Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΜΠΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Κυρίες και Κύριοι, είναι πια σαφές ότι η μάχη για την μετά – Καραμανλή εποχή έχει ήδη αρχίσει και αναμένεται να είναι σκληρή. Είτε ο Καραμανλής αποφασίσει να επαναδιεκδικήσει την ηγεσία, είτε όχι, τα στελέχη της ΝΔ αλλά και τα οικονομικά συμφέροντα που στοιχίζονται εις το αποκαλούμενο καραμανλικό μπλοκ, επουδενί δεν είναι διαθετειμένα να παραδώσουν το κόμμα εις την κ. Μπακογιάννη και τους συν αυτή αμαχητί.

Εις τα πλαίσια αυτού του διαγκωνισμού εξουσίας, ο Ανδρέας Βγενόπουλος εξαπέλυσε μία πρωτοφανή για τα ελληνικά επιχειρηματικά δεδομένα επίθεση εναντίον της κ. Μπακογιάννη. Ο ισχυρός άνδρας της MIG δεν δίστασε να συνδέσει συγκεκριμένες αποφάσεις της ΥΠΕΞ με την επιχειρηματική δραστηριότητα της AEGEAN AIRLINES. Ο Mr MIG ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγορεί την κ. Μπακογιάννη ότι συνδράμει επιχειρηματικά τον Πρόεδρο της AEGEAN AIRLINES, κ. Βασιλάκη, και μάλιστα δεν διστάζει να κινηθεί δικαστικά εναντίον της ΥΠΕΞ για τις δηλώσεις της περί λάσπης και εκβιασμών.

Χείρα βοηθείας φαίνεται να προσφέρει εις τον κ. Βγενόπουλο και ο κ. Στυλιανίδης (εκ των ηγετικών στελεχών του καραμανλικού μπλοκ) διά των διαρροών του ότι το Υπουργείο Μεταφορών αγνοούσε τις πρωτοβουλίες της ΥΠΕΞ.

Για όσους σπεύδουν να δουν δάκτυλο ΠΑΣΟΚ πίσω από τις επιθέσεις του κ. Βγενόπουλου (πρόκειται κυρίως για τα γνωστά παπαγαλάκια), καλό θα ήταν να υπενθυμίσουμε ότι επί Καραμανλή η MIG γιγαντώθηκε, κάνοντας και τις μεγαλύτερες δουλειές ή deals για τους αρέσκοντες να ομιλούν αγγλιστί.

Όπου η Κυβέρνηση συναντούσε δυσκολίες να προχωρήσει εις τις αποκρατικοποιήσεις που επιθυμούσε, ο κ. Βγενόπουλος εμφανιζόταν ως από «μηχανής Θεός». Συνέβη με τον ΟΤΕ, συνέβη με την Ολυμπιακή, και το Δημόσιο πήρε βαθιές οικονομικές ανάσες, καθώς ξεφορτώθηκε την βραδυφλεγή βόμβα του αιώνιου προβληματικού εθνικού αερομεταφορέα.

Ο κ. Βγενόπουλος νιώθοντας ότι ευνοείται σκανδαλωδώς ο βασικός ανταγωνιστής του, άστραψε και βρόντηξε. Έχει εξάλλου αποδείξει ότι δεν διστάζει να τα βάλει με οιονδήποτε εις τα πλαίσια της επιχειρηματικής δραστηριότητας του ομίλου του. Άσκησε αγωγή εναντίον του κ. Παπανδρέου και του κ. Τσίπρα, αλλά και εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού Star της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

Εξάλλου, η επιτυχία του να εξωθήσει την οικογένεια Βαρδινογιάννη να απεμπολήσει το μονοπώλιο της εις τον Παναθηναϊκό, θα πρέπει ίσως να διδάσκεται εις τις οικονομικές σχολές ως το απόλυτο δείγμα επιθετικού management σε ανώνυμη εταιρεία.

Αξέχαστη θα μείνει επίσης, η ατάκα του ενώπιον του Κοινοβουλίου ότι ελάχιστους από τους νυν βουλευτές θεωρεί ικανούς να προσλάβει εις τις εταιρείες του, χωρίς ουδείς εκ των παρισταμένων βουλευτών να τολμά να του απαντήσει, προφανώς αντιλαμβανόμενοι την ανεπάρκειά τους.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που βλέπουν εις το πρόσωπό του, τον άνθρωπο που κάποια στιγμή θα ασχοληθεί ενεργότερα με τα κοινά, τιθέμενος επικεφαλής ενός πολιτικού φορέα. Βλέποντας μάλιστα και το πολιτικό δυναμικό του τόπου, αποτελούμενο κυρίως από ανεπάγγελτους και γόνους που δεν έχουν ούτε ένα ένσημο, πολλοί το εύχονται κιόλας, καθώς τα διαπιστευτήρια του ως επιτυχημένος επιχειρηματίας τα έχει δώσει προ πολλού. Δεν αποκλείεται να έχουμε εξελίξεις άμεσα.

Ο ίδιος άλλωστε ο κ. Βγενόπουλος διά των εταιρειών του κατά καιρούς έχει προβεί σε εξαγγελίες που ενδεχομένως προωθούν το φιλολαϊκό προφίλ του.

Υ.Γ. Φίλτατε Άρη. Φρονώ ότι πια τίποτε δεν σώζει τον Καραμανλή ούτως ή άλλως. Είναι άξιος της μοίρας του…

Τα Σέβη μου.

ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ