Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΑΚΙ…

Πέρασε μόλις μια βδομάδα κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ήδη η ΑΛΛΑΓΗ είναι πασιφανής!!!
Τι να πρωτοθυμηθώ (που λέει κι ο μεγάλος μας λαϊκός τροβαδούρος): Αλήθεια, ποιος μπορεί να μη παραδεχτεί ότι αυτή η εβδομάδα ήταν η πιο καλοκαιρινή και ηλιόλουστη μετά τον Αύγουστο (εεε παλιόπαιδα ποιος;;;;;;;).
Ο χειμώνας και τα μακρυμάνικα έφυγαν μαζί με τη μουντρουχιά της προηγούμενης κυβέρνησης, κι επιτέλους ανέτειλε ήλιος λαμπρός κι ο ουρανός είναι πεντακάθαρος για μέρες. Ακόμη και το φεγγάρι επιστρατεύτηκε και παραμένει στον ουρανό μέρα μεσημέρι (για του λόγου το αληθές: ώρα 12.30 το πρωί στις 10/10/09. Αυτό, εγώ τουλάχιστον, δεν το είχα δει ούτε με τον Αντρέα!!!)
Και να μη πω και το καλύτερο, ότι δηλαδή βρήκα 5 ευρώ (ξεχασμένα) μετά από καιρό σ’ ένα παντελόνι μου. Αυτό που το βάζετε; Με τον Κωστάκη ούτε 5λεπτό που λέει ο λόγος….
Πέρα από την πλακίτσα, τα πρώτα δείγματα αν μη τι άλλο είναι αισιόδοξα (βλ. Συνήγορος του Πολίτη στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο, μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα, τουλάχιστον λογικοφανής αναδιοργάνωση των υπουργείων κλπ). Ο Γιώργος / Γιωργάκης (αυτό μένει να ξεκαθαριστεί, όπως γράψαμε και τις προάλλες), ο Γ. Παπανδρέου τέλος πάντων – μαζί με την ομάδα του – δείχνει να το έχει δουλέψει το πράγμα στο μυαλό του και αν μη τι άλλο έχει «τας καλύτερας των προθέσεων».
Για την ακρίβεια μου θυμίζει (προεκλογικά, αλλά και μετεκλογικά ) Έλληνα που έχει ζήσει καιρό σε βόρεια ευρωπαϊκή χώρα και επιστρέφει στο Ελλάντα με διάθεση να τα αλλάξει όλα. Βέβαια, ως συνήθως η προσγείωση είναι ανώμαλη, αλλά ίδωμεν…
Στην τελική, όσο ρομαντικό και να ακούγεται, πρέπει να ευχόμαστε όλοι μαζί να επιτύχει όχι (μόνο) για μας – ούτε για τη φουκαριάρα τη μάνα μας – αλλά για το μέλλον των παιδιών μας. Αν μη τι άλλο πρέπει να απαγκιστρωθούμε από κομματικές ταμπέλες (Πασόκοι, Δεξιοί και άλλα τέτοια γραφικά πλέον για μένα) και να κάνουμε καλόπιστη κριτική.
Διότι Ο ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ…εκτός βέβαια αν έχει προσωπικά συμφέροντα, οπότε παύει να ανήκει στους «απλούς πολίτες» και «δικαιολογημένα» αντιμετωπίζει την καθημερινότητά του με λογική οπαδού ποδοσφαιρικής ομάδας!!!
Υ.Γ. Ο Καραμανλής έδειξε ότι είναι απολύτως συνεπής και τα λόγια του ακολουθούν ανάλογες πράξεις. Να θυμίσω ότι πρώτα δήλωσε κουρασμένος, στη συνέχεια προκήρυξε – ανεξήγητα για κάποιους – πρόωρες εκλογές (ουσιαστικά παραδίδοντας την εξουσία στον Γ. Παπανδρέου) και τις προάλλες είπε στο κόμμα του ότι εκλεγεί, δεν εκλεγεί κάποιος αρχηγός, αυτός έχει συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης στην αρχηγία του κόμματος, αδιαφορώντας (;;;) ουσιαστικά για το τι μέλλει γενέσθαι. Συνέπεια μεν, η ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ δε!!!
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
U FOUL