Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

ΟΝΝΕΔ


Κυρίες και Κύριοι, έχουν περάσει αρκετά ΄- πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που ασχολήθηκα με τα τεκταινόμενα εις την ΟΝΝΕΔ. Η αλήθεια είναι ότι μετά την ενασχόληση μου ως φοιτητής με την ΔΑΠ και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο σε πανεπιστήμιο της περιφέρειας, ερχόμενος εις την Αθήνα και αντικρίζοντας την κατάσταση που επικρατούσε εις την νεολαία της ΝΔ έκρινα ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος για να ασχοληθεί κανείς σοβαρά.
Η εικόνα αποκρουστική. Στελέχη απαίδευτα, δημιουργήματα του κομματικού σωλήνα, οσφυοκάμπτες, παρατρεχάμενοι βουλευτικών γραφείων, ανεπάγγελτοι, εκκολαπτόμενα λαμογιάκια αποτελούσαν την πλειοψηφία των «ενεργών» στελεχών της ΟΝΝΕΔ. Κομματική νομενκλατούρα παντελώς αποκομμένη από την κοινωνία. Όπως ακριβώς δηλαδή και η ΝΔ…
Παρακολουθώντας την πορεία της ΟΝΝΕΔ τα χρόνια που πέρασαν, η εικόνα που είχα ουχί μόνο δεν άλλαξε, αλλά χειροτέρευσε. Πολλοί εκ των ανωτέρω «προικισμένων» στελέχωσαν τον κρατικό μηχανισμό άμα τη ανάληψη της εξουσίας από τη ΝΔ με τα γνωστά «εξαιρετικά» αποτελέσματα. Ο «αγώνας» χρόνων δικαιώθηκε και είχε έλθει η ώρα να εξαργυρώσουν. Εξάλλου οι περισσότεροι δεν ήξεραν και τίποτε άλλο να κάνουν, καθώς είχαν ποτέ εργασθεί.
Το σοκ της απώλειας της εξουσίας ήταν για αυτούς τεράστιο, είπαμε ανεπάγγελτοι γαρ, ενώ ακόμη μεγαλύτερο ήταν για την πλειοψηφία τους το σοκ της επιβλητικής επικράτησης του Αντώνη Σαμαρά. Βλέπετε είχαν σπεύσει μαζικά να εκδηλωθούν υπέρ της ανθυποψηφίας του, προσβλέποντας εις την διαφαινόμενη αρχικώς βέβαιη επικράτησή της.
Ο κινηματικός χαρακτήρας που απέκτησε η εκλογή από τη βάση του αρχηγού της ΝΔ δεν ταρακούνησε απλώς τα λιμνάζοντα νερά της συντηρητικής παρατάξεως, αλλά διέλυσε κομματικές πρακτικές και μεθοδεύσεις ετών στέλνοντας το μήνυμα ότι ο δεξιός δεν ποδηγετείται πια, δεν χειραγωγείται.
Ο Πρόεδρος της ΝΔ ορθότατα επέλεξε να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία και για την εκλογή του επόμενου Προέδρου της ΟΝΝΕΔ. Επέλεξε να δώσει τη δυνατότητα εις το νέο και τη νέα που πρόσκειται ιδεολογικά εις το χώρο της ΝΔ να εκφρασθεί και να αποκτήσει η ψήφος του/της φωνή – παρέμβαση. Να παύσει να είναι απλός χειροκροτητής, αλλά να διαδραματίσει καίριο ρόλο.
Η εκλογή του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ από τη βάση αποτελεί την τέλεια ευκαιρία να επανασυνδεθεί η οργάνωση με την κοινωνία των πολιτών.
Να τεθούν εις το περιθώριο οι «εκλεκτοί», οι σφουγγοκωλάριοι, τα παιδάκια των βουλευτικών γραφείων, αυτοί που προκάλεσαν την κοινωνία (και όχι μόνο…) με την διαγωγή τους, οι ανεπάγγελτοι που δεν έχουν ούτε ένα ένσημο.
Αυτοί που μόνο προσόν τους είναι ότι αποτελούν παιδιά του κομματικού σωλήνα…
Θα επανέλθουμε…
Τα Σέβη μου.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ