Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Οι λατρεμένοι γείτονες


Καλή χρονιά σε όλους!!!
Συστοίχως οι οιωνοί δεν είναι με το μέρος μας και οι ευθύνες θα πρέπει να αναζητηθούν στις κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαπέντε ετών (και βάλε).
Οι οιωνοί αφορούν την κατάσταση στο Αιγαίο, κυρίως λόγω των τετελεσμένων που έχουν επιβάλει οι Τούρκοι με τις δεκάδες πτήσεις που πραγματοποιούν πάνω από κατοικημένα Ελληνικά νησιά.
Ίσως για εμάς που μένουμε στην Αθήνα να μην σημαίνει τίποτα, αλλά ας έλθουμε στη θέση των κατοίκων των νησιών, που ακούνε κάθε βράδυ στις ειδήσεις για τις νέες θυσίες που πρέπει να κάνουμε για να ελεγχθούν τα οικονομικά της χώρας μας και την ίδια ώρα να ακούνε – ίσως και μερικές φορές να χαιρετάνε λόγω του χαμηλού ύψους πτήσης – τα τούρκικα μαχητικά να πετάνε πάνω από τα σπίτια τους.
Πλέον οι Τούρκοι μας το εκφράζουν ανοιχτά..., ποιο ανοιχτά δεν γίνεται: «Στο Αιγαίο οι Τούρκοι έχουν συμφέροντα και είναι διατεθειμένοι να τα διεκδικήσουν!!!»
Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι με «προφορικές» εντολές η ελληνική πολιτική ηγεσία απαγόρεψε στα Ελληνικά μαχητικά να εκτελούν εκπαιδευτικές πτήσεις στον Αιγαίο κατά την περίοδο του Ραμαζανιού για να μην «ερεθίσουμε» τους γείτονες!!!
Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι παραβίασαν ανήμερα των Χριστουγέννων τον Εθνικό Εναέριο Χώρο (ΕΕΧ). Ειδικότερα, οκτώ τουρκικά μαχητικά εισήλθαν στο FIR Αθηνών νοτίως της Λήμνου, στις 10.28, έκαναν κύκλο και βγήκαν στις 10.53 βορείως της Σάμου.
Μας γράφουν δηλαδή στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Δεν μας υπολογίζουν πια και αυτό είναι πασιφανές!! Ίσως τα σχόλια σχετικά με ότι διακινδυνεύεται η εθνική μας κυριαρχία να μην αφορά μόνο την οικονομική μας κατάσταση.
Δεν μπορώ ακόμα να ξεχάσω την περίοδο των μεγάλων σεισμών της Τουρκίας, όταν η χώρα μας έστειλε (και σωστά) ανθρωπιστική βοήθεια και παράλληλα ανέστειλε το εξοπλιστικό της πρόγραμμα για να μην διαταραχθεί η «ισορροπία στην περιοχή».
Σήμερα λοιπόν που η χώρα μας αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα, η φίλη και γείτονος χώρα έχει αναγγείλει και υλοποιεί με μαθηματική ακρίβεια ένα τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα, ενώ παράλληλα έχει εντείνει την παρουσία της στο Αιγαίο αναγκάζοντας την Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) να ξοδεύει ακόμα μεγαλύτερα ποσά σε καύσιμα για τις αναχαιτίσεις.
Πού είναι λοιπόν η περιβόητη φιλία και προσέγγιση μεταξύ των λαών; Πώς είναι δυνατό να παραβλέπονται επιμελώς οι παραβιάσεις αυτές;
Εν κατακλείδι, δεν θα ήθελα να βρίσκομαι στη θέση των κατά τα άλλα ικανότατων Αξιωματικών της ΠΑ, όταν δέχθηκαν ερώτηση κατά την διάρκεια του briefing της αποστολής από νεαρό πιλότο που μόλις επέστρεψε από την Χριστουγεννιάτικη αναχαίτιση:
«Γιατί εμείς δεν πετάξαμε πέρα από την Αργαλαστή στο Ραμαζάνι και οι Τούρκοι πέταξαν πάνω από την Λήμνο τα Χριστούγεννα; Μήπως έχουμε δώσει κάτι και δεν μας το έχουν ανακοινώσει; Εάν ναι, να μας το πούνε και εμάς για να μην πετάμε άδικα και να κάνουμε και εμείς Χριστούγεννα με τις οικογένειες μας.»!!!
Η απάντηση δική σας.
Χρόνια Πολλά
Ο Πληροφοριοδότης