Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Ο Μετανάστης (θα) βλάπτει σοβαρά την υγεία μας (;)

Όλα στην Ελλάδα τα κάνουμε τελευταία στιγμή. Από ψώνια στο σούπερ μάρκετ μέχρι αποφάσεις για την χορήγηση ιθαγένειας στους μετανάστες!!
Ιδιαίτερα στις αποφάσεις που πρέπει να παίρνουμε κατά καιρούς ως χώρα, ως έθνος, είναι πάντα λύσεις της τελευταίας στιγμής, φουσκωμένες με προβλήματα, χωρίς καθαρό μυαλό και πάντα με τη λογική, όχι του να λύσουμε το πρόβλημα στη ρίζα του, αλλά να λύσουμε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, επειδή δεν το αντιμετωπίσαμε στη ρίζα του.
Περί ιθαγένειας λοιπόν, θέμα άρρηκτα συνδεδεμένο με το θέμα της λαθρομετανάστευσης, το οποίο δεν είναι τωρινό, απλά τώρα λουζόμαστε τις επιπτώσεις του.
Βέβαια σε κάποια σοβαρή χώρα, με στρατηγική, το θέμα θα αντιμετωπιζόταν στην αρχή του ή ακόμα ακόμα στη μέση του…..
Αυτά όμως σε κάποια σοβαρή, όπως είπα, χώρα…
Τώρα είμαστε αντιμέτωποι με το φαινόμενο και όχι τίποτα άλλο, έχουν και ένα δίκιο, όσοι φωνάζουν ότι οι όροι για την απόκτηση ιθαγένειας πρέπει να γίνουν πιο ελαστικοί!!
Εκτός από χώρα της τελευταίας στιγμής, είμαστε και αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός μας…. «του είπαν να χέσει και αυτός ξεκωλιάστηκε!!»
Θέλαμε μεν να έλθουν μετανάστες, αλλά...
Γιατί μπήκαν τόσοι πολλοί στη χώρα μας;
Αφού θέλαμε να τους κρατήσουμε για συγκεκριμένη χρονική περίοδο, (προολυμπιακή περίοδο), γιατί δεν βάλαμε δικλείδες ασφαλείας;
(τελικά αναρωτιέμαι αν οι Ολυμπιακοί αγώνες απέφεραν κάτι καλό στην πατρίδα μας…, ρε λες να είχε δίκιο το ΚΚΕ;;)
Να σας πω εγώ κύριοι!! Γιατί πολύ απλά ενώ έπρεπε να τους χρησιμοποιήσουμε (αν είναι δόκιμος ο όρος, αφού για ανθρώπους μιλάμε στο κάτω κάτω), τους εκμεταλλευτήκαμε!!
Είπαμε, αλλά εμείς το παραχέ…
Δώσαμε (πρόσκαιρη) ανάσα στο ασφαλιστικό μας σύστημα παίρνοντας εισφορές, άλλους τους εκμεταλλευτήκαμε, όταν δεν τους δίναμε τα ένσημα, άλλους τους βάζαμε να δουλεύουν ως σκλάβοι και τους στοιβάζαμε σε στάβλους, άλλους τους βάζαμε να κάνουν την κάθε λογής βρωμοδουλειά μας!!
Θέλαμε επενδύσεις και βρήκαμε τον τρόπο να έχουμε φθηνά εργατικά χέρια, και άλλα, και άλλα……
Τι νομίζατε; Ότι έτσι θα ήταν πάντα; Ότι, όταν απλά δεν θα τους χρειαζόμασταν, θα μπορούσαμε να τους στείλουμε στην απόσυρση;
Πλανιέστε πλάνη οικτρά…
Οι άλλες χώρες (δυτικές) τους ενέταξαν στην κοινωνία τους. Αλλά έγινε με τέτοιο τρόπο που απέδωσε. Θα μου πείτε «ναι, αλλά τι φόβο έχει ο Γερμανός ή ο Αμερικάνος από έναν Έλληνα που θα αποκτήσει ιθαγένεια;»
Και ποιος μας φταίει που είμαστε εμείς μαλάκες και κάναμε «εισαγωγή» από όμορες χώρες;
Το τυρί το φάγαμε, και μάλιστα λαίμαργα, την φάκα όμως δεν την είδαμε...
Τώρα ήρθε η ώρα να λουστούμε ό,τι μακακία κάναμε. Και επειδή ο George δεν έχει και πολλά μαλλιά, το σαμπουάν θα το φάμε όλο εμείς. Και το μαμημένο δεν έχει σύνθεση «όχι πια δάκρυα»…..
Ήρθε η ώρα να δώσουμε πίσω ό,τι αρπάξαμε. Βλέπετε η ατιμωρησία ισχύει μόνο για τους πολιτικούς μας.
Και όταν μάλιστα είσαι σε δεινή θέση, όπως είμαστε εμείς τώρα, θα το πληρώσουμε ακριβά και εις διπλούν.
Δεν το ξέραμε εμείς ή κάναμε ότι δεν το ξέραμε… Αυτοί που το ήξεραν, αυτοί που θα πρέπει να χαράσσουν στρατηγική, γιατί δεν μας το είπαν;
Ας έγραφαν τουλάχιστον επάνω σε κάθε μετανάστη…
«Ο Μετανάστης (θα) βλάπτει σοβαρά την υγεία μας».
Εις το επανιδείν
Ο ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ