Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

A Tale That Wasn’t Right

Ήταν κάποτε καμιά δεκαριά φίλοι που επιθυμούσαν διακαώς να κυβερνήσουν, ώσπου μια ωραία πρωία ανέλαβαν τα ηνία της πατρίδας τους, του ένδοξου Τσιμπουκιστάν. Με δεδομένο ότι ήταν μάλλον απροετοίμαστοι και δεν είχαν την πείρα ή πιθανόν τις ιδιαίτερες γνώσεις και ικανότητες που απαιτούνται για αυτό το ρόλο, κάθισαν όλοι μαζί να σκεφτούν τρόπους για να βγάλουν το ηρωικό Τσιμπουκιστάν από τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόταν.
Η λογική τους απλή και καθόλου πρωτότυπη: «Θα δημιουργήσουμε τέτοιο κλίμα εντός – και με τις ενέργειές μας κι εκτός – της χώρας, ώστε οι πολίτες όσο είναι μουδιασμένοι και μπερδεμένοι, να δεχτούν ότι τους πούμε. Θα κόψουμε και τους μισθούς από συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, τις οποίες ούτως ή άλλως δεν τις πολυσυμπαθεί η πλειοψηφία κι αν τώρα κάποιοι είναι διστακτικοί, θα βάλουμε και τα κανάλια να τους πιπιλήσουν το μυαλό. Κατά τ’ άλλα αυξήσεις και κάργα φορολόγηση μέχρι να κλείσει η τρύπα ή να σκάσουν. Γιατί το χρέος ή θα το φάμε ή θα μας φάει».
Κι έζησαν αυτοί καλύτερα κι οι πολίτες έσκασαν!
Υ.Γ.1. Πάρτε αναπτυξιακά μέτρα ΤΩΡΑ. Μια βόλτα στους δρόμους που αρχίζουν ήδη να γεμίζουν από ενοικιαστήρια και πωλητήρια θα σας πείσει ότι οι μικρομεσαίοι ελεύθεροι επαγγελματίες πνέουν τα λοίσθια!
Υ.Γ.2. Σίγουρα δεν είναι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι αργόμισθοι ή κακοί στη δουλειά τους, αλλά ειδικά στην περίπτωσή τους ισχύει το «Η εξαίρεση επιβεβαιώνει τον κανόνα». Γιατί είναι ευρέως γνωστό ότι το «δημόσιος υπάλληλος» από επαγγελματική ιδιότητα έχει καταντήσει επιθετικός προσδιορισμός ισοδύναμος του τεμπέλη και του βολεψιματία. Θα μου πεις τώρα, γιατί ένας απλός εργαζόμενος στο δημόσιο να την πληρώσει με περικοπή μισθών και επιδομάτων; «Καλύτερα αυτός παρά εγώ» θα πει μικρόψυχα και κοντόφθαλμα ένας οποιοσδήποτε άλλος μισθωτός και θα πατήσει το κουμπί που θα προκαλέσει την κοινωνική έκρηξη και πιθανόν συγκρούσεις μεταξύ των κοινωνικών ομάδων...
Υ.Γ.3. Άσχετο: για το derby δεν μίλησα καθόλου – Αλήθεια, τί επίπεδο Θεέ μου!!! Με κάλυψε απόλυτα ο Μυστήριος ( http://ed-mysterious.blogspot.com/2010/03/blog-post_7867.html ). Μια κουβέντα μόνο: Έτσι.... Γανυμήδη ο Πειραιάς!
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
U FOUL