Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Της πλάκας πρωτάθλημα...

Έχουμε πρωτάθλημα της πλάκας. Ένα πρωτάθλημα, όπου μετά από οκτώ αγωνιστικές, έχουν ξεφύγει (με +11 από τον 3ο ΠΑΟΚ) οι δύο «αιώνιοι», που κατά γενική ομολογία, ΔΕΝ έχουν παίξει μπάλα.

Και, οκ, ο Ολυμπιακός παίρνει το... όσκαρ στους τραυματισμούς, έχει (μια) δικαιολογία.

Τι δικαιολογία όμως μπορεί να βρεθεί για τον Παναθηναϊκό; Αν εξαιρέσουμε διαστήματα στις αναμετρήσεις με Άρη και με ΠΑΟΚ, σε όλα τα υπόλοιπα; Μια σκέτη (πλην της ΟΑΣΗΣ του Νίνη) απογοήτευση, την οποία επιβεβαίωσαν και οι χθεσινές αποδοκιμασίες. Κουράστηκε ο κόσμος να βλέπει κάθε Κυριακή, τα ίδια και τα ίδια :

Βαρετό ποδόσφαιρο, ανούσια κατοχή της μπάλας, αδυναμία ανάπτυξης, γιόμες (μήπως και βρούμε τον Σισέ) και (ίσως) το κυριότερο; Μια άμυνα της πλάκας. Που χθες ΕΝΤΟΝΑ την προβλημάτισαν οι δέκα του Πανιωνίου. Που την έκαναν «γιο-γιο» οι παίκτες της Καβάλας. Που από τύχη δεν την «πλήγωσαν» της Στουρμ οι «παικταράδες». Που, που, που...

Που στην τελική, αποτελεί βασικό γρανάζι της ομάδας που συν - οδηγεί (μαζί με τον Ολυμπιακό) την κούρσα. Μια κούρσα όμως που δε θυμίζει φόρμουλα. Αυτά είναι για άλλους, πιο τυχερούς από εμάς.

Και έρχομαι στο συμπέρασμα : Τι κάνουμε όλοι εμείς, που (έχουμε μάθει) ελληνικό ποδόσφαιρο να παρακολουθούμε; Υπομονή. Και... μπορεί σε... χρόνια εκατό, τα πράγματα ν' αλλάξουν. Μπορεί (ίσως) τα εγγόνια μας, να δουν και λίγο μπάλα.

O Betmixer