Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΟΝΤΗ ΓΙΟΡΤΗ (;)

Δύο και σήμερα μείνανε, τελευταία ημέρα, σήμερα, της επίσημης προεκλογικής περιόδου και, σεμνά και ταπεινά (όπως πάντοτε, βεβαίως, βεβαίως), παραθέτουμε τις προβλέψεις μας για το κυριακάτικο «ματς».

Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

Διαφορά ΠΑΣΟΚ – ΝΔ: Γύρω στις 3 μονάδες (λίαν αξιοπρεπής εμφάνιση για τη Ν.Δ., σαν το Θρύλο με την Άρσεναλ). Ο δικομματισμός στα όρια του 75-78 % (Βαστάει καλά). Αυτοδυναμία; Θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τους Οικολόγους (βλέπε παρακάτω). Ο Καραμανλής παραμένει ακλόνητος, έστω και λαβωμένος. Ετοιμάζεται για την επόμενη μάχη. Οι δελφίνοι λουφάζουν.

Κ.Κ.Ε.: Τρίτη δύναμη, σταθερή αξία, στα 7,5 – 8%. Τίποτε περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

ΛΑΟΣ: Εδραιώνεται ως τέταρτη δύναμη, αλλά με σαφώς κατώτερα ποσοστά από τα προσδοκώμενα. Δυστυχώς για τον Καρατζαφέρη, το άνοιγμα προς Ψινάκη δεν καρποφόρησε! Το πρέσινγκ της ΝΔ και το παραταξιακό φιλότιμο των οπαδών της λειτουργεί ανασχετικά για κάτι καλύτερο. Μέχρι που χθες το βράδυ τα μεγάφωνα από το περίπτερο της ΟΝΝΕΔ στην Ερμού «έπαιζαν» τον (ξεχασμένο ελέω του πάλαι ποτέ «μεσαίου χώρου») Ύμνο του Ρόμπερ Ουίλιαμς! Ξυπνάνε μνήμες, όσο να το πεις!

ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ – ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ – ΓΚΡΟΥΠΟΥΣΚΟΥΛΑ: Μπαίνει (-ουν) στη Βουλή. Χωρίς θρίλερ, αλλά με το άγχος για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση που, μάλλον, θα ’ναι σύντομα. Μετά, αναμένεται διάσπαση των γκρουπούσκουλων.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: Το μεγάλο ερωτηματικό. Το απόλυτο θρίλερ. Από αυτούς θα εξαρτηθεί αν θα ’χουμε τη Δευτέρα αυτοδύναμη Κυβέρνηση. Μάλλον θα μπουν με 3,01% !!! Αν συμβεί, βέβαια, αυτό, ίσα που ξαναβλέπω τον Μπένυ στο Ζάππειο να κάνει δηλώσεις για αποτυχημένο αποτέλεσμα και να ζητά την παραίτηση του Γιωργάκη!!!

Υ.Γ.: Φίλε, το βραδάκι βόλτα στο Πεδίο του Άρεως. Θα ’ναι κι άλλα φιλαράκια μαζεμένα εκεί. Έλα, γιατί θα σκάσει ο πατέρας σου!

Καλό βόλι σε όλους. Το αίμα νερό δεν γίνεται.

Εις Δευτέραν τα σπουδαία!

Σεμνός & Ταπεινός