Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

ΕΔΩ ΣΕ ΘΕΛΩ ΜΑΣΤΟΡΑ...

Κυρίες και Κύριοι, για ακόμη μία φορά εις την πολιτική ιστορία της χώρας η πολιτική ηγεσία προτίμησε να ακολουθήσει την πεπατημένη για την έξοδο του τόπου από την κρίση. Ο κ. Παπανδρέου δεν αποτέλεσε φυσικά την εξαίρεση και «εξηύρε» την εύκολη λύση, αποδεικνύοντας ότι δεν τολμά ούτε αυτή η κυβέρνηση να συγκρουσθεί με τα μονοπωλιακά οικονομικά συμφέροντα που έχουν απομυζήσει τον πλούτο της Ελλάδος.
Η εύκολη λοιπόν λύση που επιλέχθηκε είναι να πληρώσουν τα «σπασμένα» οι μεσαίες και οι κατώτερες οικονομικές τάξεις. Επέλεξε να πληρώσουν δηλαδή για πολλοστή φορά οι μη έχοντες ή έστω οι ολίγα έχοντες το διαχρονικό φαγοπότι των γαλάζιων και πράσινων λαμογιών που καταλήστευσαν το Δημόσιο.
Φυσικά δεν τόλμησε να τα βάλει με τους συντρόφους τραπεζίτες και να τους επιβάλει να ανοίξουν την κάνουλα και να δώσουν δάνεια, ήτοι ζεστό χρήμα, για να κινηθεί η αγορά που ασφυκτιά από την έλλειψη ρευστού. Τα 28 δις ΕΥΡΩ για ποιον διάολε λόγο δόθηκαν;
Φυσικά δεν τόλμησε να τα βάλει με τους συντρόφους μεγαλοεργολάβους, που έχουν πλουτίσει από τις υπερκοστολογήσεις και τις κακοτεχνίες, ενώ έχουν κόψει την Ελλάδα με τα Τέμπη εις τα δύο, ενώ προεισπράττουν τα διόδια για έργα που ΘΑ κατασκευάσουν και φυσικά θα πληρώσουμε χρυσά και ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει.
Φυσικά δεν τόλμησε να τα βάλει με τους συντρόφους πετρελαιάδες που με όρους μονοπωλιακούς κρατούν υψηλά τις τιμές του πετρελαίου και της βενζίνης, ασχέτως των διεθνών τιμών. Καλά για το λαθρεμπόριο πετρελαίου εννοείται ότι ποιούν τη νήσσα…
Φυσικά δεν τόλμησε να στείλει το παλιό ΣΔΟΕ σε όλους τους μεγάλο-οφειλέτες του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων, είτε είναι ΜΜΕ, πολυεθνικές και εγχώριες εταιρείες. Αντ’ αυτού θα στείλουν κλιμάκια για να ελέγξουν τον ψιλικατζή της γειτονιάς σας.
Φυσικά δεν τόλμησε να τα βάλει με τους μεγαλοπρομηθευτές των δημοσίων νοσοκομείων και της δημόσιας Υγείας εν γένει, που κάνουν πάρτι με τις υπερκοστολογήσεις των φαρμάκων και των ιατρικών ειδών.
Ο Πρωθυπουργός μας όμως «τόλμησε» να επιβάλει επιπλέον φόρο εις τα καύσιμα, «πάγωμα» των μισθών στο δημόσιο, «ψαλίδι» 10% στα επιδόματα του δημοσίου, μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού με αύξηση των ορίων ηλικίας και νέο φορολογικό νομοσχέδιο την επόμενη εβδομάδα κατά το διάγγελμά του για την οικονομία.
Μέτρα δηλαδή που ο καθείς δύναται να επιβάλει, χωρίς να διαθέτει και οικονομικό επιτελείο.
Εύγε.
Με φορομπηκτικά μέτρα μόνο η ασθένεια δεν ιαίνεται, προσωρινώς ίσως ανακουφίζεται. Χρειάζονται τομές και κυρίως όραμα.
Το δύσκολο κ. Πρωθυπουργέ, είναι να επιβάλεις να πληρώσουν πρώτοι την κρίση αυτοί που την προκάλεσαν. Αυτοί που έγιναν βαθύπλουτοι από τις κομπίνες σε βάρος του Δημοσίου. Αυτοί που διαφεντεύουν εν τοις πράγμασι την χώρα. Αυτοί που έφαγαν από τους Ολυμπιακούς, από τις μίζες για αγορές οπλικών συστημάτων, από την SIEMENS και εγώ δεν ξέρω από ποια άλλη εταιρεία. Αυτοί που έστησαν την κομπίνα του Χρηματιστηρίου.
Να πείσεις έτσι τον πλέον δύσπιστο ότι όσα έλεγες προεκλογικά τα εννοείς.
Εκεί σε θέλω ηγέτη.
Εκεί σε θέλω μάστορα…
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ