Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

ΔΙΑΔΟΧΙ-ΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ

Επανέρχομαι με τα παραταξιακά…(αφού μου αρέσουν).
Αγωνία στους υποψηφίους να πείσουν…
Έχουν να δώσουν ιδεολογικό προσανατολισμό; Δεν ξέρω… Άλλωστε αυτό το παραμύθι με το είμαστε φιλελεύθεροι, αλλά κοινωνικά θέλουμε αγορά (αλλά… λαϊκή), δεν ξέρω που βγάζει.
Η Ν.Δ. πάντα συσπείρωνε κόσμο που πίστευε σε ένα πατριωτικό κόμμα, σε αρχές που ενίσχυαν την κοινωνική συνείδηση και ήθελαν την οικονομία της αγοράς ενισχυμένη, αλλά κοινωνικά προσανατολισμένη. Με κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και ρυθμιστικές πολιτικές που εξασφαλίζουν το αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης και δημιουργούν δομές ανάπτυξης σε ένα οργανωμένο και ευνομούμενο κράτος..
Ιδεολογικά αυτονόητα, παρέπεμπε σε πολιτικές εθνικά ωφέλιμες και όχι περίπου ή λίγο αναγκαίες. Η Ν.Δ. για τους λόγους αυτούς δεν περιορίζεται, ούτε εκφράζεται από ολίγους χθεσινούς. Προσωπικά δεν έχω καταλάβει όρους κεντροδεξιός ή δεξιός. Το πρώτο μου φαίνεται «ελαφρύς», ενώ το δεύτερο μου δείχνει σε «ευθύς». Το αν το δεύτερο φοβίζει μερικούς άσχετους με το τι σημαίνει ή θεωρούν ότι παραπέμπει σε ακρότητες είναι λάθος τους.
Μου αρέσουν οι αναφορές ότι «δεν χαρίζουμε τον πατριωτισμό στην άκρα δεξιά και την κοινωνική δικαιοσύνη στην άκρα αριστερά». Μου αρέσει το όχι σε ένα νέο σχέδιο «ΑνΑν». Μου αρέσει εν τέλει η προτροπή να μην κοιτάμε τις παρυφές (προς το παρόν), όταν αδειάζουν οι δεξαμενές μας!
Αυτό όντως είναι πρόταση… Γιατί έτσι θα ξέρουμε τι είμαστε. Όσοι και αν είμαστε. Και γιατί είμαστε! Οι παρυφές θα γεμίσουν και πάλι, όχι με γενικόλογα φούμαρα, αλλά όταν πεις κάτι συγκεκριμένο και πείσεις ότι αυτό είναι ειλικρινές! Δεν με ενδιαφέρουν οι κορυφές, γιατί αυτές καταλήξαμε να γεμίζουν από συμπεριφορές που άδειαζαν τις δεξαμενές.
Οι δεξαμενές ξύπνησαν όμως. Δεν θα αφήσουν κάποιους να επιθυμούν διακαώς να πετύχει απλώς η Ν.Δ. την κατάληψη της εξουσίας για να ζωγραφίζουν τους εαυτούς τους, ούτε για να ξανανάψουν τα τζάκια τους!
Θα περίμενα από κάποιους, οι οποίοι στο συνέδριο πάλι καβάτζωσαν το καρεκλάκι τους στην πρώτη σειρά (για να δείξουν ότι πέτυχαν να είναι και την επόμενη μέρα παρόντες) να αποχωρήσουν δίνοντας σύνθημα ανανέωσης στον πληγωμένο κορμό που αγωνιά.
Δεν θα μπω στον πειρασμό (αν και με τρώει) να χαρακτηρίσω ή να προβλέψω αποχωρήσεις…, αλλά θα ήθελα να τις δω. Και ας περίμενα στο συνέδριο μεγαλύτερες αντιδράσεις. Βλέπεις όμως οι αναζητήσεις των αιτίων ήταν ψευδεπίγραφες κορώνες, αφού όλοι (περίπου) τρέχουν να στηρίξουν κάποιον. Για την επόμενη μέρα βρε αδερφέ…
Φίλε μυστήριε εμείς όμως εδώ. Με το άγρυπνο μάτι της βάσης!
Χαίρομαι που γίνεται ντέρμπι. Κάτι δείχνει… Δεν είδατε κάτι όμως. 1.300 μόνο εκλογικά τμήματα. Δηλαδή και 1.000 ψηφοφόροι (λέμε τώρα – όταν σε εθνικές εκλογές και με 400 σε ένα τμήμα κλατάρει το σύστημα) σε κάθε τμήμα… 130.000 μας κάνουν. Αυτή είναι η συμμετοχή που θέλουμε ή κάτι μας ή σας φοβίζει; Μας κόβει πάντως και λίγο να ξέρετε…..
Υ.Γ. Δικέφαλε τρελέ!
B-rok-er