Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ

Κυρίες και Κύριοι, εχθές το βράδυ η Ελλάς κρατούσε την αναπνοή της. Ο κόσμος είχε παγώσει ενώπιον ενός αβέβαιου μέλλοντος, αλλά μέσα του βαθιά είχε την ελπίδα ότι όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο. Περίμεναν απλώς ένα χαρμόσυνο νέο για να ξεχυθούν εις τους δρόμους.

Και οι ελπίδες του ελληνικού λαού δεν διαψεύστηκαν. Η Ν.Δ. ανακοίνωσε επιτέλους τα ψηφοδέλτια της. Ψηφοδέλτια νίκης τα χαρακτήρισαν. Ποιανού όμως θα είναι η νίκη, δεν μας είπαν.

Και ξάφνου οι δαιμόνιοι ρεπόρτερς των αδέκαστων και αντικειμενικότατων Μ.Μ.Ε. ανακάλυψαν την μεγάλη είδηση: Αποκλείστηκαν οι κ. Παυλίδης, Τσιτουρίδης και Δούκας.

Και μας έπρηξαν βεβαίως, βεβαίως. Όπως θα μας έπρηζαν επίσης, εάν τους είχαν συμπεριλάβει. Μονά – ζυγά δηλαδή δικά τους.

Και παραπονείται ο κ. Τσιτουρίδης για το άδικο το αποκλεισμού του και εν πολλοίς δικαίως κατ’ εμέ παραπονείται. Ας πρόσεχε όμως και ας είχε κάνει και αυτός κουμπάρο τον Καραμανλή για να την γλίτωνε όπως ο κ. Μπασιάκος.

Παραπονείται και ο κ. Δούκας αλλά σε λάθος κατεύθυνση. Τα παράπονα του έπρεπε να τα απευθύνει προς τον πεθερό του. Πόσω μάλιστα αν ο Μιλτιάδης συμπεριληφθεί τελικά εις το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Φυσικά παραπονείται και ο κ. Παυλίδης…

Ο κ. Μαγγίνας πρόλαβε και αποσύρθηκε τιμητικώς, αφού το αυθαίρετό του κρίθηκε ότι ήταν πιο "αυθαίρετο" από το άλλο αυθαίρετο του γνωστού μας υπουργού…

Ο Σάββας τα έχωσε κανονικά προς Θεσσαλία μεριά. Αρκετά όψιμα όμως. Και δίκιο να έχει για τα περί εκλεκτών της διαπλοκής σε Μαξίμου και Ρηγίλλης, το ερώτημα είναι αν θα έλεγε τα ίδια, αν είχε συμπεριληφθεί εις το ψηφοδέλτιο του Κιλκίς.

Πάντως ο Θεσσαλός αποδεικνύεται κάθε μέρα ότι αυτός κάνει κουμάντο μέσα εις τη ΝΔ.

Ας πρόσεχες Κώστα. Ολόκληρο συνέδριο της Ν.Δ. διοργανώθηκε για να πανηγυρίσετε την επιστροφή του Θεσσαλού, τον οποίο Εσύ δικαίως είχες αποπέμψει προηγουμένως.

Απλώς φανταστείτε τι έχει μέσα να γίνει εις τη ΝΔ το βράδυ των εκλογών με το ΠΑΣΟΚ πια εις την εξουσία. Της τρελής.

Όλοι εναντίον όλων και όλοι μαζί εναντίον του Θεσσαλού, με την ελπίδα ότι ο Κώστας δεν θα παραδώσει το κόμμα εις τη Dora. Θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές…

Τέλος, θα ήθελα πραγματικά να συγχαρώ όλους εκείνους που θέτουν υποψηφιότητα με τη Ν.Δ., χωρίς να έχουν την παραμικρή πιθανότητα να εκλεγούν, αν και δεν είμαι σε θέση να τους κατανοήσω λόγω της εμφανούς αδυναμίας μου να αντιληφθώ τα προφανή.

Μου θυμίζουν τους Καναδούς που αποβιβάστηκαν εις τη Διέππη του 1943 και θερίστηκαν σχεδόν μέχρι ενός από τους Γερμανούς, προκειμένου οι Σύμμαχοι να διεξάγουν ένα τεστ αντίδρασης των Ναζί σε περίπτωση αποβάσεως εις τα γαλλικά παράλια. Ακόμη και σήμερα όλοι τιμούν τους ήρωες της Διέππης που εξολοθρεύτηκαν για ένα πείραμα. Για να γλυτώσουν οι υπόλοιποι που έρχονταν...

Τα Σέβη μου.

ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ