Σάββατο 16 Μαΐου 2009

«ΣΙΔΗΡΑ ΚΥΡΙΑ»

Άμα θέλουν τα Μ.Μ.Ε. να σε βγάλουν τρελό και μ….., είναι βέβαιο ότι θα το πετύχουν.
Και εξηγούμαι: Για κάποιον απροσδιόριστο (;) λόγο, εδώ και ένα μήνα, σχεδόν όλες οι καναλοφυλάδες, παρουσιάζουν τη Μαριέττα Γιαννάκου ως την καλύτερη, τη μοναδική, τη βέλτιστη, την τιτανοτεράστια που λέει και ο Αλέ, επιλογή για τη θέση της επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ. Από την ίδια τη Ν.Δ., εξάλλου, διαρρέεται η ίδια, και ακόμη μεγαλύτερη, εκτίμηση προς το πρόσωπο της πρώην Υπουργού Παιδείας και, απ’ ότι φαίνεται, ασκούνται πολύ έντονες πιέσεις, προκειμένου να πειστεί η ίδια να ηγηθεί του ψηφοδελτίου.
Βεβαίως, η Μαριέττα τυγχάνει άνθρωπος και πολιτικός (από τους λίγους) με ιδιαίτερο κύρος στην Ευρώπη από τις προηγούμενες θητείες της, τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον πολιτικό στίβο. Και τούτο δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς, μηδέ του γράφοντος εξαιρουμένου.
Αλλά, διάολε, θυμάμαι καλά ή μήπως με απατά η μνήμη μου;
Δεν ήταν σύμπασα η ίδια η Ν.Δ. που πριν από δύο μόλις χρόνια «πούλησε» την τότε Υπουργό Παιδείας στην προσπάθειά της για την περίφημη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση; Δεν ήταν τα ίδια Μ.Μ.Ε. που «σταύρωναν» καθημερινά, και με αήθεις συχνά επιθέσεις, την «αντιεπικοινωνιακή » Μαριέττα; Μήπως εξ αιτίας αυτής της πολεμικής, δεν έμεινε εκτός κοινοβουλίου το 2007;
Τι άλλαξε σήμερα και «σφάζονται» παλικάρια στην ποδιά της Μαριέττας;
Μήπως, λέω, μήπως, κάποιοι εκεί στην Α’ Αθήνας φοβούνται κανέναν «τρελό» come back και φοβούνται μη χάσουν την έδρα τους, δεδομένης, άλλωστε, και της αναμενόμενης μείωσης των εδρών για τη Ν.Δ. στις προσεχείς εκλογές, οψέποτε γίνουν αυτές;
Μήπως, εν τέλει, μήπως, λέω ο αδαής, τα κανάλια παίζουν το θέμα για να εξυπηρετήσουν κάποιους επίφοβους;
Και μόνο γι΄ αυτό, εφ’ όσον ισχύει, αξίζει κανείς να συμπαθεί την εν λόγω «σιδηρά κυρία» και να της βγάλει το καπέλο. Διότι, εν τέλει, και ασχέτως ποια θα είναι η επιλογή της, φορά παντελόνια σε αντίθεση με κάποιους άλλους πολιτικούς «άνδρες».
Καλό Σ.Κ.
Υ.Γ.: Sakis γερά, παρ’ τους τα μυαλά!!!
Σεμνός & Ταπεινός