Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΙΛΑΟΥ...

Εις τα αλησμόνητα εκείνα χρόνια του «ψυχρού πολέμου», κανένας σοβαρός Αμερικανός δεν άκουγε το Ράδιο Μόσχα για να μάθει τα τεκταινόμενα στην ίδια του την χώρα, την Αμερική.
Την ίδια αξέχαστη περίοδο, κανένας Σοβιετικός που σέβονταν τον εαυτό του δεν συντονιζόταν στο «CNN» για να μάθει αυτά που γίνονταν κάθε μέρα στο Κρεμλίνο.
Ο λόγος που ΔΕΝ το έκαναν ούτε οι μεν ούτε οι δε είναι ένας και προφανέστατος. Ήταν σοβαροί και σέβονταν τον εαυτό τους και καταλάβαιναν ότι θα έπεφταν θύματα ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ, αν κατέφευγαν εκεί για την πληροφόρηση τους...
Στο Ελλαδιστάν τα πράγματα λειτουργούν λίγο διαφορετικά (μάλλον είμαστε στον κόσμο μας δηλαδή). ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ ΜΑΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΕΙΑΝΟΥΣ.
Προς πληροφόρηση των Αρειανών λοιπόν (διότι οι υπόλοιποι, ποσώς με ενδιαφέρουν) ήθελα να σας πω τα εξής:
i) Ο Άρης δεν έδιωξε κανέναν Μπάγεβιτς. Ο Μπάγεβιτς «την κοπάνησε» από μόνος του από την ομάδα (και ενώ είχε συμβόλαιο για 1 ακόμη χρόνο) και δια τούτο ο Άρης έχει προσφύγει στο CAS (ευρωπαϊκό αθλητικό δικαστήριο), μετά από την δικαίωση από την ΕΠΟ.
ii) Ο Άρης δεν έδιωξε κανέναν Αβραάμ (ούτε τον Ισαάκ, ούτε τη Ρεβέκκα). Αντίθετα, έκανε την μεγαλύτερη πρόταση που έχει κάνει ποτέ σε ποδοσφαιριστή (2 εκ. ευρώ για 4 χρόνια), και όταν εκείνος την αρνήθηκε, τον παραχώρησε στον Ολυμπιακό με το μεγαλύτερο τίμημα που έχει πάρει ποτέ για μεταγραφή παίκτη (2,5 εκ. ευρώ), επειδή αυτή ήταν η επιθυμία του παίκτη (ο Αβραάμ δεν ήθελε να πάει στον Παναθηναϊκό, παρόλο που έδινε 2,8 εκ. ευρώ).
iii) Ο Άρης δεν έδιωξε κανέναν Χαλκιά και κανέναν Ίβιτς. Αντίθετα, τους έκανε πρόταση για ανανέωση των συμβολαίων τους και όταν εκείνοι την αρνήθηκαν, ήταν ελεύθεροι να πάνε όπου ήθελαν. Σημειωτέον ότι στον παοκ που κατέληξαν και οι δυο, συμφώνησαν με μικρότερα συμβόλαια από αυτά που τους πρότεινε ο Άρης.
iv) Θυμίζω ότι οι β' και γ' διαλογής λατίνοι του Άρη, είναι οι ίδιοι που όλες οι φυλλάδες που σας ενημερώνουν «αντικειμενικά» και «αμερόληπτα», τους «κατέβαζαν» στην Αθήνα τόσα χρόνια, σε κάθε μεταγραφική περίοδο.
Καλό είναι να ακούς τους πάντες για να έχεις πολύπλευρη πληροφόρηση. Καλύτερο είναι όμως να «φιλτράρεις» τις πληροφορίες που ακούς με την κρίση σου. Διότι εκτός από αυτούς που πραγματικά θέλουν να σε πληροφορήσουν, υπάρχουν και αυτοί που τους συμφέρει να σε παραπληροφορήσουν...
Υ.Γ. Thanks for the assist pass Mystery. Ξέρω ότι όσα γράφεις είναι μόνο καζούρα, αλλά μου έδωσες καλή αφορμή για να τα πω λίγο στους συναρειανούς...
Κιτρινόμαυρος