Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

ΟΤΑΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ... ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΒΛΩΦ

Κυρίες και Κύριοι, επειδή ως γνωστόν μου αρέσει τα ευλογώ τα γένια μου, τούτη δω η στήλη διείδε από την πρώτη στιγμή ότι η υποψηφιότητα της θυγατέρας του κ. Μητσοτάκη δεν είχε την δυναμική που ήλπιζαν εις την Αραβαντινού.
Παρά τις ενέσεις μονόπλευρης δημοσιότητας, τις προκάτ πολλές φορές δημοσκοπήσεις και την ολόπλευρη στήριξη όλων των μεγάλων ΜΜΕ, η κ. Μπακογιάννη δεν είχε πετύχει να πάρει σαφές προβάδισμα από την αρχή και να καταστεί το ακλόνητο φαβορί.
Η κ. Μπακογιάννη, πιστή προφανώς σε οικογενειακά δόγματα και πρακτικές, προτίμησε να απευθυνθεί εξ αρχής εις τον κομματικό μηχανισμό με σκοπό να χειραγωγήσει τις διαδικασίες. Με μεγάλη μάλιστα επιτυχία, αφού με το κάλεσμά της πλείστα όσα κομματικά στελέχη έτρεξαν να δηλώσουν υποταγή και να συνυπογράψουν την υποψηφιότητά της. Έχοντας χάσει την γη κάτω από τα πόδια τους, ήτοι τα «καλούδια» της εξουσίας, μετά την ήττα, και ενεργώντας με αντανακλαστικά αντίστοιχα των σκυλιών του Παβλώφ, οι ανωτέρω έσπευσαν να συνταχθούν με εκείνη που τους υποσχόταν γρήγορη επάνοδο.
Η πρώτη αλλά ίσως και πιο σημαντική ήττα του στρατοπέδου της κ. Μπακογιάννη καταγράφηκε, όταν μόνη αυτή και τα εξαπτέρυγά της επέμεναν να εκλέξει Πρόεδρο το συνέδριο, το οποίο συνέδριο είχαν προηγουμένως φροντίσει να ελέγξουν, γι’ αυτό και έκαναν επίδειξη δύναμης με τις 1.000 υπογραφές συνέδρων.
Η λυσσαλέα αρχική της άρνηση να ψηφίσει η Βάση της ΝΔ αποτέλεσε πρόκληση προς τους νεοδημοκράτες και όπως ήταν επόμενο προκάλεσε αντισυσπειρώσεις ευνοώντας τον κύριο αντίπαλό της, τον κ. Σαμαρά, η υποψηφιότητα του οποίου ξεκίνησε μουδιασμένα ένεκα των γνωστών λόγων.
Με τη σημερινή δήλωση στήριξης του κ. Αβραμόπουλου ο κ. Σαμαράς από αουτσάιντερ μετατρέπεται αίφνης σε φαβορί για την ηγεσία. Ο κ. Αβραμόπουλος προσδίδει εις την υποψηφιότητα του Μεσσήνιου ποιοτικά χαρακτηριστικά που ο τελευταίος δεν είχε, όπως δυνατότητα διείσδυσης εις τον κεντρώο χώρο.
Από την άλλη ο τέως δήμαρχος Αθηνών προέβη σε μία πολύ καλά υπολογισμένη κίνηση. Επέλεξε να συνταχθεί με το στρατόπεδο εκείνο που σε περίπτωση νίκης του δίνει την δυνατότητα να συνεχίσει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, αντί να αποτελεί ένας από τους πολλούς, όπως θα γινόταν εάν επέλεγε την θυγατέρα του κ. Μητσοτάκη.
Η κ. Μπακογιάννη φαίνεται ότι δεν διδάχθηκε τίποτε από την ήττα του κ. Βενιζέλου από τον κ. Παπανδρέου, όταν και αυτός είχε την στήριξη όλων των ΜΜΕ καθώς και πολλών εκ των κορυφαίων του Κινήματος.
Την μεγαλύτερη ήττα όμως την έπαθαν σήμερα όσοι είχαν σπεύσει να δηλώσουν υποταγή εις την Αραβαντινού προσβλέποντας σε βέβαιη επικράτηση της κ. Μπακογιάννη και τώρα βλέπουν με τρόμο να γίνεται το παιχνίδι ντέρμπι.
Η πλειοψηφία όσων στηρίζουν τον κ. Σαμαρά θέλουν να πιστεύουν ότι η αρχηγία του θα προσδώσει εις τη ΝΔ τα χαμένα με την πάροδο του χρόνου χαρακτηριστικά του δεξιού, πατριωτικού κόμματος με κοινωνικό προφίλ, εξωθώντας το ΛΑΟΣ εις το περιθώριο. Για το λόγο αυτό – εκτός των άλλων – ο κ. Καρατζαφέρης στηρίζει ολοψύχως την κ. Μπακογιάννη.
Όταν συσπειρωθεί ο δεξιός χώρος και αποκτήσει δυναμική εξουσίας, θα προσέλθουν και οι αυτοαποκαλούμενοι κεντρώοι ψηφοφόροι, οι οποίοι συνήθως επιλέγουν τους νικητές…
Τα Σέβη μου.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ