Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

ΤΕΛΙΚΑ... ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ «ΦΙΛΟΙ» ΜΑΣ!!!

Είναι άραγε τυχαία η πρόσκληση του Ομπάμα στο Πρωθυπουργό εν μέσω της σφοδρής επίθεσης που δέχεται η χώρα από κερδοσκόπους και του γενικότερου αρνητικού κλίματος που υπάρχει από τους «εταίρους» μας κι όχι μόνο;
Φοβάμαι πως όχι. Κι η λογική είναι απλή:
Ακριβώς πάνω στο χείλος του γκρεμού και ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία της χώρας, είναι η καλύτερη στιγμή για να καμφθούν οι όποιες αντιστάσεις που τυχόν είμαστε διατεθειμένοι να προβάλλουμε σε όλα τα ανοικτά εθνικά μέτωπα. Μακάρι να διαψευστούμε, αλλά, ...δεν το βλέπω. Απ’ την άλλη βέβαια, η συγκεκριμένη πρόσκληση λειτούργησε ως μοχλός πίεσης και ταρακούνησε τους Ευρωπαίους εταίρους μας, ώστε να βγουν από το κλίμα απάθειας που επικρατούσε έως τώρα.
Βλέπετε οι «εταίροι» σκέφτηκαν πως είναι κρίμα να χάσουν την «εταίρα» τους και φαίνεται ότι κάτι επιτέλους κινείται! Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι Γερμανοί είναι φίλοι μας!
ΥΓ. 1 Έρχεται βροχή, έρχεται μπόρα νέων μέτρων που για πολλοστή φορά θα τιμωρήσουν τον χαμηλόμισθο ή μεσαίου εισοδήματος συνεπή φορολογούμενο. Μουδιασμένοι παρακολουθούμε όλοι την τραγική κατάσταση της οικονομίας, όπως φαίνεται να είναι ή τουλάχιστον όπως μας την παρουσιάζουν. Ναι, ο μέσος πολίτης είναι διαθέσιμος να «βάλει πλάτη», αλλά σε καμία περίπτωση να σκύψει κάνοντάς το!!! Το πιάσατε το υπονοούμενο εκεί πάνω;
ΥΓ. 2 Άσχετο: «Γαύρικα σφυρίγματα»! Είναι εύκολο να το παίζεις υπεράνω (π.χ. δε θέλουμε τέτοια εύνοια κλπ), όταν άμεσα ή έμμεσα την έχεις την εύνοια της διαιτησίας – κι εμείς οι Ολυμπιακοί το έχουμε κάνει αρκετά!
Η εξέλιξη του φετινού πρωταθλήματος θα έδινε την ευκαιρία (ίσως σε ένα άλλο κόσμο αρμονικά πλασμένο) για συναρπαστικές ανατροπές. Είναι όμως προφανές, ότι επειδή φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη, ο κάθε κακομοίρης διαιτητής θα προτιμήσει να ευνοήσει παρά να αδικήσει τους μεγάλους.
ΥΓ.3. Κύριοι εκεί στο Πειραιά: Τα προβλήματα του Ολυμπιακού είναι προβλήματα του Ολυμπιακού και μόνο. Δημιουργήθηκαν από εγκληματικά λάθη και δεν πρέπει να αποτελούν άλλοθι για την ΑΘΛΙΑ εικόνα της ομάδας σε όλα τα επίπεδα. Πάρτε το πρωτάθλημα και τότε μόνο να αναφέρεστε σε αυτά, γιατί θα αποτελούν προστιθέμενη αξία σε αυτό που θα έχετε καταφέρει.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
U FOUL