Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Προς Καπεταναίους (ήττας – ελπίδας)

Από τη μία θέλω να ξεκινήσω γηπεδικά (Άντε γεια στα τζάκια κλπ)
Από την άλλη πάντα μου αρέσει η επίκληση στην ενότητα………?@#!
Η επανάσταση της βάσης είναι γεγονός!
Το χάρηκα!
Τα τζάκια έσβησαν!
Η ήττα αυτή της Ντόρας δεν είναι μόνο δική της. Μην την αδικούμε…
Είναι ήττα και του γιου του Βαρβιτσιώτη, της κόρης της Πετραλιά, της κόρης του Κεφαλογιάννη, του Καλαντζάκου κλπ… Είναι ήττα των παραγόντων συνδικαλιστών τέως βουλευτών, διοικητών, συνέδρων και οργάνων.
Όλα αυτά είχαν κουράσει και αηδιάσει τον απλό κόσμο. Όλοι όσοι είχαν πιστέψει στην νίκη της Ντόρας (και στους οποίους τα έλεγα) δεν είχαν επαφή με τη βάση…
Δεν είχαν το αισθητήριο που έχει η απλή παρέα, η παρέα που βλέπει τα πράγματα έξω από συντεχνίες και που εκνευρίζεται όταν βλέπει κολαούζους ξερόλες να εμφανίζονται ως αυτόκλητοι τιμητές του φιλελευθερισμού!
Προς επίρρωσιν των ανωτέρω να θυμίσω ότι όλοι οι φιλοΝτοραίοι διέδιδαν πως κερδίζουν λόγω της επιρροής των βουλευτών της Β΄ Αθηνών, του Δήμου της Αθήνας κλπ.
Όταν επέμενα ότι αυτοί δεν επηρεάζουν, αλλά εξοργίζουν, εμφανιζόμουν ως αδαής. Όταν επέμενα ότι ο απλός κόσμος αντιδρά σε αυτά που του πλασάρουν δεν γινόμουν πιστευτός.
Επέμεναν οι Ντοραίοι ότι αυτοί έχουν όλα τα στελέχη και ρωτούσαν ο Σαμαράς με ποιους θα διοικήσει; Μα εκεί είναι το θέμα. Ο κόσμος ήθελε ανανέωση και όχι φθαρμένα υλικά και ανακύκλωση. Γούσταρε το «άγνωστο» του επιτελείου του Σαμαρά, γιατί δίνει την ελπίδα της ανάδειξης νέων ανθρώπων.
Το σύστημα Ντόρα έδειχνε ότι πριν ανατείλει, είχε μοιράσει και την πίττα….
Ο ένας είχε καπαρώσει την θέση του εκπροσώπου τύπου, ο άλλος είχε την στήριξη για τον Δήμο, ο άλλος θα γινόταν γραμματέας του κόμματος, πολιτικού σχεδιασμού, ΟΝΝΕΔ, ΔΑΠ - ΝΔΦΚ. Ο άλλος θα έπαιρνε την ΔΑΚΕ, ο άλλος τον επαγγελματικό φορέα κλπ…
Αυτά ο Νεοδημοκράτης τα έβλεπε και τιμώρησε… Θέλει να ξεχάσει φάτσες που τον εκνεύρισαν.
Γι’ αυτό το ποτάμι έγινε χείμαρρος και δεν γύρισε πίσω, γιατί όσο και αν κάποιοι μίλησαν για περιχαράκωση, αποδείχτηκε ότι η ανάγκη για ιδεολογική καθαρότητα έβγαλε τον κόσμο έξω! Και ήταν πολλοί αυτοί που ήθελαν την ΝΔ με ξεκάθαρο πολιτικό υπόβαθρο, γιατί έτσι μόνο πείθεις την κοινωνία. Όταν έχεις κρυστάλλινες απόψεις και όχι αχταρμάδες, δεν φοβάσαι! Δεν φοβάσαι να πεις ότι είσαι δεξιός, γιατί είσαι τίμιος.
Θέλουμε να ξαναγίνει η ΝΔ κυβέρνηση, μόνο όταν πείσει για την ορθότητα των απόψεων και την ποιότητα των στελεχών. Θέλουμε να ξαναβγούμε μπροστά όταν θα έχουμε ηγετική ομάδα τους άριστους και όχι τους αρεστούς
Δεν θέλουμε απλά να ξαναγίνουμε κυβέρνηση για να γίνει ένα rotation θέσεων και καρέκλας. Ας μην ξανακάτσει ποτέ κανείς Νεοδημοκράτης…
Γιατί σε περίοδο οικονομικής κρίσης που την νύφη την πληρώνουν οι συμβασιούχοι και τα παιδιά των 400 ευρώ, εξόργιζε τον κόσμο να βλέπει κάποιες οικογένειες να αντιλαμβάνονται την Νέα Δημοκρατία ως την οικογενειακή επιχείρηση στην οποία εξασφαλίζουν «χρυσοφόρα σύμβαση αορίστου χρόνου» όλοι οι συγγενείς!
Και αν τολμούσε κανείς να κάνει ένσταση τύπου ΑΣΕΠ για τον διορισμό (βλέπε Σχινάς στο Ρέθυμνο), τον διαγράφαμε κιόλας (δεν είμαι από εκεί, ούτε το ξέρω τον φουκαρά. Τον πάω πάντως)
Και όσοι βιάζονται να πουν για Σαμαρά πως θα κάνει τα ίδια, θα βγάλει στελέχη που δεν αξίζουν κλπ, να ξέρετε πως αυτόν τον αποθέωσε η Βάση. Δεν βγήκε καπνός (Πάπας) για να πληροφορηθούμε την εκλογή του. Έτσι λοιπόν ελέγχεται και συνδέεται πρωτογενώς με την βάση.
Για όσους του καταλόγιζαν προδοσία θα επανέλθω με ξεχωριστό άρθρο (μη κωλυόμενος να πώ θετικά και αρνητικά)
Και για όλους τους ανωτέρω λόγους – και για όσους επιφυλάσσομαι να προσθέσω –
ήταν υπόθεση τιμής η εκλογή Αντώνη.
Υ.Γ. 1. ΟΧΙ, δεν εργάζομαι στο γραφείο του Αντώνη. Απλώς ένα γαλάζιο παιδί είμαι…
Υ.Γ. 2. Μυστήριε, η τύχη δεν σε αφήνει να χαρείς ολοκληρωτικά μια μέρα. Τι κάζο έπαθε ο βάζελος
B-rok-er