Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Ο Ανεπαρκής κ. Γιώργος Παπανδρέου

Αγαπητέ Μυστήριε, θα ήθελα να διαφωνήσω μαζί σου καθέτως, οριζοντίως, πλαγίως και με κάθε άλλο πιθανό τρόπο.
Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου και το σημερινό ΠΑΣΟΚ θα μείνουν στην ιστορία ως αυτοί που βούλιαξαν την Ελλάδα. Να θυμίσω ότι από την 4η Οκτωβρίου 2009 και εφεξής την αποκλειστική ευθύνη για τη διακυβέρνηση και πορεία της ταλαίπωρης χώρας μας την έχει ο κ. Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ.
Η όποια ευθύνη του Κ. Καραμανλή έληξε στις 3 Οκτωβρίου 2009. Η ευθύνη του, αν θέλετε, είναι ίση με αυτήν του Κ. Σημίτη, του Α. Παπανδρέου και του Κ. Μητσοτάκη, ήτοι των προηγούμενων πρωθυπουργών της χώρας. Ούτε μεγαλύτερη, ούτε μικρότερη. Και αναρωτιέμαι αν ζήτησε κανείς για όλους τους ανωτέρω ποτέ συγνώμη για να χρειάζεται να το κάνει τώρα ο Α. Σαμαράς!!!
Σε ό,τι αφορά στον κ. Γιώργο Παπανδρέου, ασκεί εδώ και πέντε (5) μήνες μία μικροπολιτική τακτική αντιπολίτευσης ότι για όλα φταίει ο Καραμανλής. Ο Καραμανλής ευθύνεται για όλα τα δεινά της χώρας. Ο Καραμανλής φταίει για τα μεγάλα επιτόκια δανεισμού, για το μεγάλο έλλειμμα και τα επαχθή μέτρα που θα χρειαστεί να πάρει τώρα το ΠΑΣΟΚ. Με τη στάση του, νομίζεις ότι είναι ακόμα στην αντιπολίτευση και ότι ακόμα είναι η Ν.Δ. στην κυβέρνηση!!!
Αλλά οι γκάφες του είναι συγκλονιστικές. Εκεί που χρειαζόμαστε έναν ηγέτη με σύνεση, μετρημένο και σοβαρό, που θα αναζητήσει τη μεγαλύτερη δυνατή πολιτική και κοινωνική συναίνεση, έχουμε έναν ηγέτη που λαμβάνει συνεχώς όλες τις λάθος αποφάσεις και δυστυχώς επικαλείται ότι για όλα φταίνε πάντα κάποιοι άλλοι !!! Πιστεύω ότι κατά βάθος ο κ. Γιώργος Παπανδρέου τελεί εν γνώσει της ανεπάρκειάς του και για το λόγο αυτό τα ρίχνει όλα στον Καραμανλή.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα: Πήγε και δήλωσε τον Οκτώβριο (ως πρόβλεψη μάλιστα αφού το έτος δεν είχε κλείσει) ότι το έλλειμμα για το 2009 θα είναι στο 12,7% του ΑΕΠ (και σόκαρε τους πάντες), για να θέσει ως στόχο για το 2010 το 9,4, ότι τάχα θα το μειώσει. Αντίθετα, η Ν.Δ. θα δήλωνε 8,5 (έστω με χρήση δημιουργικής λογιστικής) και ίσως δεν θα είχε συμβεί απολύτως τίποτα. Η αλήθεια όμως είναι ότι το έκανε για να πλήξει τη Ν.Δ. (διότι το 2009 ήταν «χρεωμένο» στον Καραμανλή) και για να λέει ότι τάχα μείωσε το έλλειμμα από την πρώτη χρονιά του.
Στη συνέχεια αντί να ανασκουμπωθεί και να πάρει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της «νέας» κατάστασης (που ο ίδιος όμως δημιούργησε), άρχισε τη διαβούλευση και τα ταξίδια. Ενώ, αν είχε ανακοινώσει μέτρα τότε, θα ήταν σίγουρα ηπιότερα από τα σημερινά. Επίσης θα μπορούσαμε ίσως να είχαμε κλείσει το 2009 με μικρότερο έλλειμμα, ίσως και κάτω από το 10%.
Άλλη γκάφα υπήρξε η συνύπαρξη Γ. Παπακωνσταντίνου και Λ. Κατσέλη στα οικονομικά υπουργεία. Δεν μπορείς να είσαι πρωθυπουργός και να μην γνωρίζεις ότι οι δύο ανωτέρω υπουργοί διαφωνούν σε βασικά σημεία της οικονομικής πολιτικής. Επίσης, όταν τελικά διαφώνησαν δημόσια, θα έπρεπε ο ίδιος να πάψει τον έναν από τους δύο (αλλά αυτό το κάνεις, όταν είσαι ηγέτης).
Επόμενη γκάφα είναι η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Αντί να αναζητήσει πολιτική συναίνεση από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, πράξη που θα επιδείκνυε σύνεση και σοβαρότητα, δεδομένου ότι η κατάσταση για την οικονομία είναι πλέον κρίσιμη, αποφάσισε να συστήσει Εξεταστική Επιτροπή για τα οικονομικά της χώρας για την περίοδο 2004-2009!!!
Αυτό πολιτικά ονομάζεται ρεβανσισμός με φωτογραφική διάταξη. Αποκλείει δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, εκ των προτέρων μάλιστα, έστω την πιθανότητα να έγινε κάτι στραβό πριν το 2004 !!! Είναι δε ιδιαίτερα επιζήμιο για τη χώρα, διότι ο ελληνικός λαός που θα πληρώνει στο μέλλον τους υπέρογκους φόρους, θα νομίζει ότι για όλα τα δεινά του φταίει ο Καραμανλής. Θα ήταν ορθότερο να του δώσει να καταλάβει, ότι τα μέτρα είναι αναγκαία σε κάθε περίπτωση, ασχέτως του ποιος ήταν ή είναι στην Κυβέρνηση της χώρας.
Κλείνοντας θα έλεγα πολύ απλά ότι ποτέ πριν η Ελλάδα δεν είχε γίνει περίγελως όλου του κόσμου, ότι ποτέ πριν δεν είχαμε γίνει «πειραματόζωο» των διεθνών αγορών, ότι ποτέ δεν είχαμε δανειστεί τόσο ακριβά, ότι ποτέ πριν δεν είχαμε τραυματίσει έτσι το «brand name» μας, ότι ποτέ πριν δεν αποφάσιζαν οι Ευρωπαίοι σε τέτοιο βαθμό για το τι μέτρα θα πάρει η εκλεγμένη από τον ελληνικό λαό κυβέρνηση, ότι ποτέ πριν δεν ήμασταν οι απατεώνες που όλο τρώνε και δεν παράγουν, ότι ποτέ πριν δεν είχαμε απωλέσει τόσο μεγάλο μέρος από την εθνική μας κυριαρχία.
Όλα αυτά ΔΕΝ συνέβησαν επί Κ. Καραμανλή. Συνέβησαν επί του κ. Γιώργου Παπανδρέου. Είναι άραγε τυχαίο;
Υ.Γ.1 : Θεωρώ πολύ πιθανή επόμενη γκάφα την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σε στυλ ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δεν «κολλάει» πουθενά.
Υ.Γ 2 : Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν αφορούν κυρίως τα έσοδα του Κράτους. Για τα έξοδα του Κράτους (πλην των μισθών των Δ.Υ.) κουβέντα. Άρα οι φόροι και οι περικοπές στους μισθούς που θα εισπραχθούν από τον κ. Γιώργο θα καταλήξουν στο γνωστό βαρέλι. Αυτό που δεν έχει πάτο!!!
Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ Χ