Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

ΠΕΡΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ...

Η τρομοκρατία είναι πάλι εδώ. Αλήθεια όμως, πότε έφυγε;

Η αλήθεια είναι ότι δεν έφυγε ποτέ. Ήταν πάντοτε παρούσα. Το alter ego της Ελληνικής Δημοκρατίας (για αυτό την ονόμασαν …Ελληνική_Ρουλής)

Ίσως, γιατί αυτή την δημοκρατία έχουμε φτιάξει. Η δήθεν δημοκρατία των ολίγων και των προνομιούχων. Η δημοκρατία που επιτρέπει – μην πω υποθάλπει – το άδικο, τον πλουτισμό με άναρχο τρόπο (πάω να γίνω μέλος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ), την ατιμωρησία, τα διαπλεκόμενα, την πουστιά, την κομπίνα, τον ωχαδερφισμό, τον σταρχιδισμό, τα stage, τους γνωστούς – άγνωστους, κλπ, κλπ. Είναι μεγάλη η λίστα. Ατελείωτη.

Δεν ξέρω γιατί, αλλά όπως και να την δεις, η τρομοκρατία αριστεροφέρνει…

Είτε την δεις ως αντίσταση κατά του συστήματος.

Είτε την δεις ως το μέσο εκείνο που επιταχύνει – επιβάλλει ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος.

Και όμως δεν είναι αριστερή.

Δεν έχει ιδεολογία. Κτυπάει στο ψαχνό. Και αν η 17 Νοέμβρη χτυπούσε κατά κάποιο τρόπο «πολιτικούς στόχους» και υπήρξαν κάποιοι που πιπίλισαν αυτή την καραμέλα, τώρα κανένας δεν μπορεί ούτε ουδέτερος να μείνει.

Άνανδρα, ειδεχθή χτυπήματα εναντίον ανθρώπων, που η μόνη τους διαφορά με τους υπολοίπους από εμάς, είναι ότι φοράνε μια στολή για να πάνε στη δουλειά τους. 700 ευρω παίρνει και αυτός. Με δάνεια είναι υπερχρεωμένος. Έχει οικογένεια και παιδιά. Πληρώνει για φροντιστήρια….

Δεν υπάρχει λογική.

Οφείλει όμως και η δημοκρατία μας να κοιταχτεί στον καθρέπτη. Τι βλέπει;

Τι πρέπει να δει και το σημαντικότερο, τι δεν βλέπει.

Δεν βλέπει ότι εκείνη γέννησε αυτό το μόρφωμα. Και το πιο δυσάρεστο είναι ότι είναι τροφός της.

Θα μου πείτε «σαν…..να τους δικαιολογείς»

ΟΧΙ. Σε καμμία περιπτωση.

Δεν έχουν καμμία ιδεολογία.

Το πραγματικό ερώτημα όμως είναι:

Η δημοκρατία μας έχει ιδεολογία;

Υ.Γ. Να μην ξεχνάμε επίσης ότι αυτό το γεγονός έγινε 20 μέρες, αφού ανέλαβε η νέα κυβέρνηση. Και λίγες ώρες πριν φύγει ο George για το εξωτερικό. Και βέβαια λίγο πριν η Dora αναλάβει (στάνταρ)…… ρε λες;

Ο ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ