόχος προφανής. Να αποσιωπήσουν τις αποδοκιμασίες της πλειοψηφίας. Γι' αυτό άλλωστε είχε επιλεχθεί να δείξει τον αγώνα το Connex και όχι κάποιο κανάλι με μεγάλη εμβέλεια...
Η πιο σημαντική όμως αιτία για την άνευ όρων παράδοση της ΠΑΕ ήταν το οξύ ταμειακό πρόβλημα. Καθώς δεν προχώρησε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που είχε αποφασιστεί, δεδομένου ότι ουδείς "τολμηρός" προσεφέρθη, η ΠΑΕ προχώρησε σε λήψη δανείου για να καλυφθούν οι ταμειακές ανάγκες.
Οπότε δεν πρόκειται ακριβώς για δωρεά των μετοχών, αλλά επί της ουσίας για πώληση, αφού πια η Οικογένεια δεν θα είναι υποχρεωμένη να συμμετάσχει στην επικείμενη (και απαιτούμενη) αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.  
Συνεπώς, η Οικογένεια εξαναγκάστηκε να προβεί σε αυτή την ενέργεια ένεκα της έλλειψης χρημάτων, της έλλειψης διάθεσης και των αντιδράσεων των οπαδών, οργανωμένων και κυρίως των απλών.
Υ.Γ. 1ο. Τζάμπα εκτέθηκες κ. Κωνσταντόπουλε.
Υ.Γ. 2ο. Τι θα βρουν να γράψουν αύριο το Derby και η Πράσινη;
Υ.Γ. 3ο. Εννοείται ότι οι κ. Βγενόπουλος και Πατέρας δεν έχουν καμία δικαιολογία πια για να αρνηθούν...
Υ.Γ. 4ο. Επιτέλους, τέλος.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ