Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Διαδοχη-κά λάθη

Σύντροφοι χάθηκε η μπάλα στις μετρήσεις! Που να το περίμενε ο Αντώνης…
Για να είμαι ειλικρινής για τα όποια ποσοστά ευθύνεται η ίδια η Ντόρα. Δεν αντιλήφθηκε από την αρχή ότι έπρεπε να διεκδικήσει την κοινωνική αποδοχή πρωτίστως και παράλληλα να κερδίζει και συνέδρους.
Λάθος 1ο: Στοχοποίησε μόνο σε οργανωμένους και άφησε τους απλούς οπαδούς να θεωρήσουν ότι είναι εκτός συστήματος. Οι οργανωμένοι όμως δεν νομίζω ότι θα καταβάλουν και καμία οργανωμένη προσπάθεια – δεν ξέρω και το βαθμό που μπορούν – για την ίδια. Πιο πολύ μου δείχνουν ότι ενδιαφέρθηκαν απλά να ανέβουν στο τρένο προκειμένου να είναι ήσυχο το φυλλοκάρδι τους για την επόμενη μέρα.
Λάθος 2ο: Όπως και να το κάνουμε, η βάση δεν αποδέχεται συνειδησιακά τα φαινόμενα οικογενειοκρατίας. Παρόλο λοιπόν που η Ντόρα κατάφερε – σε κάποιο βαθμό για πολλούς – να παρουσιάσει στα χρόνια αυτά μια αυθύπαρκτη προσωπικότητα βιάστηκε να βγάλει στον αέρα και υπογραφές άλλων γόνων, οι οποίοι δεν νομίζω ότι έχουν και την ίδια απήχηση ή έστω συμπάθεια.
Λάθος 3ο: Ξεκίνησε μια διαδικασία υπογραφώ, την οποία μόλις συνειδητοποίησε ότι πήγε αλλού η μπάλα την άφησε στη μέση…
Λάθος 4ο: Παρόλο που όλοι πίστευαν ότι η Ντόρα την περίμενε αυτή τη στιγμή χρόνια, οι κινήσεις της δείχνουν έλλειμμα επικοινωνιακής ή διαχειριστικής στρατηγικής αλλά και ετοιμότητας. (Ξέρεις βέβαια, τι είναι να το έχεις σίγουρο και να σου πηγαίνει για στράβωμα, από εκεί που δεν το φανταζόσουν ούτε στην πιο παρανοϊκή σκέψη; Τι λέει η Μαρίκα; Άσε που θα ζηλεύει την Μαργαρίτα…).
Λάθος 5ο: Αναφέρει συνεχώς – και την σκέψη αυτή την μοιράστηκα με πολλούς – ότι ποτέ δεν έπαψε να στηρίζει τον Καραμανλή. Από την άλλη καταδικάζει συνεχώς τα φαινόμενα διαφθοράς που γιγαντώθηκαν – αν όχι – επί Καραμανλή, δεξιόθεν και αριστερόθεν του Καραμανλή. Γιατί δεν σήκωνε στα όργανα του κόμματος το κλίμα από πριν; Πολλοί λένε γιατί περίμενε την επόμενη μέρα… Τότε όμως δικαιολογημένα της χρεώνουν ότι το προσωπικό συμφέρον ήταν υπέρτερο. Άσε το άλλο για τις πρόωρες…
Λάθος 6ο: Δεν εμπνέει πολύ το κλίμα «γύρω γύρω» όπως καταμαρτυρούν οι διάφοροι…. Άσε που εκεί χωρίς να φαίνονται, ακούγεται ότι είναι και οι «πρόωροι»
Λάθος 7ο: Ο αντίπαλος δεν έπρεπε να την φοβίζει… Αντιθέτως όλα αυτά τα χρόνια που περίμενε, θα έπρεπε αυτόν να θέλει για αντίπαλο
Λάθος 8ο, 9ο , 10ο : …
Μην τα πω όλα τώρα… Άσε να διεκδικήσω το ρόλο του επικοινωνιολόγου.. του μυστικοσυμβούλου, βρε μυστήριε και σκοτεινέ τύπε!
Θα πώ και λίγα για Καραμανλή: Τι να πω βρε αδερφέ, τι να πω….Θα με πάρει η ώρα…
Ν.Δ. σου λέει μετά. Περασμένα μεγαλεία για κάποιους… διηγώντας τα, ας κλαίνε!
Μητσάρας πάντως ο πλέον συνεπής! Τι τύπος και αυτός… Εντάξει δεν θα πήγαινες στη Ντόρα, τι το άνοιγες όμως το στόμα σου;
Πάντως βλέπω ελπίδα – για να είμαι ειλικρινής. Κάπως θα σωθεί η παρτίδα…, για το κόμμα βέβαια!
Υ.Γ. Σεμνέ & Ταπεινέ, συγχαρητήρια για τις απόψεις που εξέφρασες! Τέτοια θέλουμε να ακούμε και να διαβάζουμε, αυτές τις ώρες
B-rok-er