Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Το Λάθος είναι πάντα Λάθος


Αγαπητέ Μυστήριε, θα συμφωνήσω μαζί σου ότι εμείς οι βάζελοι καθόλου δεν έχουμε συνηθίσει να είμαστε στο +8 από τον γαύρο, μάλιστα Ιανουάριο μήνα. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι, αν και πιστεύω ότι το Πρωτάθλημα έχει ακόμα αρκετό δρόμο. Θεωρώ επίσης ότι πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι μέχρι το ντέρμπι με το γαύρο.
Προσπαθώ πάντως να καταλάβω πως μπορεί να γίνει να χάσει ο Παναθηναϊκός μας φέτος αυτό το Πρωτάθλημα. Η απάντηση απλώς είναι ότι χρειάζεται να γίνουν και πάλι πολλά από τα γνωστά λάθη.
Το πρώτο όμως από αυτά τα λάθη θεωρώ ότι έχει γίνει ήδη. Τις μεταγραφές σε μία ομάδα δεν τις ορίζει μόνο η βαθμολογική θέση της και η βαθμολογική θέση του βασικού της αντιπάλου. Τις μεταγραφές τις ορίζει και η αγωνιστική εικόνα της, σε συνδυασμό και με τη μελλοντική της κατάσταση.
Θεωρώ λοιπόν ότι το γεγονός της μη απόκτησης κεντρικού αμυντικού είναι ένα από πολύ σοβαρό λάθος. Η ομάδα είναι πλήρης από τη μέση και μπροστά και οι βασικές μεταγραφές των Σισέ, Λέτο και Κατσουράνη αναμφίβολα έχουν ήδη βγει.
Η ομάδα όμως «φωνάζει» ότι χρειάζεται έναν κεντρικό αμυντικό με ικανότητα στο «ψηλό» παιχνίδι. Ασχέτως αν θα είναι Hummer ή Killer. Κανένας από τα 4 κεντρικά μπακ (Βύντρα, Σαριέγκι, Καντέ και Μπιάρσμιρ) που έχει ο Παναθηναϊκός μας φέτος δεν είναι ιδιαίτερα καλός στο «ψηλό» παιχνίδι. Ο τελευταίος (από τους πολλούς που είχαμε) αμυντικός με έμφαση «ψηλό» παιχνίδι ήταν ο μπάρμπα-Γιάννης Γκούμας. Για να μιλήσω για το Ρενέ, τον Κυργιάκο ή τον Βόκολο. Τώρα ακόμα και ο Πιερικός ελπίζει με μία γιόμα ότι θα κάνει γκολ.
Η λογική όμως που τείνει να επικρατήσει στους πολυμετοχικούς είναι ότι «στο +8 ποιος θα ασχοληθεί με το αν κάναμε ή όχι μεταγραφή αμυντικού». Αυτή όμως είναι μία λάθος νοοτροπία, ήτοι να ψωνίζουμε μόνο όταν κυνηγάμε τον αιώνιο. Και το λάθος είναι πάντα λάθος, ασχέτως αν το πληρώσεις ή όχι.
Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ Χ