Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Ο Γιώργος είναι (;) πονηρός...

Ο Γιωργάκης τις προάλλες κατέφυγε πάλι σε επικοινωνιακό τρικ. Επισκέφθηκε ξαφνικά (;) το Ι.Κ.Α. στην Πλατεία Αττικής.

Το άδολο μυαλό λοιπόν θα σκεφτεί. «Μπράβο ο Γιώργος!!», «Θα βάλει τάξη ο Γιώργος».

Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να είμαστε πολύ απελπισμένοι για να βλέπουμε ελπίδα στο πρόσωπο του Γιωργάκη.

Είμαστε σαν τους ΑΕΚτσηδες που αναγκαστικά, και αφού δε μας έκατσε ο Τίγρης, βλέπουμε την ούτως ή άλλως μοναδική λύση Κοζώνη, ως την καλύτερη. Αυτή που θα αναστήσει τις ελπίδες μας.

Ο Γιωργάκης όμως μας δίνει δικαίωμα για αισιοδοξία. Είναι (ακόμα) άφθαρτος πολιτικά. Βεβαίως με την προστασία των ΜΜΕ.

Από την εκλογή του (χάχα, εδώ γελάμε) ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ, έχει να επιδείξει ένα προφίλ ιδιαίτερα καλό. Πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς, έκοψε τον ομφάλιο λώρο με το παλαιό ΠΑΣΟΚ, άσχετα αν και αυτός ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ των σκανδάλων, του χρηματιστήριου, των Ιμίων, του Οτσαλάν κλπ

Μπαίνουμε λοιπόν στην τελική ευθεία πριν τις εκλογές. Μαεστρικά κόβει τον Σημίτη που ήταν πραγματικό βαρίδι, και με τη βοήθεια του Κωστάκη… Πρωθυπουργός!! Με 10 μονάδες διαφορά!! Ποιος; ο Γιωργάκης. Τι λες ρε φούστη μου….

Και συνεχίζει.

Μοιράζει την τράπουλα (υπουργεία) με δεξιότητα κρουπιέρη ταινίας του James Bond. Βενιζέλος και λοιποί, όλοι ευχαριστημένοι.

Τελευταίος άσσος ο Πάγκαλος. Ναι αυτός που κάποτε υπαινίχθη ότι ο Γιωργάκης είναι χαζός. Αυτό το πραγματικό τέρας (όνομα και πράγμα) της πολιτικής. Αυτός που είπε σε δημοσιογράφο «δεν μαμιεσαι πρωί-πρωί», αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Μεγάλη κίνηση. Κρατάει τα μπόσικα.

Και καταλήγουμε στο συμπέρασμα. Οι σύμβουλοι του, οι image makers του είναι πολύ καλοί στη δουλειά τους. Χρησιμοποιούν όλα τα μέσα με ικανότητες ζογκλέρ.

Δεν παίζονται.

Για μένα θα ειναι πάντα ο Γιωργάκης. Και όπως έχει πει ο Ρούλης (για τους μυημένους) «…ο Γιωργάκης …πανέξυπνος…όποτε άκουγε το κουδουνάκι της Βουλής, έβγαινε στο προαύλιο για να πάρει το κουλούρι του…»

Εις το επανιδείν

Ο ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ