Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Για την Πατρίδα κι όλους αυτούς… (Τρύπες).

Το τι πρεσβεύει το κάθε κόμμα κι εν προκειμένω η Ν.Δ. το ξέρει ο κάθε πολίτης, είτε είναι ψηφοφόρος της είτε όχι. Ακούγονται λοιπόν γραφικοί στα αυτιά μου όλοι αυτοί που απευθυνόμενοι σε μέλη, σε οπαδούς, σε τέως ή εν δυνάμει ψηφοφόρους της Ν.Δ. και απαριθμούν με στόμφο μια σειρά από αυτοπροσδιορισμούς του τύπου: η «Τιμημένη» (να δούμε ποιος θα τη σηκώσει!), η «Λαϊκή» (δηλαδή όλα τα άλλα κόμματα εκ του καταστατικού τους είναι υπέρ του Κεφαλαίου;), η «Πατριωτική» (δηλαδή όλοι άλλοι είναι προδότες της πατρίδας;), η Παράταξη (ουσιαστικό μεν, παίζει δε το ρόλο επιθέτου μόνο όταν μιλάμε για το κόμμα της Ν.Δ.), κλπ.
Περισσότερο απ’ όλα όμως με εκνευρίζουν τα περί «πατριωτισμού». Δεν μπορώ να κατανοήσω το άγχος κάποιου κόμματος εξουσίας να αυτοαποκαλείται «πατριωτικό». Δηλαδή τι είναι ο πατριωτισμός για να τον φέρει ένα κόμμα ως ταμπέλα; Λέτε οι έρμοι οι ψηφοφόροι που σας ψήφισαν κάποτε, αλλά τώρα σας γύρισαν την πλάτη να αποφάσισαν να γίνουν λιγότερο πατριώτες για αυτή την τετραετία;
Στην τελική, πατριώτης είναι αυτός που αγαπάει την πατρίδα του, δηλαδή υπηρετεί κανονικά τη θητεία του, δεν φοροδιαφεύγει, βάζει το κοινωνικό καλό πάνω από το προσωπικό, δεν είναι …σκανδαλιάρης και θα δηλώσει παρών αν ποτέ χρειαστεί. Αν θεωρείτε ότι όλα αυτά (και πολλά ακόμα που ξέχασα) εκφράζονται εξ ολοκλήρου από το κόμμα της Ν.Δ. και μόνο, τότε με την ευχή μου να ζητήσετε και προστατευόμενη ονομασία προέλευσης… σαν τη φέτα!
ΥΓ. 1 Τα είδαμε στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, τα βλέπουμε και στις αντίστοιχες της Ν.Δ. Οι πολιτικοί του ιδίου κόμματος «σφάζονται» μπροστά στις κάμερες πουλώντας Ντοροφροσύνη ή Σαμαροφροσύνη, με έπαθλο μια καλύτερη καρέκλα την επόμενη μέρα. Θλιβερό σκηνικό που μετατρέπεται σε κωμικοτραγικό κάθε φορά που κλείνει η επιχειρηματολογία τους με κοινές φανφάρες περί διαφύλαξης της ενότητας αυτής της – ξέρετε βρε κουτά – μεγάλης τιμημένης, λαϊκής και πάνω απ όλα πατριωτικής Παράταξης.
ΥΓ. 2 Οι νομικοί ξέρουν καλύτερα απ’ τον καθένα μας ότι όσα περισσότερα επίθετα χρησιμοποιούνται, τόσο πιο ασαφές γίνεται το αντικείμενο που προσδιορίζουν.
ΥΓ. 3 Σε αγαπάω και σου τα είπα κι από κοντά. Όποιος γουστάρει πολέμους κι άλλα τέτοια στρατόκαυλα σε Αφγανιστάν, Βιετνάμ, κλπ. ας δηλώσει εθελοντής. Οι υπόλοιποι, αν και μισθοφόροι… αχρείαστοι να ‘ναι!
ΥΓ. 4 «…να ψηφίζεις αυτό που πιστεύεις και όχι το αντίθετο από αυτό που δεν θες να κυβερνήσει». (τάδε έφη Sinir – Doctor ). Αγαπητέ, σε μια γραμμή τα είπες όλα!
YΓ. 5 Έστω και με καθυστέρηση να καλωσορίσω το ΑΝΕΝΤΑΧΤΟ φιλαράκι από τα παλιά. Μας έλειψες (κι εσύ, κι ο Χαρούλης)!
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
UFOUL