Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

ΚΑΨΑ

Ζέστη ρε σύντροφοι, πολλή ζέστη! Κάψα, που λεν και στο χωριό μου.
Πού θα πάει αυτό το πράγμα; Κι εμείς ακόμα εδώ στο, πάλαι ποτέ, «κλεινόν άστυ», να ψηνόμαστε.
Δεν ξέρω αν το 'χετε συνειδητοποιήσει, αλλά με αυτόν τον καιρό όλα κυλούν πιο αργά. Δεν αντέχεις να «τρέξεις» στους συνήθεις φρενήρεις ρυθμούς. Προσπαθείς να βαδίζεις στο δρόμο αργά και σταθερά για να μην πνιγείς στον ιδρώτα. Κάτι τέτοιες μέρες κατανοώ τη στερεότυπη εικόνα των Μεξικάνων στα γουέστερν, όπου όλα κυλούν αργά και βασανιστικά κάτω από τον καυτό ήλιο. Όπου να ‘ναι θα φορέσω και σομπρέρο.
Κι εμείς, ακόμα εδώ. Πότε θα ‘ρθει αυτή η ευλογημένη ώρα να την κάνουμε με ελαφρά πηδηματάκια για τις παραλίες; Εεεεε;
Κι έχεις κι από την άλλη τον Μυστήριο να σου ζητά να σχολιάσεις την πολιτική επικαιρότητα… Την ποια;
Κατά τους Μεξικανούς, έτσι και η Κυβέρνηση κινείται στους αργούς βασανιστικούς ρυθμούς της ζέστης και της εν γένει θερινής ραστώνης. Και για να μην είμαι άδικος, και η Αντιπολίτευση, σύσσωμη, το ίδιο πράττει (με εξαίρεση ίσως το ΣΥΡΙΖΑ που προσθέτει κάτι πικάντικο, κάτι σα καλοκαιρινό «κοκτέιλ – μπόμπα» με τις εσωκομματικές του αναταράξεις – Αλλά ποιος ασχολείται σήμερα με το ΣΥΡΙΖΑ;).
Έχουν αράξει όλοι, σαν τη γνωστή διαφήμιση του Jim Beem (νομίζω), όπου οι παραγωγοί του σκοτώνουν το χρόνο τους πετώντας φελλούς στα βαρέλια, μέχρι να ωριμάσει το ουίσκι. Κάπως έτσι, ένα πράγμα, συμβαίνει και με το πολιτικό σύστημα σήμερα. Βέβαια, αφήνω ασχολίαστο το γεγονός ότι πολλοί (όχι όλοι, προς Θεού, μη φάμε και καμιά μήνυση) από τους πολιτικούς μας θα μπορούσαν να πρωταγωνιστούν πράγματι στην εν λόγω διαφήμιση … ως φελλοί, βεβαίως, βεβαίως.
Βγήκε κι ο Αλογοσκούφης κι έκανε κριτική στους κυβερνώντες, λέγοντας πως χρειάζεται τόλμη (και αρετή θα έλεγα εγώ) στην άσκηση της πολιτικής και στη λήψη των (εκάστοτε) αναγκαίων μέτρων. Και αναρωτιέμαι εγώ ο κλασικός μ…ας ο Έλληνας (Γεωργίου speaking), αυτός ο χριστιανός δεν μας είχε σκοτίσει τον κουνενέ επί τέσσερα χρόνια με την «ήπια προσαρμογή»; Τελικώς, τι ήθελε να πει ο ποιητής; Μήπως έκανε αυτοκριτική εκ πλαγίου; Ποιος ξέρει; Η ψυχιατρική επιστήμη, πάντως, σηκώνει τα χέρια ψηλά (προ πολλού δηλαδή το ‘χει κάνει στο Ελλάντα, αλλά να ‘χουμε να λέμε).
Ακρίβυναν και τα τσιγάρα, ο Νόμος του Αβραμό περί καπνοαπαγόρευσης εφαρμόζεται, τώρα πια μόνο οι τρελοί κι οι τζογαδόροι έχουν δικαίωμα στο καπνίζειν. Και σκέφτομαι κι εγώ ο έρμος, τι να το παίξω, τρελός ή τζογαδόρος; Τεράστιο δίλημμα.
Υ.Γ.: Άμα εγώ κρατούσα βιβλία σαν αυτά του ΠΑΣΟΚ, θα δικαιολογούσα στην εφορία το Ε3 μου; Ρωτώ ο αφελής …..
Υ.Γ. 2 : «Κόμμα και κράτος, Θόδωρος Τσουκάτος» (για να μην ξεχνιόμαστε, κι ας κάνουν εκεί στο ΠΑΣΟΚ πως δεν θυμούνται).
Υ.Γ. 3 : «Πρωταθλητής» των μεταγραφών, κατά τον προσφιλή μας BETMIXER, ο Άρης …. Το τι γέλιο έριξα, σήμερα συνήλθα!!!! Κρίμα που δεν παίζεται φέτος Ευρώπη. Χάθηκε μοναδική ευκαιρία οι Νασούτι, Αμπρέου, Κάμπορα, Αράνο, Αβραμίδης (να κι ένας Έλληνας) κλπ ν’ διασύρουν τη Ρεάλ!!! Δεν πειράζει, του χρόνου, φίλε.
Υγιαίνετε!
Σεμνός & Ταπεινός