Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

ΠΑΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ... ΠΑΜΕ ΓΙ’ ΑΛΛΑ

Αφήνω τις βαθυστόχαστες αναλύσεις σε όλους εκείνους του ξερόλες, πολιτικούς, γκαλοπατζήδες και πολιτικούς αναλυτές που τα ‘παν όλα σε πέντε ώρες. Μακριά από μένα. Άλλωστε, απέδειξαν πόσο ετοιματζίδικες είναι οι αναλύσεις τους όταν, αφού επί τρεις ώρες ερμήνευαν τη διαφορά του + 7% που δίναν τα exit polls υπέρ του ΠΑΣΟΚ, και με την ίδια άνεση κάναν κωλοτούμπες ορμήνευαν (που λέει κι η γιαγιά μου) το +3, το + 2,8, το +4 κλπ.
Είναι φως - φανάρι πως αυτή τη φορά ο κόσμος έκανε πλάκα σε όλους. Σε όλο το σύστημα, συνολικά, καθολικά, ολιστικά.
Τα, κατά τη σεμνή και ταπεινή μου άποψη, βασικά σημεία και στοιχεία αυτών των εκλογών ήταν τα εξής:
1ον Οι νεοδημοκράτες, για πρώτη, έκαναν την αποχή πολιτική πράξη και ψήφισαν φορά παραλία. Όταν βλέπεις ποσοστό αποχής 55% στο προπύργιο της Ν.Δ., την Α’ Αθήνας, σε συνδυασμό με το ιστορικά χαμηλό ποσοστό (30,4%) που έλαβε, είναι προφανές πως οι Αθηναίοι νεοδημοκράτες αναζήτησαν τμήματα ετεροδημοτών στη Μύκονο και σε άλλα θέρετρα.
2ον Τα σκάνδαλα, προφανώς, έπαιξαν το ρόλο τους: Στην Ξάνθη (εκλέγεται ο Κοντός) η Ν.Δ. πήρε -15% σε σχέση με το 2007. Στο Υπόλοιπο Αττικής (ιστορικό προπύργιο της Ν.Δ., όπου εκλέγεται ο Δούκας και ευελπιστεί να κατέβει ο Ρουσό) η Ν.Δ. βρέθηκε στο -11% από το 2007 (Μάλλον οι νεοδημοκράτες «ξεχάστηκαν» πίνοντας μπύρες όλη μέρα στο αναψυκτήριο του Μαγγίνα). Στα Δωδεκάνησα, 12 μονάδες κάτω από το 2007. Εύγε γίγαντα Παυλίδη, άξιο τέκνο της παράταξης!
3ον Η ανυπαρξία του κομματικού μηχανισμού και η λειτουργία του κόμματος ως παρεούλας που εξυπηρετεί προσωπικά συμφέροντα: Χαρακτηριστικά, αναφέρω το Ρέθυμνο, το μοναδικό στα χρονικά γαλάζιο νομό της Κρήτης το 2007, όπου κάποιοι είχαν τη φαεινή ιδέα να διαγράψουν προ μηνών τον πολιτευτή Σχοινά, επειδή «απειλούσε» το σύστημα Κεφαλλογιάννη. Χθες η Ν.Δ. απώλεσε 20 ολόκληρες μονάδες !!! (Θυμίζω ότι το 2007 ο Σχοινάς έχασε την έδρα από την Olga για 40 σταυρούς περίπου). Εύγε, λοιπόν και στην Olga, το μπαμπάς της και στα κομματικά φιλαράκια τους! Επίσης, χάθηκε η Αρκαδία ... stop. Ο Τατούλης έχει ρεύμα. Ο μπαγάσας!
4ον Το μητσοτακέικο δεν ελέγχει ούτε τους δικούς του. Το 26,4% στα Χανιά αποτελεί ιστορικό χαμηλό!!! Στην Ευρυτανία η Ν.Δ. έχασε 7% σε σχέση με το 2007. Ντόρα, ήρθε η ώρα να στείλεις τον μικρό για υποψήφιο εκεί!!! Σίγουρη επιτυχία!
Αυτά, επί του πιεστηρίου. Θα επανέλθουμε με πιό εμπεριστατωμένες και «μυστήριες» αναλύσεις.
Υ.Γ. 1: Η ατάκα της βραδιάς των εκλογών ανήκει στον Μεϊμαράκη : «Στα δύσκολα βάζουμε πλάτη» ... Βαγγέλας is back!!!
Υ.Γ. 2: Ο George μίλησε για πλειοψηφικό ρεύμα και ζήτησε εκλογές. Πράγματι, το 18,5% που πήρε το ΠΑΣΟΚ επί του συνόλου των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους είναι ρεύμα (ηλεκτρικό)!
Υ.Γ. 3: Άκουσα τις δηλώσεις του George από την Ιπποκράτους. Ύπνε που παίρνεις τα παιδιά... Μεγάλη προσπάθεια να μην κάνει σαρδάμ. Αφού είπε όλα αυτά που είπε, τι άλλο θα πει αν και όταν κερδίσει τις πραγματικές εκλογές;
Υ.Γ. 4: Άγιο είχε ο Καραμανλής, τελικά. Ούτε του παπά η τελική κατάληξη της βραδιάς.
Υ.Γ. 5: Τα λέγαμε για τον ΣΥΝ και πολύ χαρήκαμε χθες που δικαιωθήκαμε! Οι τίτλοι τέλους έρχονται, οσονούπω, όσο και να προσπαθεί ο Λάκης (ο Λαζόπουλος). Τα ρετάλια δεν τραγουδάνε πιά...
Υ.Γ. 6: Την αλαζονεία την έχουνε στο αίμα τους οι ΠΑΣΟΚοι. Το ‘δειξαν και χθες. «Θέλει η π.....α να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει». Δε βάζουνε μυαλό. Κι αναγκάσανε τον George, να απευθυνθεί ειδικά σε αυτούς στο διάγγελμά του για να τους μαζέψει ... Έλεος!!!
Υ.Γ. 7: Η Ν.Δ. είναι η μοναδική κεντροδεξιά κυβερνητική παράταξη στην Ευρώπη που έχασε στις εκλογές αυτές! Ακόμα και σε Βρετανία και Ισπανία η αντιπολίτευση (Τόρηδες και Λαϊκό Κόμμα) υπερίσχυσαν κατά κράτος ... Και η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που έκανε «αριστερή» στροφή. Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμιοί!
Υ.Γ. 8: Παρόλες τις προσπάθειες του ιδιοκτήτη του blog, οι αναγνώστες ψήφισαν φανατικά και συντριπτικά στη Μυστήρια Ψηφοφορία υπέρ της συμμετοχής στις εκλογές. Η ιδιοκτησία του blog τελεί, πλέον, σε προφανή αναντιστοιχία με το λαϊκό αίσθημα. Μυστήριε, παραιτήσου τώρα!!!
Υ.Γ. 9 : Είμαι ο Σεμνούλης και Ταπεινούλης και μόλις τελείωσα (την πολιτική ανάλυση) ... Επιτέλους!
Σεμνός & Ταπεινός