Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Sapia League... (και ολίγον στοίχημα για την διαδοχή)

Σε μία μέρα χαλαρή, βρίσκω την ευκαιρία να αναφερθώ στο μίζερο - σαθρό ελληνικό πρωτάθλημα της... Sapias League.
Από την 1η (σχεδόν) αγωνιστική, είμαστε μάρτυρες και παρατηρητές μιας ανηλεούς κόντρας των δύο «αιωνίων» της Αθήνας για το ποιος θα ευνοηθεί περισσότερο ή λιγότερο για τη διαιτησία.
Θεωρώντας το ποδόσφαιρο μας τσιφλίκι τους, αδιαφορούν για τους πάντες και τα πάντα και το μόνο εις το οποίο επικεντρώνονται, είναι μόνο πως θα γίνουν αρεστοί στους οπαδούς. Τηρούν σιγή ιχθύος όταν «τύχει» να ευνοηθούν από κάποια απόφαση διαιτητική και... ξεθάβουν τα τσεκούρια του πολέμου έτσι και θεωρήσουν ότι αδικήθηκαν (μια στο τόσο, συμβαίνει και αυτό).
Την ίδια στιγμή, υπάρχει μια ομάδα από τη Θεσσαλονίκη, η οποία έχει κουραστεί να συμμετέχει σε μία φαρσοκωμωδία, στην οποία - ετσιθελικά - της δίνεται ο ρόλος του... εξιλαστήριου θύματος. Ο ρόλος αυτού, που σε «σπαγγέτι γουέστερν στυλ» στήνεται στον τοίχο και με περίσσια ευκολία πιστολίζεται.

Το να αναφερθώ σε παραδείγματα είναι το μόνο εύκολο, όσοι βλέπουν στενά αγώνες (έστω στιγμιότυπα) από τη Sapia League, ξέρουν ποια ομάδα ΔΕΝ παίρνει «μαρς» πέναλτι ούτε... κατόπιν αιτήσεως.
Όσοι βλέπουν αντικειμενικά και καθαρά τα τεκταινόμενα, ξέρουν ποια ομάδα έπρεπε να βρίσκεται στην 3η θέση, πίσω από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, της έχουν κόψει όμως (για πλάκα) 7-8 βαθμούς.
Έτσι είναι όμως. Όταν ξέρεις ότι από πίσω δεν υπάρχει κάποιος οικονομικός κολοσσός, όταν ξέρεις ότι δε θα βαρέσουν τα τηλέφωνα, σφυρίζεις δίχως «άγχος». Και «σφάζεις» δίχως έλεος. Προφανώς και δίχως τύψεις. Στην τελική; Ούτε που τιμωρήθηκες. Ουδέν έγκλημα αναγνωρίστηκε από τους υπευθύνους. Αθάνατη Ελλάδα...
Υ.Γ. 1: Πέραν του Άρη, υπάρχει και μια ακόμα μεγάλη (αν και αυτό μου είναι αδιάφορο) ομάδα που έχει «εθιστεί» στην αδικία. Και αυτή κιτρινόμαυρα φοράει. Δεν είναι αναγνώστη μου ο... Εργοτέλης.
Υ.Γ. 2: Λύση στο πρόβλημα μπορούν να προσφέρουν μόνο ΞΕΝΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ. Που θα μπαίνουν στο αεροπλάνο για τη χώρα μας, λίγες μόνο ώρες πριν σφυρίξουν. Και θα αναχωρούν για την πατρίδα τους, αμέσως μετά το πέρας του εκάστοτε αγώνα. Οποιαδήποτε παραμονή σε ελληνικό ξενοδοχείο θα απαγορεύεται. Και οι λόγοι είναι προφανείς...
Υ.Γ. 3: Πριν από τρεις περίπου εβδομάδες, πίναμε με τον Μυστήριο καφεδάκι στη γνωστή πλατεία. Πάνω στην κουβέντα, τον ενημέρωσα για το σετάκι αποδόσεων που έδινε γνωστός Σουηδός bookmaker στη μάχη διαδοχής εις τη Νέα Δημοκρατία. Δεν ξέρω τι πληροφορίες είχαν οι σκανδιναβοί, όμως το 1,2 που πλήρωνε η νίκη της Ντόρας, σε σχέση με το 5,0 που πλήρωνε η επικράτηση του Αντώνη, εξέπληξε τα μάλα τον Μυστήριο. Γι' αυτό και έκανε λόγο για ευκαιρία στοιχηματική. Οι εξελίξεις; Ανεξαρτήτως του τελικού αποτελέσματος, σαφώς και τον δικαίωσαν. Αρκεί να αναφέρω, πως ο bookmaker απέσυρε το στοίχημα. Φοβήθηκε τόσο πολύ, που ούτε καν σε αναπροσαρμογή των αποδόσεων δεν κατέφυγε. Προτίμησε να βγει από το κόλπο...
BETMIXER