Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Πώς την καταντήσατε έτσι, ρε;

Άλλη μια μαύρη σελίδα γραμμένη με τα μελανότερα χρώματα προστέθηκε στην ιστορία της ΑΕΚ. Τα επεισόδια χτες στο ΟΑΚΑ αλλά και οι γιούχες σε Αδαμίδη - Μπάγιεβιτς – Σκόκο, με έχουν κάνει να σιχαθώ όσους ασχολούνται με την ΑΕΚ, φιλάθλους και παράγοντες, γιατί αυτό που τελικά έχουν προσφέρει είναι να καταστρέφουν ότι καλό πάει να γίνει στην ομάδα, να κάνει κάποιους που την αγαπάνε είτε να τη μισήσουν είτε να μην ασχοληθούν, να μας έχουν μόνιμα τρίτους (στην καλύτερη περίπτωση) και τέλος να μας καταντάνε γραφικούς αφού το μόνο που θα μας μείνει ως κληρονομιά είναι αυτή η άκρατη γκρίνια για τη διαιτησία και το σύστημα, πράγμα που με έχει κουράσει. Όχι ότι δεν υπάρχει αλλά δεν μπορεί να αποτελεί μόνιμα άλλοθι.
Τα προβλήματα της ΑΕΚ δεν είναι τωρινά. Μετά τον Μπάρλο άρχισαν τα προβλήματα και η αιτία είναι μία. Έλλειψη χρημάτων.
Μετά τα πρώτα πέτρινα χρόνια (δεκαετία 80’) ήρθε μια αναλαμπή. Η αλήθεια είναι ότι βοήθησαν και οι συγκυρίες όσο αφορά το υπόλοιπο ΠΟΚ, αλλά πάντα κάπως έτσι συμβαίνει. Με πρόεδρο τον Γιδόπουλο , η ΑΕΚ κατέκτησε πάλι πρωτάθλημα. Υπήρχε ένα ρεύμα εκείνη την εποχή, και κατάφερε παρά τις συχνές αλλαγές προέδρων (Καρράς-Μελισσανίδης, Γενεράκης), και με το γεγονός ότι είχε πολύ καλή ομάδα κατάφερε να κρύψει το αιώνιο πρόβλημα της. Την έλλειψη χρημάτων.
Μετά ο Τροχανάς (αλήθεια τι δουλειά έχει ο συγκεκριμένος και ανακατεύεται ακόμα με την ΑΕΚ;) αποτελείωσε την ΑΕΚ. Φυγή Μπάγιεβιτς και παικτών, πώληση της ΑΕΚ στην ΕΝΙC, αγωνιστικά πήγαινε με τις αναθυμιάσεις της βενζίνης του Μπάγιεβιτς.
Η δεύτερη περίοδο των πέτρινων χρόνων είχε ήδη ξεκινήσει. Απίστευτα πράγματα έλαβαν χώρα. Να θυμηθούμε μόνο μερικά ονόματα που ανακατεύτηκαν με διάφορους τρόπους… Κούγιας, Κομνηνός, Σκλαβενίτης, Γρανίτσας Ψωμιάδης…, τι να πρωτοθυμηθεί κάποιος. Στο εν τω μεταξύ είχαμε βρει –δικαίως βέβαια σε κάποιες περιπτώσεις – καραμέλα να πιπιλάμε. Κατηγορούσαμε τη διαιτησία, λες και αν εμείς μπορούσαμε να κάνουμε τα ίδια θα λέγαμε όχι, και βρίζαμε αισχρότατα (ανεπίτρεπτο) αυτούς που αποχώρησαν από την ΑΕΚ (Μπάγιεβιτς και παίκτες) ως κοινοί νταβατζήδες. Το πρόβλημα παρέμενε... Χρήμα δεν υπήρχε.
Το 2004 όλοι πιστέψαμε ότι κάτι θα αλλάξει.
Αναγκαστικά βέβαια αφού δεν υπήρχε και τίποτα καλύτερο στον ορίζοντα. Προσωπική μου άποψη παραμένει ότι η ΑΕΚ θα έπρεπε να πέσει στην Δ΄ Εθνική και όχι να σωθεί κάνοντας χρήση ενός επαίσχυντου νόμου. Γιατί δεν μπορεί, όπου μας συμφέρει να είμαστε νόμιμοι ή παράνομοι. Δεν μπορούμε όταν καταγγέλλουμε το σύστημα, τη στιγμή που μας συμφέρει να το χρησιμοποιούμε. Τέλος πάντων έγινε. Και ξεκινάει μια νέα εποχή για την ΑΕΚ.
Όλα καλά στην αρχή. Το «πάρτι» είχε ξεκινήσει και η «λίμνη» γέμιζε. Όχι με φρέσκο νερό, αλλά με ενώσεις των παραποτάμων.
Οι οπαδοί της ΑΕΚ όμως είναι και αυτοί Έλληνες. Η έλλειψη υπομονής έσπρωξε τον Ντέμη να ανοιχτεί. Δεν θα κατηγορήσω ποτέ τον Ντέμη για αυτά που πρόσφερε στην ΑΕΚ. Ο άνθρωπος πλήρωσε την αγάπη του για την ΑΕΚ. Και βέβαια έκανε λάθη. Πολλά λάθη. Όχι όμως για αυτά που τον κατηγορούν.
Έχουμε και εμείς τους κάφρους μας . Η αλήθεια είναι ότι μετά από τα επεισόδια όταν και παρέδωσε στην αστυνομία (για κάποιους έδωσε) αυτούς που συμμετείχαν στα επεισόδια, στη πραγματικότητα πάτησε το κουμπί της αντίστροφης μέτρησης. Μπορεί να μην ήταν πολύ διακριτικό αυτό που έγινε, αλλά ποιος νοήμων άνθρωπος μπορεί πραγματικά να τον κατηγορήσει;
Αλλά έτσι είναι στην Ελλάδα. Όταν κάποιος μας δείχνει το φεγγάρι, εμείς κοιτάμε το δάχτυλο.
Όσα φέρνει η στιγμή δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος …..Εάν η ΑΕΚ είχε κατακτήσει εκείνο το πρωτάθλημα (Βάλνερ) σήμερα θα μιλάγαμε για διαφορετικά πράγματα.. Το νέο ’89 δεν συντελέσθη και βέβαια ως συνήθως ψάξαμε για τα μαύρα πρόβατα. Τα βρήκαμε (Νικολαϊδης) , τα οδηγήσαμε στην έξοδο, και μας έμειναν ……τα άσπρα πρόβατα.(μέτοχοι). Και πάλι το γνωστό θέμα. Έλλειψη χρημάτων.
Φτάνω στα χθεσινά επεισόδια .Τα βάλανε με τον Αδαμίδη. Που θέλει να πουλήσει τον Σκόκο. Συμφωνώ επί της αρχής να μην πουληθεί. Αλλά όταν βλέπω την συμπεριφορά του τόσο μέσα στο γήπεδο (παίζει όποτε θέλει), όσο και έξω από αυτό (βλέπε δηλώσεις), τότε λέω να κερδίσω ότι μπορώ καλύτερο από αυτή την περίπτωση. Αν αυτό είναι η πώληση του παίκτη, τότε να πουληθεί. Το μόνο που θέλω είναι να πουληθεί σε καλή τιμή!
Στο καλό και να μας γράφει. Πρέπει να πάψουμε να θεοποιούμε πρόσωπα. Δεν θα μάθουμε άραγε ποτέ από τα λάθη μας;
Αποφάσεις παίρνεις ανάλογα με τα οικονομικά σου.
Βγήκε και ο Μελισσανίδης και έκανε δηλώσεις. «να τον κρατήσουμε έως τη λήξη του συμβολαίου του στην εξέδρα και μετά ας πάει, όπου θέλει». Τι λες ρε «τίγρη»; Σοβαρά; Με ξένα κόλλυβα θα κάνεις κηδεία; Αφού είσαι τόσο μάγκας, πάρε την ΠΑΕ και κάνε ό,τι γουστάρεις. Μόνο ένας είχε τα (οικονομικά) φρύδια να το κάνει αυτό (Βαρδινογιάννης στον Πάρη Γεωργακόπουλο), αλλά αυτός ούτε στο άρθρο 44 εκλιπαρούσε να μπει, ούτε συνεντεύξεις τύπου για την οικονομική κατάσταση έδινε, ούτε κανέναν Κοζώνη έψαξε.
Επίσης μετά από καιρό βρίσανε ξανά τον Μπάγιεβιτς. Πάλι την ίδια καραμέλα. Τον κατηγόρησα και εγώ για φιλοχρήματο, όταν έφυγε, (προσωπικά δεν τον έβρισα χυδαία ποτέ), γιατί τον είχα θεοποιήσει, τον θεωρούσα ένα με την ΑΕΚ. Πήρα το μάθημα μου. Έμαθα να είμαι ψυχρός. Με αυτή λοιπόν την ψυχρότητα λέω ότι αν δεν είχαμε και τον Μπάγιεβιτς φέτος, θα μιλάγαμε για πραγματική αγωνιστική ντροπή.
Πάμε στον Σκόκο. Βέρος Αργεντίνος. Καντάρια μπάλα, προβληματικός χαρακτήρας. Η αντίδραση των φιλάθλων ανθρώπινη. Και εγώ τον έψεξα για την συμπεριφορά του ή οποία είναι αντιστρόφως ανάλογη με την ποδοσφαιρική του ικανότητα. Κάποιοι τον χειροκρότησαν. Η απορία μου είναι αν τον χειροκρότησαν, επειδή το πίστευαν ή αν χειροκρότησαν από αντίδραση στα τεκταινόμενα (γιούχα στους Μπάγιεβιτς – Σκόκο- επεισόδια ) Μύλος……
Βρίσανε ακόμα και τους μετόχους. «Πουλήστε και φύγετε» φώναζαν. Παιδιά να σας πω ένα μυστικό; Το ίδιο θέλουν και αυτοί !! Τουλάχιστον βρέθηκε ένα κοινό σημείο…
Τον μαλάκα που θα δώσει λεφτά για να την πάρει, ποιός θα τον βρει;
Το πρόβλημα της ομάδας μας δεν είναι ούτε ο Ντέμης, ούτε ο Μπάγιεβιτς, ούτε ο Αδαμίδης, ούτε ο Σκόκο ούτε, ούτε, ούτε …..
Το πρόβλημα της ομάδας είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα .Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε αυτό, τόσο λιγότερο κακό θα κάνουμε στην ομάδα και στον εαυτό μας.
Τέλος καλώ τους απανταχού ΑΕΚτζήδες να διαβάσουν το απόσπασμα του ΕΡΥΘΡΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ (http://,ed-mysterious.blogspot.com/2010/04/blog-post_17.html#more) που αναφέρεται στα συναισθήματα που προκαλούμε στους οπαδούς των άλλων ομάδων. «Εγώ πάντα συμπαθούσα την ΑΕΚ. Δε μπορώ να δω ανταγωνιστικά αυτή την ιστορική ομάδα, όπως δεν μπορώ να δω ανταγωνιστικά ούτε τον Πανιώνιο, τον Απόλλωνα, ούτε τον Αθηναϊκό».
Εκεί ρε την καταντήσατε την ΑΕΚ, όλοι εσείς που κόπτεστε για αυτή!!
… και συνεχίζει «Έτσι και αλλιώς, οι Αεκτζήδες έχουν κερδίσει εδώ και χρόνια τον σεβασμό μου για ένα και μόνο λόγο. Διάλεξαν ένα δύσβατο δρόμο και μόνο που υποστηρίζουν την ΑΕΚάρα φτάνει. Άλλωστε τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα, όπως έγραφαν κάποτε στους τοίχους»
Ευχαριστούμε πολύ...
ΥΓ1 Σημειωτέον, ο Βαρδινογιάννης ήταν επίσης ο μόνος, που είχε τα φρύδια να τα βάλει με τους οπαδούς.
ΥΓ2 Είναι μεγάλη γάτα ο Μπάγιεβιτς. Μόλις άρχισαν τη γιούχα στο πρόσωπο του, έβαλε τον Σκόκο για να αλλάξει την κατεύθυνση των πυρών.
ΥΓ3 Συμφωνώ απόλυτα με τον ΕΡΥΘΡΟ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ… Αντικειμενικός οπαδός δεν έχει γεννηθεί ακόμα σε αυτόν το τόπο. Και με την υπογεννητικότητα που μας μαστίζει, μάλλον δεν θα γεννηθεί ποτέ !
ΥΓ4 Α ρε ΕΡΥΘΡΕ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ Μαργαρίτη που θέλεις !!(ΜΥΣΤΗΡΙΕ το έπιασες το υπονοούμενο;)
Εις το επανιδείν
Ο ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ