Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ Η ΜΠΑΛΑ !

Εάν δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο των Μ.Μ.Ε., τότε, αδελφέ την χάσαμε τη μπάλα… Εχθές σημειώθηκε, λέει, απόδραση κρατουμένων από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, ενώ το πρωί – πάλι εχθές – η Αστυνομία δεν κατάφερε να συλλάβει ληστή τράπεζας στην Παλλήνη ούτε μετά την σήμανση σιωπηλού συναγερμού και την περικύκλωση της περιοχής!
Προχθές, όλη την ημέρα, το κέντρο της πόλης και κάποιες δεκάδες χιλιάδες φουκαράδες που ‘θέλαν να κάνουν τις δουλειές τους, ταλαιπωρούνταν από αλλεπάλληλες, συγκεντρώσεις, παρασυγκεντρώσεις, πορείες και ακτιβιστικά «χάπενινγκ», ων ουκ έστι αριθμός. 30 – 40 νοματαίοι που διεκδικούν το «δίκιο» τους, έκλειναν όποτε γούσταραν τους δρόμους πέριξ του κέντρου και το Σύνταγμα, διαμαρτυρόμενοι σε βάρος της ανάλγητης Κυβέρνησης. Και σιγά μην έσταξε η ουρά του Υπουργού… Τη νύφη την πλήρωσε ο γνωστός ο μ…… ο Έλληνας (Γεωργίου speaking) που ήθελε να πάει στη δουλειά του. Πού πας ρε Καραμήτρο; Ποιος δουλεύει πια σ’ αυτή τη χώρα;
Η Αστυνομία, βέβαια, είχε άλλα πράγματα να ασχοληθεί. Ψάχνει να βρει κουκουλοφόρους να συλλάβει …
Δεν μπορεί να ασχολείται με τέτοια πεζά πράγματα. Δεν μπορεί να συνεννοηθεί με του 30-40 διαμαρτυρόμενους, να τους πείσει να περιορίσουν τη διαμαρτυρία τους στο πεζοδρόμιο ή, έστω σε μία λωρίδα του οδοστρώματος.
Απ’ την άλλη, η εγκληματικότητα καλπάζει και λαμβάνει και επικίνδυνες διαστάσεις, ως προς τον τρόπο και τα μέση εκδήλωσής της.
Η Αστυνομία, πλέον, έχει ξεχαρβαλωθεί πλήρως. Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε.
Και η Κυβέρνηση, καθεύδει…
Κατά τα άλλα, έχουμε, τάχα μου, (κεντρο)δεξιά Κυβέρνηση. Ε, «δεξιά» Κυβέρνηση που να ‘χει κάνει μπ….. τα Σώματα Ασφαλείας, μόνο στην Ελλάδα, κατά παγκόσμια πρωτοτυπία, υφίσταται.
Κρίμα, γιατί μέτρα, όπως αυτό που συζητείται, για πρόσληψη «αλλοδαπών» στην ΕΛ.ΑΣ., κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, πλην όμως, «θα το φάει και αυτό η μαρμάγκα».
Αλλά, είναι η μοίρα της Κυβέρνησης αυτής… Είναι επιρρεπής στα αυτογκόλ.
Τα σέβη μου.
Σεμνός & Ταπεινός