Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

ΜΠΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ

Για το μπασκετάκι το έχω πει και στο παρελθόν ότι θα το θεωρώ πάντα δεύτερο σε σχέση με το ποδόσφαιρο, όπως υποθέτω ότι ισχύει για την πλειοψηφία. Έ, πως να το κάνουμε βρε αδερφέ! Άλλη μπάλα έχει χαρακτηριστεί «στρογγυλή θεά» και όχι η σπυριάρα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι γαύροι το είχανε απλώς για καβάτζα μέχρι που πήρε τα πάνω του το ποδόσφαιρο. Το ίδιο, θαρρώ, ισχύει και για τους φίλτατους βάζελους. Αδυνατώ δηλαδή να πιστέψω, ότι δεν θα αντάλλασσαν ένα μπασκετικό πρωτάθλημα με μια κούπα στη μπάλα και αντίστοιχα τις ευρωκούπες τους.
Παρόλα αυτά, η κόντρα των αιωνίων είναι κόντρα, κι η κούπα είναι κούπα ανεξαρτήτως αθλήματος. Οπότε η πρώτη κούπα για φέτος είναι γεγονός κι οψόμεθα! Μες τη τρελή χαρά κι ο Γιαννάκης που ξεκίνησε να κάνει δηλώσεις αναφέροντας «Ο Ολυμπιακός ΜΑΣ....»..., κάπου εκεί βέβαια λιποθύμησα από το σοκ και δεν άκουσα τη συνέχεια. Άσε που είχε ισοφαρίσει κι ο Εργοτέλης στη Κρήτη...
Χμμ..., χμμ..., ξαναγύρισα στα σοβαρά θέματα... δηλαδή το ποδόσφαιρο! Τα προβλήματα του φετινού Ολυμπιακού τα έχουν υπεραναλύσει ειδικότεροι από μένα. Πέστε τον ελλιπή, πέστε τον γκαντέμη, πέστε τον κουτσό, κουλό, βαρετό αλλά αυτός ο - με διαφορά χειρότερος - Ολυμπιακός της τελευταίας δεκαετίας έκανε τους φίλτατους πολυμετοχικούς να τρέμουν όλη την προηγούμενη εβδομάδα μετά την ήττα από την Καβάλα.
Βλέπεις η πολυμετοχική αρμάδα έδειξε ότι άνετα κάνει τα εύκολα δύσκολα και έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα. Αυτό το σαββατοκύριακο οι δύο αιώνιοι ήταν απλώς ο εαυτός τους. Ο μεν Θρύλος δείχνει να μη πιστεύει ότι τα έχει καταφέρει έως εδώ που βρίσκεται, ο δε Πολυμετοχικός είναι απλώς λίγος.
Παρότι πιθανολογώ ότι θα υπάρξουν κι άλλες γκέλες πριν το ντέρμπυ του ΟΑΚΑ, το θέμα του prestige θα έχει εξίσου πολλή μεγάλη σημασία μετά από πολλά χρόνια για τους αιώνιους. Γιατί απλώς, πάρει, δεν πάρει τη κούπα, ο νικητής θα έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στη συνείδηση όλων!
ΥΓ. Ξέχασα ότι υπάρχει κι ο ΠΑΟΚ, ο οποίος μπορεί να υστερεί σε ποιότητα, αλλά αν μη τι άλλο είναι πολύ πιο σοβαρός από τους δύο μονομάχους μετά από πολλά χρόνια. Βρε λες; Πάω στοίχημα πάντως ότι τόσο οι βάζελοι όσο κι οι γαύροι, αν δε το πάρει η ομάδα τους, θα ήθελαν να το πάρει ο ΠΑΟΚ. Έχοντας περάσει κάποιο καιρό «επάνω», καταλαβαίνω τι θα γίνεται τώρα από τα καρντάσια....
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
U FOUL