Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

ΜΗΔΕΝ ΕΙΣ ΤΟ ΠΗΛΙΚΙΟ...

Κυρίες και Κύριοι, κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί εδώ δέκα περίπου ημέρες, ίσως και περισσότερες, εις την Ιπποκράτους.

Δεν υπερβάλω καθόλου, ούτε ειρωνεύομαι. Η ουρά από τα Ι.Χ. ξεκινάει σχεδόν από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και ευρίσκεται εις την κορύφωσή της εις τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Κάτι οι αλλόφρονες Πασόκοι που σπεύδουν κατά χιλιάδες να πάρουν σειρά εις το πάρτι που θα ξεκινήσει, κάτι οι οδηγοί των Ι.Χ. που περνώντας από τα γραφεία κοιτούν μέσα για και δουν ποιοι θα τους «κυβερνήσουν» κανονικά από τη Δευτέρα, δημιουργούν ένα άνευ προηγουμένου πανδαιμόνιο.

Καθώς η ΝΔ ακολουθεί ακόμη και την τελευταία στιγμή στρατηγική διαχείρισης της επερχόμενης ήττας, προσδοκώντας απλώς να ανεβάσει τη συσπείρωσή της και να μειώσει την διαφορά, το ενδιαφέρον μετατοπίζεται εις το ΠΑΣΟΚ και φυσικά εις τον κ. Παπανδρέου.

Ο κατά τον κ. Χρήστο Γιανναρά (αρθρογράφο της Καθημερινής) ανελλήνιστος πολιτικός αρχηγός (καταπληκτικός έστω και ίσως λίγο άδικος ισχυρισμός, δεδομένου ότι δεν είναι ο μόνος πολιτικός που στερείται ελληνικής παιδείας και κυρίως ελληνικής ψυχής) προσπαθεί εναγωνίως να μην προβεί σε κάποια ενέργεια που θα τον εκθέσει και χύσει την καρδάρα με το γάλα την τελευταία στιγμή.

Ο φόβος του κατανοητός μεν, αδικαιολόγητος δε, μια και η ΝΔ μόνο με θαύμα δύναται να κερδίσει. Ο φόβος του όμως αυτός και κυρίως ο φόβος των συνεργατών του δείχνει, ότι ούτε και οι ίδιοι είναι σε θέση να πιστέψουν πόσο τυχεροί άνθρωποι είναι.

Για το λόγο αυτό αποφεύγουν τις κακοτοπιές. Ούτε νέα τηλεμαχία με τον Καραμανλή δέχθηκαν να γίνει, ούτε πολλές συνεντεύξεις – μία διακαναλική και πολύ είναι – ούτε πολλά λόγια για το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Καθώς προηγούνται, ορθώς επέλεξαν την ασάφεια σε όλα, αφού προφανώς δεν είναι σε θέση να πουν και τίποτε το σημαντικό. Προτιμούν να τους κατηγορήσουν οι υπόλοιποι για την ασάφειά τους αυτή, παρά για κάποια συγκεκριμένη θέση τους που θα τους προκαλέσει κάποιο εκλογικό πλήγμα.

Και μεταξύ μας καλά κάνουν. Αλήθεια, περιμένει κανείς να του εξηγήσει ο Παπανδρέου με την ευφράδεια και τη ρητορική δεινότητα που τον διακρίνει, τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ εις την οικονομία;

Για την εξωτερική πολιτική δεν χρειάζονται άλλωστε ερωτήσεις. Υπάρχει προϊστορία. Βλέπε παράδοση Οτσαλάν, τραγωδία των Ιμίων, ζεϊμπέκικα, Συνθήκης Μαδρίτης κλπ

Έτσι, καίτοι έχουμε φθάσει τρεις ημέρες πριν τις εκλογές, αν κάποιος ισχυριστεί ότι έχει καταλάβει ο,τιδήποτε από το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ θα πρόκειται είτε για απόγονο του μάντη Κάλχα είτε για καλαμπουρτζή.

Μηδέν εις το πηλίκιο λοιπόν που θα έλεγε και ο φίλτατος Παπανδρέου.

Τα Σέβη μου.

ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ