Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Σε σωστό δρόμο η Ν.Δ.

Μετά την άνετη εκλογή του Αντώνη στην Προεδρία της Ν.Δ., θα επιχειρήσω μία πρώτη προσέγγιση για το αποτέλεσμα που έγραψε:
Στο 98% των εκλογικών κέντρων ψήφισαν 770.683 πολίτες. Έλαβαν:
Αντώνης Σαμαράς: 381.863 ψήφους (50,20%).
Ντόρα Μπακογιάννη: 300.605 ψήφους (39,51%).
Παναγιώτης Ψωμιάδης: 78.282 ψήφους (10,29%).
Για μένα τα πράγματα έχουν ως εξής:
Η Ντόρα έχασε διότι πήγε να επιβληθεί στην παράταξη της Ν.Δ. μία Πρόεδρος από την κορυφή προς τη βάση, ενώ η βάση πολύ απλά ήθελε να επιβάλει στην κορυφή τον Πρόεδρο της αρεσκείας της, γεγονός απολύτως δημοκρατικό.
Ο Αντώνης πολύ απλά κέρδισε διότι είναι πιο συμπαθής στον κόσμο από τη Ντόρα, η οποία είχε προβληθεί εδώ και μία πενταετία από συμφέροντα, ΜΜΕ, αλλά και από την ίδια τη Ν.Δ. ως η επόμενη Πρόεδρος.
Οι θέσεις της στο Δήμο Αθηναίων (κατά τους Ολυμπιακούς μάλιστα) και στο Υπουργείο Εξωτερικών της είχαν εξασφαλίσει την αναγκαία προβολή, αλλά και το απυρόβλητο. Στο πλευρό της επίσης τάχθηκαν το τελευταίο δίμηνο σχεδόν όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Ν.Δ.
Όμως ο Αντώνης κέρδισε διότι συνοπτικά είπε την μεγάλη φράση «να μην ντρεπόμαστε να λέμε ότι είμαστε δεξιοί», η οποία έβγαλε στο δρόμο κυριακάτικά περί των 800.000 ανθρώπων που είναι δεξιοί και έψαχναν μετά τις τελευταίες εκλογές κάπως να εκφράσουν την άποψη τους για τα τεκταινόμενα στη Ν.Δ. τους τελευταίους 15 μήνες.
Πολύ απλά η βάση της Ν.Δ. (αλλά και όλη η ελληνική κοινωνία) διαθέτει ως βασικό αξιολογικό κριτήριο τα θέματα ηθική τάξεως, στα οποία ο Αντώνης υπερτερούσε σαφώς της Ντόρας. Και να μην ξεχνάμε ότι ο Καραμανλής πήγε στη ΔΕΘ το Σεπτέμβριο του 2008 με 2,5 μονάδες μπροστά και έφυγε με 2,5 μονάδες πίσω από το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις, γεγονός που μαρτυρά ότι η απώλεια του λεγόμενου ηθικού πλεονεκτήματος της Ν.Δ. έναντι του ΠΑΣΟΚ έφερε τελικά και την αλλαγή στην εξουσία.
Ο Αντώνης πολύ απλά κέρδισε, διότι πολύ σωστά δεν πήγε να ψαρέψει ψήφους στα θολά νερά του Κέντρου, το οποίο κατά τη γνώμη μου αποτελεί μία μάζα ανθρώπων που πάει πότε αριστερά πότε δεξιά, χωρίς συγκεκριμένα ιδεολογικά κριτήρια.
Συγχαρητήρια λοιπόν στον Αντώνη μας, αλλά και στους 800.000 Νεοδημοκράτες που έδειξαν ότι η Ν.Δ. είναι μία ζωντανή, δεξιά (και όχι κεντροδεξιά) παράταξη με αρχές και αξίες που δεν μπορεί να χειραγωγηθεί από κανέναν και που εν τέλει ανήκει στο λαό της και σε κανέναν άλλο. Ο Αντώνης και οι 800.000 Νεοδημοκράτες δείχνουν ότι η Ν.Δ. βρίσκεται ήδη στο σωστό δρόμο για να επανέλθει στην εξουσία.
ΑΓΝΩΣΤΟΣ Χ