Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Α, ρε φουκαρά Κίσσινγκερ, που να το περίμενες, όταν τα έλεγες για τους Έλληνες από το ’74...

«Οι Έλληνες είναι αναρχικοί και δύσκολα κουμαντάρονται. Γι' αυτόν τον λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες: έτσι ίσως καταφέρουμε να τους αναγκάσουμε να συμβιβαστούν. Εννοώ βέβαια να χτυπήσουμε την γλώσσα τους, την θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά αποθέματα, έτσι ώστε να ουδετεροποιήσουμε την δυνατότητα τους να αναπτύσσονται, να διακρίνουν τους εαυτούς τους, ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να νικούν, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στα στρατηγικώς απαραίτητα σχέδια μας στα Βαλκάνια, την Μεσόγειο, και την Μέση Ανατολή.»
Απόσπασμα ομιλίας του Henri Kissinger στην Ουάσινγκτον τον Σεπτέμβρη του 1974...
Τα παραπάνω φέρεται να τα είπε ο Χένρι Κίσσινγκερ, και λέω φέρεται, γιατί κάπου διάβασα ότι το διέψευσε.
Όπως και να έχει το θέμα, επί της αρχής έχει δίκιο. Τα ιερά και τα όσια των Ελλήνων αναφέρονται στην ανατριχιαστική ομιλία του.
Από το ’74 τα περισσότερα έχουν γίνει με μαθηματική ακρίβεια, και αναφέρω μερικά παραδείγματα.
Η γλώσσα μας έγινε μονοτονική, εμπλουτίστηκε με ένα κάρο αμερικανόφερτες λέξεις, καταργήθηκαν τα Αρχαία, ο αριθμός των ενεργών λέξεων μειώθηκε.
Καταργήθηκε η αναγραφή της θρησκείας στις ταυτότητες, και γενικότερα υπάρχει μια απαξίωση, αφού οι παπάδες μας αντί να κατηχούν το ποίμνιο τους, έχουν επιδοθεί σε μπίζνες πολλών δις.
Ιστορικά και πολιτιστικά αποθέματα είχαμε πολλά, ή τουλάχιστον νομίζαμε ότι είχαμε.
Έχουν όμως τσαλακωθεί – καταπατηθεί με χίλιους δυο τρόπους. Τι να πρωτοπεί κανένας. Μόνο το θέμα της Μακεδονίας από μόνο του πληρεί το κριτήριο…
Ο φουκαράς δεν περίμενε με τίποτα ότι μετά την υλοποίηση των παραπάνω, ουδόλως θα μας πείραζαν, ότι θα τα χωνεύαμε χωρίς καν την βοήθεια σόδας…
Στα παπάρια μας.
Ποια Μακεδονία τώρα μωρέ; Άλλωστε οι ταγοί μας το είχαν προβλέψει. Σε δέκα χρόνια θα το έχουμε ξεχάσει… Έπεσε έξω ο αλήστου μνήμης γκαντέμης. Το ξεχάσαμε νωρίτερα…
Η Κύπρος; Πέφτει μακριά. Αν μάλιστα ρωτήσεις τους μισούς Έλληνες, θα σου πουν ότι δεν τους χωνεύουν. Συν του ότι βρωμάει το χαλούμι τους... (σ.σ. οι άλλοι μισοί δεν χωνεύουν τους Βορειοελλαδίτες. Τους Μακεδόνες δηλαδή)
Οι συνεχιστές του Κίσσινγκερ άργησαν, αλλά το κατάλαβαν… Και πήραν τα μέτρα τους…Όμως λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο.
Ο Έλληνας έχει ένα και μόνο θεό, πατρίδα, θρησκεία. Τον Μαμωνά. Άγια τα μέσα του! Κλεψιά, ρεμούλα, κομπίνα, μίζα, αρπαχτή είναι η Βίβλος του. Επιδόματα, προσαυξήσεις η Καινή Διαθήκη του.
Τώρα θα ξεσηκωθούν οι μάζες! Τώρα θα γίνει πόλεμος!
Ααααα, όλα κι όλα! Σιγά μην μας μαμήσετε κιόλας!
Μπορείτε να πάρετε την Μακεδονία, τη Θράκη την Κύπρο.
Τα Cayen όμως τα επιδόματα, τη μίζα και την αρπαχτή δεν τα χαρίζουμε!
Κανένας. Ούτε ΠΑΣΟΚτζής, ούτε ΝεοΔημοκράτης, ούτε ΚουΚουΕς, ούτε ΣΥΡΙΖαίος.
Έτσι είναι ο Έλληνας. Μην του πατήσεις τον κάλο! Και εμείς τον κάλο τον έχουμε στην τσέπη…!
Εις το επανιδείν
Ο ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ