Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Ο Πόλεμος Ισραήλ – Τουρκίας μόλις άρχισε

Προφανώς και καταδικάζουμε απερίφραστα την αιματηρή επέμβαση των Ισραηλινών στρατιωτών στην αποστολή «ανθρωπιστικής» βοήθειας στον Παλαιστινιακό λαό της Γάζας. Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση ψύχραιμα, μακρυά από τους συναισθηματισμούς που μας χαρακτηρίζουν ως λαό, και με μόνο γνώμονα το εθνικό μας συμφέρον. Όπως έγινε γνωστό, οι ισραηλινές δυνάμεις παρακολουθούσαν από την πρώτη στιγμή τα πλοία που πλησίαζαν στις ακτές της Γάζας και η απόφαση να προχωρήσουν σε νηοψία μέσα στην νύχτα σε απόσταση 68 μιλίων από τις ακτές λήφθηκε, κατόπιν πληροφοριών που υπήρχαν για σκάφη με τηλεοπτικά συνεργεία, τα οποία θα συνέρρεαν κοντά στον «Στολίσκο της Ελευθερίας» με το πρώτο φως της ημέρας και θα δυσχέραιναν επικοινωνιακά το όλο εγχείρημα.
Αυτό βέβαια αποδείχθηκε σωστό, καθώς σε χρόνο μηδέν το διαδίκτυο πλημμύρισε από βιντεάκια και απευθείας ανταποκρίσεις.
Παράλληλα, οι Ισραηλινοί είχαν πληροφορίες ότι μέσα στα σκάφη
υπήρχαν φανατικοί ισλαμιστές, οι οποίοι στόχο είχαν να περάσουν στην Γάζα και να αρχίσουν το κήρυγμα για συνέχιση της ένοπλης αντίστασης με το Ισραήλ. Το σύνολο των ισλαμιστών αυτών ήταν Τουρκικής καταγωγής. Παράλληλα και όπως αποκάλυψε η Κύπρια ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ, Ελένη Θεοχάρους, μέσα στα πλοία υπήρχαν πράκτορες της Τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΜΙΤ). Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι οι συγκρούσεις περιορίστηκαν μόνο στο Τουρκικό πλοίο.
Είναι ξεκάθαρο, ότι πρόκειται για σχέδιο της Τουρκίας προκειμένου να θέσει σε δεινή κατάσταση το Ισραήλ και να του «ξεπληρώσει» με τον τρόπο αυτό τις υποτιμητικές για την Τουρκία δηλώσεις και πράξεις των διπλωματών του.
Τυχαία δεν είναι και η πολιτική «μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες», που ανακοίνωσε η Τουρκία, καθώς και η επίθεση «φιλίας» που εξαπέλυσε σε Ελλάδα και Αρμενία.
Στην περίπτωση την δική μας θα πρέπει να κινηθούμε έξυπνα και να φροντίσουμε το συμφέρον μας. Δεν έχουμε καμία θέση να υπερασπιστούμε την Τουρκία και να συγκρουστούμε με το Ισραήλ. Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε τη μέχρι πρότινος αμυντική συνεργασία της Τουρκίας με το Ισραήλ, καθώς τα όπλα που αποκτήθηκαν και η σχετική τεχνολογία στοχεύουν ακόμα τα νησιά μας.
Τέλος, βλέποντας τα βίντεο των Τούρκων που ξυλοκοπούσαν με μένος τους Ισραηλινούς στρατιώτες που κατέβαιναν από τα ελικόπτερα, στο μυαλό μου έφερα την αντίστοιχη εικόνα της δολοφονίας των Ισαάκ και Σολομού στην Κύπρο. Έχει ο καιρός γυρίσματα...
Ο Πληροφοριοδότης