Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΠΑΠΑ-ΧΡΗΣΤΟ

Αφού η Εκκλησία έλυσε όλα τα εσωτερικά γνωστά και μη εξαιρετέα προβλήματά της, βοήθησε όλους τους φτωχούς της Ελλάδος, προσέφερε την περιουσία της για την ανόρθωση του ελληνικού χρέους, αποφάσισε να ασχοληθεί και με τον παπά - Χρήστο.
Ο παπά - Χρήστος είναι ο γνωστός εις το πανελλήνιο παπά - Παοκτζής, ο οποίος κάθε Κυριακή δίνει το βροντερό παρόν του μέσα εις την Τούμπα. Αγαπητός από όλους, Παοκτζήδες και μη, κατόρθωσε να δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο της Εκκλησίας, πιο ανθρώπινο, πιο φιλικό και πιο άμεσο.
Για λόγους "υπερφυσικούς" η επίσημη Εκκλησία είχε διαφορετική άποψη. Με απόφαση λοιπόν του Μητροπολίτη Κασσάνδρειας, ο παπά-Χρήστος απομακρύνθηκε από τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Τριλόφου και από πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου.
Μάλλον κάποιοι δεν άντεχαν την δημοφιλία του εν λόγω ιερέα. Προφανώς τους διατάρασσε την "ηρεμία"...
Υ.Γ. Τον μόνο ιερέα που πραγματικά εκτιμούσα ήταν ο παπά - Τάσος. Μια αντίστοιχη περίπτωση του παπά - Χρήστου. Μόνο που αυτός ήταν Αεκτζής και κάθε Κυριακή έτρεχε εις τη Ν. Φιλαδέλφεια να δει από κοντά την ΑΕΚ. Θυμάμαι όλα τα μικρά παιδιά να τρέχουμε να φιλήσουμε το χέρι του, επειδή ήταν τόσο ανθρώπινος. Από τότε έχω να φιλήσω χέρι ιερέα...
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ