Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Από την απαξίωση στον πάταγο (Αθάνατη Ελλάδα)...


Έχει πολύ πλάκα να διαβάζεις τα σχόλια των «Mentalists» που ακολούθησαν το διπλό του Αστέρα Τρίπολης στο «Βικελίδης» και να τα θέτεις σε αντιπαραβολή με όσα διαβάζουμε από το βράδυ της Κυριακής. Στην Ελλάδα βλέπετε όλοι πάνε με το αποτέλεσμα. Βλέπουν το δεντράκι, μα χάνουνε το δάσος.
Και εξηγούμαι :
- Εύκολα μπορείς να απαξιώσεις μια ομάδα, με την «αστεία» πρόφαση : Έλα μωρέ, μόνο με ξένους παίζει.
- Εύκολα μπορείς να βγάλεις τον Κούπερ «τελειωμένο», επειδή έχασε ένα ντέρμπι «σημαδεμένο» και απέτυχε στο εντός με τον (ΠΑΝΑΞΙΟ ΝΙΚΗΤΗ) Αστέρα Τρίπολης.
- Όταν δεν το πολυψάχνεις και (εσκεμμένα ή μη, αδιάφορο μου είναι) αγνοείς, μπορείς να χαρακτηρίσεις «τυχαίους», ποδοσφαιριστές με «γεμάτες» χρονιές στα πιο προηγμένα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα. Αναφέρω ενδεικτικά τον Ναφτί, με θητεία σε Τουλούζ, Σανταντέρ και πολλά πολλά χρόνια στα γήπεδα της Γηραιάς Αλβιόνας με τη Μπέρμιγχαμ.
Τι να λέμε τώρα. Εδώ φτάσαμε στο σημείο να «απαξιώσουμε» τον Αμπρέου. Ο οποίος οκ, ήρθε για τα φράγκα, όμως είναι ίνδαλμα εις την Ουρουγουάη, διεθνής εν ενεργεία που ίσως συνεχίσει την καριέρα του στην Πριμέρα Ντιβιζιόν (υποβάθμιση ε;;;). Κάποιοι όμως «γνώστες», είχαν βιαστεί να τον χαρακτηρίσουνε «παλτό».
Πάμε όμως και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ένα ντέρμπι το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να ονομαστεί «Άρης-Παμπορίδης» με quest star Γενναίο.
Δε θα κουράσω με λεπτομερή αναφορά στις φάσεις που «σφάχτηκαν» οι κιτρινόμαυροι. Πάντως στην κυριότερη εξ’ αυτών, δικαιολογία υπάρχει. Μπέρδεψε ο «κόραξ» τα αθλήματα. Βόλεϊ μάλλον έβλεπε σε εκείνο το momentum. Απορώ γιατί έδωσε το κόρνερ. Κόρνερ στο βόλεϊ υφίσταται. Από όσο ξέρω, όχι. Ίσως να κάνω λάθος.
Στο σκέλος το καθαρά αγωνιστικό, μία ομάδα υπήρξε στο τερέν του «Βικελίδης». Με προπονητή στον πάγκο εραστή του «4-4-2», «έπνιξε» τον αντίπαλο. Με αμυντικά χαφ (Ναφτί – Πρίττας) που πήραν το κέντρο στο 100% («φανταστική» η έμπνευση του Ζίκο με Ντομί στον άξονα), ταχύτατους ποδοσφαιριστές στις πτέρυγες (αν Κάλβο και Χαβίτο είχανε το γκολ, θα έπαιζαν κάπου στην Ισπανία), φουλ μπακ (Νέτο – Αράνο) που «κατάπιαν» ατελείωτα χιλιόμετρα, ο Κούπερ πήρε στο σπίτι του την ταυτότητα του Ζίκο. Εμφάνισε μια ομάδα που δίδαξε ποδοσφαιρική «γεωμετρία» και πήρε ένα «φτωχό» (με βάση την εικόνα του ματς) τρίποντο. Σεμνά και ταπεινά (γεια σου φίλτατε «Κριθ») πήρε το τρίποντο, σκαρφάλωσε στην 4η θέση και ξέρετε κάτι; Με δεδομένες τις προσθήκες που θα επιλέξει ο Έκτορας, ο Άρης θα το λύσει τα προβλήματα :
- «Δεν πατάω περιοχή»
- «Δεν έχω το γκολ το εύκολο».
Μπορεί στο τρέχον το πρωτάθλημα να υπάρχουν ομάδες εξαιρετικές που λίγοι υπολόγιζαν (Πανιώνιος & Καβάλα), εκτιμώ όμως πως πίσω από τους δύο «αιώνιους» της Αθήνας, θα τερματίσουν οι δύο μεγάλοι της Θεσσαλονίκης. Για την 5η ομάδα που θα μπει στα play – off ; Εδώ υπάρχει θέμα: Αν βρει η ΑΕΚ λύση στα διοικητικά, πιστεύω θα προλάβει. Τσακίρης πάντως και Ψωμιάδης απειλούν. Να δούμε τι θα δούμε…
ΥΓ 1: Μόνο όποιος παρευρεθεί στο «Κλεάνθης Βικελίδης», μπορεί να αντιληφθεί γιατί τα Αρειανά γουστάρουνε τόσο πολύ. Κάθε Κυριακή μια απόλυτη ποδοσφαιρική γιορτή σε ατμόσφαιρα «La Bombonera». Ανεξαρτήτως πορείας και αποτελεσμάτων. Τρόπος ζωής…
ΥΓ 2: Έλειψε ο Μέλμπεργκ απ’ τις αναμετρήσεις στις Σέρρες και στο «Βικελίδης» και γνώρισε ισάριθμες ήττες ο Ολυμπιακός. Είναι τυχαίο; Και βέβαια όχι.
ΥΓ 3: Δεν το πιστεύω ότι μπορεί να έρθει στην Ελλάδα παικτούρα τύπου Μπεν Αρφά στα 22 του. Αν τον πείσει ο Σωκράτης; Θα βγω και θα γράψω για μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ μεταγραφή.
ΥΓ 4: Έτσι και συμφωνήσει η Σαραγόσα με Τεν Κάτε; Το βρήκαμε το επόμενο το στοίχημα διαρκείας : Να φουντάρει η ομάδα του «προφέσορα» εις την Σεγούντα. Άχαστο, σας λέω…
BETMIXER