Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Τείχη και τα συντρίμμια τους...


Έλαβα κάτι μηνύματα στο www.betmixers.gr τα οποία με «κατηγορούν», ότι δέχομαι «πόλεμο» από τον Μυστήριο και δεν ασχολούμαι. Σόρι φίλτατοι, αλλά δε μπορώ να συνεχίσω μια αντιπαράθεση εις τον οποία δεν έχω αντίπαλο (φάνηκε αυτό πέρσι – πρόπερσι, scripta manent). Και εξηγούμαι:
Πριν από καιρό, και πάνω στο TV zapping (καμία σχέση με το σεβαστό έντυπο), έπεσα πάνω σε ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ για την Υπερδνειστερία. Αυτό βέβαια το δίωρο (τόσο, πάνω – κάτω κράτησε η εκπομπή) δεν με έκανε και γνώστη του αντικειμένου. Όπως λοιπόν δεν θα βγω ποτέ να πάρω θέση για τα τεκταινόμενα στη Μολδαβία, έτσι δε μπορώ να δίνω βάση σε σχόλια τα οποία δε στηρίζονται ΠΟΥΘΕΝΑ, παρά μόνο στο «άγχος για καζούρα».
Εδώ μάλιστα και ένα περίπου μήνα, επισκέπτομαι μεν το θαυμάσιο ετούτο blog και διαβάζω τα πάντα, πλην όμως των «Μυστήριων Αθλητικών Ματιών». Γιατί οκ, είσαι ρε φίλε γνώστης της πολιτικής και σου βγάζω το καπέλο, όταν ασχολείσαι με ζητήματα πολιτικά – κοινωνικά. Όταν όμως πιάνεις στην πένα σου ομάδες σαν τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, το ΑΕΚάκι (ΑΕΚΑΡΑ για εμένα, ανεξαρτήτου θέσεως στη βαθμολογία), τον Άρη (ακόμα περιμένουν οι αναγνώστες σου να «πέσει), τον ΠΑΟΚ, τον Πανιώνιο (που «άνετα πέφτει», ως προέβλεψες), τότε, οκ, «γκρεμίζονται τα τείχη». Και επειδή εγώ τρέχω να γλιτώσω από τα συντρίμμια, κάπου εδώ (για σήμερα) θα κλείσω. Με λίγα υστερόγραφα…
ΥΓ 1: Ποιος «ίδρωσε» χθες για να σκοτώσει το «θηρίο»;;;
ΥΓ 2: Υπάρχει πιο «δίκαιη» λίγκα από τη «λίγκα των διοικήσεων και των συμφερόντων»;;;
ΥΓ 3: Ποια ομάδα άλλαξε 14 (!!!) φορές τη μπάλα, προτού εκείνη καταλήξει στα αντίπαλα τα δίχτυα; (Για να σας βοηθήσω: Σε τοπικό ντέρμπι αναφέρομαι).
ΥΓ 4: Αν βγάλουμε Σισέ (άγαλμα να του κάνουνε στην Παιανία), Νίνη, Κάρα, Κατσουράνη (άντε και τον Λέτο), πείτε μου : Τι μένει;;; Και όμως αυτό το ρόστερ είναι (ΔΙΚΑΙΑ) πρώτο. Οι ενστάσεις έχουν να κάνουν με τις διαφορές. Και τα «πιστόλια», που κάποιοι άλλοι «τρώνε».
ΥΓ 5: Πότε θα πέσει ο Άρης κατηγορία για να δικαιωθούν τα ιστορικά κείμενα του καλού μας φίλου;;;
ΥΓ 6: Άντε και θέλεις να πάρεις Έλληνες παίκτες για να κάνεις σοβαρή ομάδα. Αν εξαιρέσουμε τον Τζαβέλα του Πανιωνίου (και δυο-τρεις, άντε να τους κάνω πέντε;;;), ποιον να πας να πάρεις;;;
ΥΓ 7: Ποιος τα έγραψε. Ποιος τα έγραψε…
«Είναι κρίμα και άδικο.
Ακούς εκεί 8ος ο Άρης ισοβαθμώντας κιόλας με την Καβάλα.
Να χάνει με κάτω τα χέρια από την Τρίπολη.
Η οποία Τρίπολη έπαιζε με 10 από το 57΄.
Να του ρίχνει βαθμούς έξι βαθμούς αυτός ο ΠΑΟΚ.
Να τον περνάνε ακόμη ο Πανιώνιος, ο Εργοτέλης και ο Αστέρας.
Ακόμη και η ΑΕΚ τον περνάει…
Με τόσους παικταράδες, που τους θέλει αποδεδειγμένα η μισή Primera Division.
Με τον υπέροχο κόσμο του που κάνει για 10 Μέσι.
Και να υποδέχεται και την Κυριακή τον γαύρο σε ένα αγώνα δίχως αύριο.
Αν χάσει ο Άρης – που είναι και το πιο πιθανό με τα χάλια που έχει – τα Αρειανά θα παλαβώσουν.
Μαζί τους βλέπω να παλαβώνει και ο Κούπερ.
Άφησε την Εθνική Γεωργίας για καλύτερα...
Πάντως αν περάσει ο Θρύλος της Ευρώπης Ολυμπιακός και από το Χαριλάου, δεν βλέπω να χάνει το πρωτάθλημα
BETMIXER