Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

ΚΟΥΠΟΝΙ

Αφού το μεταγραφικό (ο Θεός να το κάνει) παζάρι δεν προσφέρεται για πολλά – πολλά…
Δει δη χρημάτων, άνδρες Αθηναίοι, που 'λέγαν και οι Αρχαίοι σε κάθε μεταγραφική περίοδο…
Αφού, το κάψαμε το βουναλάκι πατριώτη, και τί θα μας μείνει να κάψουμε του χρόνου…
Ας ασχοληθούμε με το «επίκαιρο» και «φλέγον» θέμα των πρωτοβουλιών που είναι απαραίτητες να πάρει ο Καραμανλής για να βγει η Κυβέρνηση από την κρίση και να διεκδικήσει, με όποιες αξιώσεις και ελπίδες έχουν μείνει, τη νίκη στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν…, ήτοι ανασχηματισμός.
Συνοπτικά, λοιπόν, εν είδει κουπονιού στοιχήματος, προτείνουμε τα εξής:
- Υπουργείο Εσωτερικών: Ο Πάκης απέτυχε παταγωδώς. Την επανίδρυση του Κράτους ακόμα την περιμένουμε, την επιβολή του νόμου και της τάξης την έφαγε η μαρμάγκα της «αμυντικής» στάσης, οι σκούπες για τους λαθρομετανάστες θα βουλώσουν σύντομα και, διάολε, σταμάτησε να βρέχει (Ιούνιο μήνα) και καήκαν τα μπατζάκια μας. Συμπέρασμα: Πάκης έξω, Βαγγέλας (ένας είναι ο αγαπημένος μας Βαγγέλας) μέσα. Τουλάχιστον ο Βαγγέλας ξέρει να κάνει εκλογές. Άσε που αυτό το «broutal» ύφος του εξιτάρει και τις γυναίκες ψηφοφόρους, σε αντίθεση με το καθηγητικό στυλ του Πάκη. Τον Μαρκογιαννάκη τον αφήνουμε στη θέση του. Ο άνθρωπος έχει πολλά να "προσφέρει" ακόμη...
- Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Βάλε 'κανα κομάντο, αν υπάρχει σε αυτή την Κ.Ο. Προς Θεού, όχι τον Βουλγαράκη!!! Μάλλον θα βάλει τον Πάκη εδώ, γιατί κάπου πρέπει να πάει και αυτός.
- Υπουργείο Εξωτερικών: Ντόρα - Ντόρα είσαι εδώ; Για να δούμε; Θα μιλήσουν για άλλη μια φορά οι «εσωκομματικές» ισορροπίες, ή επιτέλους θα σπάσουμε 'κανα αυγό; Πρόταση: Δεν έχω, αλλά λέτε να δούμε κανέναν Αβραμό;
- Υπουργείο Υγείας: Ο Αβραμό «ολοκλήρωσε» το έργο του. Ντόρα, πάρε μια ασπιρίνη!!!
- Υπουργείο Ανάπτυξης: Ως έχει. Κατά τεκμήριο επιτυχημένος ο Χατζηδάκης. Προτείνεται συνένωσή του με το Τουρισμού.
- Υπουργείο Απασχόλησης: Καλή η Φάνη. Δεν έχει κάνει κανένα λάθος, δεν έχει εκθέσει κανέναν. Αρκεί αυτό;
- ΥΠΕ-ΧΩΔΕ: Επιτέλους, ας χωρίσει το ΥΠΕ από το ΧΩΔΕ… Αφού δίνει, πια, το Ο.Κ. και ο Σουφλιάς.
Πρόταση: α) Συνένωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος με το Αγροτικής Ανάπτυξης, με Υπουργό τον Σαμαρά και β) Συνένωση του Δημοσίων Έργων με το Μεταφορών και Ναυτιλίας, με Υπουργό τον Στυλιανίδη.
- Υπουργείο Παιδείας: Ο Άρης θα μείνει εκεί να ολοκληρώσει το διάλογο και να διαφυλάξει το ήρεμο κλίμα. Μάλλον το θέλει και ο ίδιος.
- Υπουργείο Δικαιοσύνης: Του 'πεσαν όλα τα στραβά στο κεφάλι του από την πρώτη βδομάδα που ανέλαβε (απόδραση Παλαιοκώστα, Καραβέλα κλπ), όμως είναι σκληρό καρύδι και επικοινωνιακός. Ο Δένδιας έχει μέταλλο γι’ άλλα … Ζαγορίτης εδώ, επειδή φεύγει από το κόμμα.
- Υπουργός Επικρατείας – Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Νίκος Δένδιας! Για τους παραπάνω λόγους.
- Υπουργείο Πολιτισμού: Άνθρωπος της τέχνης, ευρύτερης αποδοχής, με υφυπουργό έμπειρο πολιτικό. Απαραίτητο! Αλλά μάλλον θα μπει καμιά Ντόρα… Θα ‘χει πλάκα, άλλωστε, η τελετή παραλαβής από το Σαμαρά… Πρόεδρε, έχεις χιούμορ;
- Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης: Άχρηστο. Μόνο για τη μαρκίζα αξίζει. Ας το κάνει ό, τι θέλει. Καλύτερα να το καταργήσει. Αλλά θα φωνάζουν τα καρντάσια, μετά… Και ποιος τους ακούει….
- Υπουργείο Οικονομίας κλπ: Τους αφήνουμε όλους στη θέση τους. Όποιος και να μπει τα ίδια θα κάνει. Ηλεκτρική καρέκλα.
- Και, τέλος, επειδή ένας Σουφλιάς δεν μπορεί να λείπει απ’ αυτή την Κυβέρνηση, ας γίνει και επίσημα αυτό που ανεπίσημα κάνει τόσο καιρό : Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.
Όλα τα παραπάνω είναι ίσως ευσεβείς πόθοι και κινούνται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Αλλά, αφού δεν γίνεται καμιά μεταγραφή, ν’ ασχοληθούμε, ας παίξουμε ΛΟΤΤΟ με τον πιθανό ανασχηματισμό. Μόνο οι δημοσιογράφοι θα παίζουν αυτό το παιχνιδάκι;
Όπως διαπιστώσατε, λείπουν νέα ονόματα. Μπορεί να αδικώ κάποιους, αλλά δυστυχώς, πάγκος είτε δεν υπάρχει, είτε δεν έχει αναδειχθεί. Κάτι φταίει γι’ αυτό.
Υ.Γ.: Φίλοι βάζελοι. Μην αγχώνεστε για τον Χούλιο Κρουζ. Υπάρχει πάντα και ο Τομ Κρούζ.
Υγιαίνετε.
Σεμνός & Ταπεινός