Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

ΣΚΕΤΗ ΚΟΥΡΑΣΗ...

Κυρίες και κύριοι, φαίνεται ότι οι συμβουλάτορες του Καραμανλή, αν όχι και ο ίδιος, έχουν βαλθεί όχι μόνο να χάσει η Ν.Δ. εις τις Ευρωεκλογές αλλά να κινδυνεύει ακόμη και με εκλογική συντριβή.
Ελάχιστοι κατάλαβαν για ποιο λόγο έσπευσε η Κυβέρνηση να κλείσει άρον – άρον την Βουλή, πιθανώς ούτε και οι κορυφαίοι υπουργοί. Ακόμη και ο «κομματικός» κ. Σιούφας δεν έκρυψε την έκπληξή του.
Προφανώς θα υπήρχαν πολιτικές σκοπιμότητες που οδήγησαν εις το κλείσιμο της Βουλής. Κάποιοι ομιλούσαν περί προσπάθειας να απεμπλακεί η Ν.Δ. από το κλίμα σκανδαλολογίας που έχει επιβάλει το ΠΑΣΟΚ από το Σεπτέμβριο και να φέρει νέα πολιτική ατζέντα. Δικαιολογώντας την σκοπιμότητα του κλεισίματος οι ίδιοι «κύκλοι» ισχυρίζονται ότι επρόκειτο να έλθουν νέοι φάκελοι από την Εισαγγελία εις την Βουλή που αφορούν την εξαγορά της «Γερμανός» και το Βατοπέδιο.
Για ποιο λόγο όμως αυτή η πρεμούρα; Για ποιο λόγο εν μία νυχτί αποφασίστηκε αιφνιδιαστικά από τον κ. Καραμανλή να κλείσει η Βουλή;
Τι θα γινόταν δηλαδή αν έκλεινε η Βουλή μετά από μία εβδομάδα ως είχε αρχικώς προβλεφθεί και είχε ανακοινώσει ο κ. Σιούφας; Τι φοβόταν;
Κανένα από τα «πεφωτισμένα» golden boys που αυτοαποκαλούνται σύμβουλοι του Πρωθυπουργού δεν σκέφτηκε ότι αυτή η πρεμούρα θα φανεί εις την κοινή γνώμη ότι αποκρύβει ενοχή;
Κανένα από τα «παλικάρια» αυτά δεν σκέφτηκε ότι η πολύ μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας θα σκεφτεί ότι πάνε τα κουκουλώσουν τα σκάνδαλα στελεχών της Ν.Δ.;
Ήταν τόσο δύσκολο να αντιληφθούν τα «κομάντα» ότι η Ν.Δ. θα έχει τεράστιο πολιτικό κόστος από την ενέργεια αυτή, καθώς θα χρεωθεί εις τα μάτια του ελληνικού λαού την παραγραφή πιθανών αδικημάτων υπουργών της Κυβερνήσεως; Ποσώς ενδιαφέρει και ελάχιστοι γνωρίζουν ότι τα όποια σκάνδαλα αυτά θα παραγράφοντο είτε έκλεινε η Βουλή σε δέκα μέρες είτε πριν ένα μήνα.
Και εντάξει τα «ξεφτέρια» αυτά δεν κατόρθωσαν να σκεφτούν τα ανωτέρω, φαίνεται όμως ότι ο κ. Καραμανλής έχει χάσει το πολιτικό αισθητήριό του.
Το 47% του ελληνικού λαού τίμησε το 2004 τη Ν.Δ. προκειμένου να απαλλαγεί από την εκσυγχρονιστική λαίλαπα. Φυσικά και δεν ήταν όλοι αυτοί οπαδοί της Ν.Δ., ο κ. Καραμανλής όμως είχε πετύχει να εμφυσήσει αισιοδοξία και ελπίδα σε πολλά και διαφορετικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας.
Και ενώ το κλίμα της αισιοδοξίας συντηρήθηκε αν όχι διογκώθηκε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών, η Ν.Δ. και προσωπικά ο κ. Καραμανλής κατόρθωσε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να αποτύχει σχεδόν παταγωδώς διαψεύδοντας τις ελπίδες ακόμη και εκείνων που δεν τον ψήφισαν.
Μία βόλτα και μία συζήτηση με ψηφοφόρους της Ν.Δ. φτάνει για να αντιληφθεί κανείς την απογοήτευσή τους. Κοινή επωδός τους η φράση «Καλά, δεν έβαλαν μυαλό βλέποντας τα χάλια του κυβερνητικού ΠΑΣΟΚ;».
Η Ν.Δ. έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει το ΠΑΣΟΚ και να χάσει με μικρή διαφορά εις τις Ευρωεκλογές. Είναι βέβαιον ότι μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων της θα απέχει προτιμώντας να πάει καμία εκδρομούλα, στέλνοντας τοιουτοτρόπως ηχηρό μήνυμα.
Και ενώ λοιπόν η δημόσια Υγεία υφίσταται μόνο εις τα χαρτιά αναμένοντας την ιδιωτικοποίησή της και τυπικά, και ενώ η δημόσια Παιδεία αποτελεί το πιο σύντομο ανέκδοτο, και ενώ η εγκληματικότητα βρίσκεται σε πρωτοφανή έξαρση, και ενώ οι λαθρομετανάστες αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο οδηγώντας σε εκρηκτικές καταστάσεις, και ενώ ακόμη και τα Σκόπια κάνουν πλάκα μαζί μας, και ενώ το δημόσιο χρέος φθάνει σε δυσθεώρατα ύψη και η πραγματική οικονομία φθίνει επικίνδυνα, και ενώ οι μίζες και η διαφθορά βασιλεύουν, και ενώ τα σκάνδαλα παρελαύνουν, και ενώ, και ενώ…
Ο κ. Καραμανλής απαντά «αποστομωτικά» και «αποτελεσματικά»: Κλείνει την Βουλή…
Κώστα, δεν κουράστηκες μόνο εσύ, έχουμε κουραστεί και εμείς…
Τα Σέβη μου.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ