Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

ΦΑΓΑΝΕ, ΦΑΓΑΝΕ, ΦΑΓΑΝΕ...

Κυρίες και Κύριοι, παρακολούθησα για πρώτη ίσως φορά με ενδιαφέρον τη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε εις την εκπομπή του κ. Πρετεντέρη το βράδυ της Δευτέρας.
Έχω πολλάκις αναφέρει την άποψη μου για τις δημοσκοπήσεις. Σε γενικές γραμμές θεωρώ ότι δεν προσφέρουν κάτι το ιδιαίτερο, κάτι το καινούριο από όσα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε. Πιο χρήσιμες είναι και μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν οι λεγόμενες κρυφές δημοσκοπήσεις που παραγγέλνονται από τους ενδιαφερόμενους αλλά δεν δημοσιοποιούνται για διαφόρους λόγους.
Η δημοσκόπηση όμως που παρουσιάστηκε εις την εκπομπή του κ. Πρετεντέρη είχε τρία πολύ σημαντικά ευρήματα.
Το πρώτο είναι ότι οι πολίτες θεωρούν ότι τα σκάνδαλα πέμπτο πιο σημαντικό θέμα που τους απασχολεί μετά την οικονομική κρίση, την παιδεία, την ασφάλεια και κάτι άλλο που μου διαφεύγει.
Το δεύτερο είναι ότι σε ποσοστό άνω του 80% οι πολίτες πιστεύουν ότι δεν πρόκειται να αποκαλυφθεί ποτέ η αλήθεια για τις υποθέσεις της SIEMENS και του Παυλίδη.
Το τρίτο είναι ότι σε ποσοστό κοντά στο 70% οι πολίτες πιστεύουν ότι Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να κουκουλώσουν τα σκάνδαλα εις τα οποία εμπλέκονται τα στελέχη τους.
Και τα τρία ευρήματα έχουν άμεση σχέση μεταξύ τους και φανερώνουν ακριβώς πως σκέφτεται η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας, ή καλύτερα μάλλον πως έχουν επιτύχει Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ να σκέφτεται η κοινωνία…
Δεδομένου λοιπόν ότι η συντριπτική σχεδόν πλειοψηφία πιστεύει ότι δεν πρόκειται να αποκαλυφθεί ποτέ η αλήθεια για τις υποθέσεις της SIEMENS και του Παυλίδη και ότι Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να κουκουλώσουν τα σκάνδαλα εις τα οποία εμπλέκονται τα στελέχη τους, ενδιαφέρει ελάχιστους η διαλεύκανση της αλήθειας για τα σκάνδαλα.
Αφού οι πάντες είναι πεπεισμένοι ότι θα κουκουλωθούν για νιοστή φορά τα σκάνδαλα, δεν υφίσταται ενδιαφέρον από την κοινωνία για την πορεία των ερευνών…
Η έλλειψη αυτή ενδιαφέροντος για την αλήθεια εκ μέρους της ελληνικής κοινωνίας, αποτελεί νίκη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Τα δύο αυτά κόμματα εξουσίας έχουν κατορθώσει να πείσουν τον κόσμο να μην ασχολείται με τα σκάνδαλα των στελεχών τους, αφού ό,τι και να γίνει θα την «βγάλουν καθαρή».
Έχουν πείσει την κοινωνία να μην ασχολείται με το διαχρονικό πλιάτσικο των δημοσίων ταμείων και έτσι να συνεχιστεί το φαγοπότι εσαεί…
Δικαίως όμως η ελληνική κοινωνία έχει πειστεί να αδιαφορεί αφού οι πάντες έχουν φροντίσει για αυτό.
Τα κόμματα ποτέ δεν επιδίωξαν την αυτοκάθαρσή τους αφού το μέλι είναι γλυκό…
Τα Μ.Μ.Ε. είναι συνένοχα εις το φάγωμα της πίτας και φυσικά προβαίνουν σε επιλεκτικές αποκαλύψεις είτε για το ξεκάρφωμα είτε κατ’ εντολήν…
Η Δικαιοσύνη άβουλη ούσα, εις την πλειοψηφία των περιπτώσεων αδιαφορεί και στέλνει τις υποθέσεις εις το αρχείο…
Αλήθεια θυμάται κανείς τον τελευταίο πολιτικό που μπήκε εις την φυλακή;
Και όμως αν δεν είχαν φαγωθεί τα χρήματα από τα αρπακτικά, δεν θα μας έλειπαν τώρα ενόψει της οικονομικής κρίσεως…
Απλώς ας αναλογιστούμε πόσο καλύτερη θα ήταν η Παιδεία, η Υγεία, τα Δημόσια Οικονομικά, η Άμυνα κλπ, αν δεν είχαν φαγωθεί τα χρήματα από τους εξοπλισμούς και τα offsets, τα Ομόλογα, το Βατοπέδιο, τη SIEMENS, το Χρηματιστήριο, τα δημόσια έργα που κόστισαν χρυσάφι, και, και, και, και, και….
Η διαλεύκανση της αλήθειας αφορά όλους μας γιατί ΕΜΑΣ κλέβουν τα λαμόγια…
Την δική μας περιουσία έχουν καταληστέψει...
Τα Σέβη μου.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ