Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ. Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΠΑΝΙΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ

Μεγάλη εντύπωση μου έκαναν τις τελευταίες μέρες οι αντιδράσεις για το απαράδεκτο γεγονός του γαμήλιου πάρτυ στο ιστορικό θωρηκτό Αβέρωφ.
Και ποιόν να κατηγορήσεις;
Την οικογένεια εφοπλιστών; Όχι βέβαια δεν φταίνε αυτοί, αφού δεν ξέρουν μάλλον ποια είναι η ιστορία του Αβέρωφ, ενώ η στρατιωτική θητεία των μελών της, βάζω στοίχημα ότι δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 2 βράδια σε στρατόπεδο ή μάλλον σε ναύσταθμο...
Τον καλησπεράκια Πλοίαρχο; Τον «διάδοχο» του Κουντουριώτη, ο οποίος Ναύαρχος διαμήνυσε στο ναύσταθμο των Τούρκων στην Κωνσταντινούπολη, όταν κατέλαβε και την Τένεδο χωρίς αντίσταση (μετά από Άγιο Όρος και όλα τα νησιά του ανατολικού και του βόρειου Αιγαίου) το ιστορικό «αν δεν έχετε καύσιμα να σας στείλω εγώ», φτάσαμε στο σημείο να παρακαλάει ο πλοίαρχος, αυτός ο σύγχρονος «Μιαούλης» για να χωρέσει σε μια φωτογραφία με τους νεόνυμφους και να τους ρωτάει συνέχεια, φαντάζομαι, αν ήταν ευχαριστημένοι από την φιλοξενία.
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας; Μπα εδώ κάποτε είχαμε ένα φτωχό υπουργό (Άκης νομίζω λεγότανε) που δεν είχε πάει φαντάρος και αυτόν τον άνθρωπο (ο επονομαζόμενος και four season paris) αστράτευτος ον, επειδή ήτανε υπουργός Εθνικής Άμυνας, του βαράγανε προσοχές οι στρατιώτες μας!!!!!!!!!!.
Πάντως ο πανελλήνιος ξεσηκωμός αυτή τη φορά για το μη σεβασμό του θωρηκτού είναι θετικό σημάδι.
Α, και για την ιστορία, το Αβέρωφ, όταν ξεμύτισαν τελικά οι Τούρκοι, τους ισοπέδωσε ή καλύτερα, επειδή έχουμε και μουντιάλ, τους έβαλε στα δίχτυα μόνο του στις 2 μεγάλες ναυμαχίες του Α΄ Βαλκανικού Πολέμου, της Έλλης και της Λήμνου.
Αλλά εδώ σε αυτήν την χώρα καταντήσαμε έτσι όπως είμαστε, γιατί δε σεβόμαστε τίποτα πια.
Ορισμένα τρανά παραδείγματα από πολλά που ξέρω είναι τα παρακάτω.
Οι τραγικοί τσάμπα μάγκες άνθρωποι του ΚΚΕ δύο φορές βεβήλωσαν την Ακρόπολη όχι μόνο με την παρουσία τους, αλλά και με κάτι ηλίθια πανό διαμαρτυρίας. Τσάμπα μάγκες λοιπόν, γιατί εδώ το κράτος έκανε δύο φορές τα στραβά μάτια σε αυτήν την ιεροσυλία, ενώ άμα το κάνανε αυτό σε κάποιο ιστορικό μνημείο της συμπαθέστατης Β΄ Κορέας θα τους εκτελούσαν επί τόπου. Αλλά δεν πειράζει, θα πηγαίνανε από κομουνιστές, άρα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι.
Στη Σαντορίνη πριν από 5 περίπου χρόνια ένα στέγαστρο (λόγω λαμογιάς εργολάβων) κατέρρευσε σε αρχαιολογικό χώρο με αποτέλεσμα το θάνατο ενός βρετανού τουρίστα και των τραυματισμό άλλων έξι. «Ευτυχώς» η αντίδραση του ελληνικού κράτους στην απερισκεψία των Αρχαίων να φτιάξουνε ολόκληρη πόλη με πλατείες πολυώροφα κτίρια κ.α. ήταν αστραπιαία. Έκλεισαν αυτόν τον επικίνδυνο χώρο, ο οποίος παραμένει ακόμα κλειστός. Για να μη λέτε ότι είμαστε κράτος μπουρδέλο.
Για την Ελευσίνα δεν θα πω πολλά, θα προτείνω απλώς να κατεβάσετε από το internet ή να δείτε στο youtube το ντοκιμαντέρ «αγέλαστος πέτρα». Να δείτε τι έχουμε κάνει…
Για το Μαραθώνα τι να πω; Τα περισσότερα είναι ήδη γνωστά. Πως τολμάμε ΕΜΕΙΣ οι πολίτες και θέλουμε να καεί η βουλή, αφού οι πρώτοι εγκληματίες είμαστε εμείς που τους εκλέγουμε. Οι χαρτογιακαδοτυχάρπαστοι πολιτικοί φταίνε για την κατάντια μας;
Στην Κόρινθο ο αρχαιότερος δρόμος (διολκός) δεν ανακηρύχθηκε καν αρχαιολογικός χώρος και το πιο καλοδιατηρημένο κομμάτι του περνάει μέσα από ένα στρατόπεδο!!! Και οι φαντάροι φροντίζουν την αρχαία οδό…
Ο άγγλος Έβανς που ανακάλυψε την Κνωσσό (1902) και ανέδειξε το Μινωικό πολιτισμό, έκανε και την αναστήλωση της. Πότε; Το 1907. Από τότε δεν έχει γίνει τίποτα, αν είναι δυνατόν 103 χρόνια μετά, με κίνδυνο να καταρρεύσει και το παλάτι του Μίνωα. Ο λόγος είναι ότι τα υπουργεία και οι υπεύθυνοι γενικά τσακώνονται μεταξύ τους.
Ναός του Επικούρειου Απόλλωνα στις Βάσσες στην Αρκαδία (φώτο χωρίς το κάλυμμά του). Ασύλληπτης ομορφιάς ναός, θεωρείται ο δεύτερος πιο σημαντικός μετά των Παρθενώνα. Έτσι και αλλιώς και αυτή δουλειά του Ικτίνου ήταν. Άγνωστος και καλυμμένος με ειδικό στέγαστρο (τελείως καλυμμένος). Α ρε τεχνολογία, δηλαδή δε μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα; βέβαια δεν είναι στο κέντρο των Αθηνών να φτιάξουμε ένα γυάλινο έκτρωμα για να κάνουμε φιέστες...
Και εδώ βλέπουμε άλλο ένα παράδειγμα υποκρισίας. Και από αυτό το ναό κλέψανε οι Βρετανοί και τη ζωοφόρο και πολλά αγάλματα εκθέματα κτλ και τα έχουν στο βρετανικό μουσείο. Ποιά είναι η αντίδρασή μας; ΚΑΜΙΑ, όπως και πολλά άλλα αρχαία δικά μας είναι σε μουσεία από το Μπαγκλαντές μέχρι το Ουζμπεκιστάν.
Αλλά τα κροκοδείλια δάκρυα είναι μόνο για το δήθεν ενδιαφέρον μας για τα μάρμαρα του Παρθενώνα. Μπράβο μας αντιδράμε. Bring them home που θα έλεγε και ο Γιωργάκης.
Δήλος το ιερό νησί. Ακατοίκητο, ένας απέραντος αρχαιολογικός χώρος, τρεις ώρες ξενάγησης από τη Μύκονο, απαγορεύεται η παραμονή μετά τη δύση του ηλίου. Εκμετάλλευση αρχαιολογικού χώρου ΜΗΔΕΝ και πάλι. Οι ξένοι παθαίνουν πλάκα, θα πλήρωναν όσο-όσο να μείνουν εκεί έστω ένα βράδυ.
Σπήλαιο Πετραλώνων Χαλκιδική. Αυτό που γίνεται εκεί τα τελευταία τριάντα χρόνια δεν το χωράει το μυαλό ανθρώπου. Δεν θα πώ περισσότερα γιατί είναι τεράστιο το θέμα. Πόσες κρεμάλες πρέπει να στηθούν άραγε; Όχι για τους πολιτικούς, αλλά για τους δήθεν πανεπιστημιακούς αυτού του τόπου, όπου όσοι έχουν τις θέσεις κλειδιά, ανήκουν στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά.
Δηλαδή όσοι αποφασίζουν για το τρόπο ιστορίας, παιδείας και πολιτισμού αυτής της χώρας έχουν τόση αγάπη για την χώρα όσο και οι αναρχικοί που καίνε συνέχεια την σημαία μας!
Ολόκληρα κεφάλαια της ιστορίας μας έχουν εξαφανιστεί, όχι μόνο της αρχαίας αλλά κυρίως της σύγχρονης, με αποτέλεσμα οι νεοέλληνες να νομίζουν το Πολυτεχνείο την πιο μεγαλειώδη στιγμή της νεότερης ιστορίας μας, επειδή χύθηκε λέει αίμα για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα.
Στην πραγματικότητα όμως ούτε το Πολυτεχνείο έφερε την δημοκρατία, ενώ το αίμα που χύθηκε είναι σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με άλλα γεγονότα του αιώνα που μας πέρασε.
Όπως αντιλαμβάνεστε, από καθαρή τύχη δεν έχουμε πάθει ακόμα τα χειρότερα.
Υ.Γ. Όσο σηκώνομαι κάθε πρωί και βλέπω ότι δεν έχουμε πουλήσει ακόμα τον Παρθενώνα ή ολόκληρη την Ακρόπολη, ή δεν έχουν κάψει – καταστρέψει το μνημείο τίποτα αναρχικοί, ή ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν το κήρυξε αυθαίρετο του Περικλή και διέταξε την κατεδάφιση του, ή ότι η πασίγνωστη πια Θάλεια Δραγώνα, Ειδική Γραμματέας Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων (άκου τίτλο που σκαρφίστηκαν! συγχαρητήρια Γιωργάκη) με πολλές ατάκες στο ενεργητικό της όπως: «Μας έκαναν Έλληνες, ενώ δεν ήμασταν» και «Η επιθυμία να διδάσκεται η αρχαία ελληνική γλώσσα κρύβει εθνικιστικές τάσεις», δεν έχει βγάλει ακόμη ντιρεκτίβα από το υπουργείο ότι οι Βάρβαροι στο παρελθόν έφτιαξαν πριν από τους Έλληνες την Ακρόπολη και οι Οθωμανοί απλά την ομόρφυναν, τότε υπάρχει ακόμα ελπίδα.
ΕΡΥΘΡΟΣ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ