Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

ΕΚΘΕΣΗ ΙΔΕΩΝ

Κυρίες και Κύριοι, ο κ. Καραμανλής ζήτησε να συναντηθεί με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης για να συζητήσουν πως θα αντιμετωπιστεί η εγχώρια οικονομική κρίση. Ορθόν κατά βάση.
Επί της ουσίας όμως τους ζήτησε να «βάλουν πλάτη», όταν θα ανακοινωθούν τα οικονομικά μέτρα αντιμετώπισης της κρίσεως, δεδομένου ότι εν λόγω μέτρα είναι πλέον βέβαιον ότι θα είναι σκληρά και αντιλαϊκά και θα πλήξουν τους μη έχοντες, ως συνήθως άλλωστε συμβαίνει κατά κόρον εις το Ελλαδιστάν.
Οι αρχηγοί της αντιπολιτεύσεως για τους δικούς τους λόγους ο καθένας αρνήθηκαν να συναινέσουν εις τη λογική αυτή του κ. Καραμανλή, εξαιρουμένου του κ. Καρατζαφέρη ο οποίος έσπευσε να δώσει χείρα βοηθείας ελπίζοντας ότι θα αποτελέσει μέρος της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης (να δω μαζί εις τα έδρανα τους Μπουμπούκο, Πλεύρη και τον πρέσβη με τους Μισέλ, κόκκινο Πάνο, Μίλτο, Ράπτη και λοιπούς, και τι στον κόσμο…).
Η κ. Παπαρήγα μάλιστα οσμίστηκε εκλογές οσονούπω μετά από τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Ο δε George δήλωσε κατ’ ιδίαν εις τους συνεργάτες του ότι έμεινε έκπληκτος από το γεγονός ότι ο Κώστας δεν του παρουσίασε κανένα σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης (κατάλαβες τι έπαθες Κώστα, σε πήραν στο ψιλό και οι Πασόκοι…).
Και ενώ διαρρεόταν πανταχόθεν από πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους ότι αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο από την πλευρά της Κυβερνήσεως (αχ βρε Μήτσο, τώρα δικαιώνεσαι, εσύ τους τα έλεγες…) ανακοινώθηκε από το Μαξίμου ότι ο Πρωθυπουργός θα προβεί σε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό στις 20.00 (φυσικά, αλλιώς ποιος θα άκουγε την γκρίνια των Μ.Μ.Ε.).
Από το Μαξίμου αυτή τη φορά, διαρρεόταν ότι ο κ. Καραμανλής ήταν αποφασισμένος να δώσει απαντήσεις σε όλους όσους του καταμαρτυρούσαν ότι ακόμη δεν ξέρει πως θα αντιμετωπίσει τον οικονομικό χαμό που έρχεται.
Κι ενώ όλοι – λέμε τώρα – ανέμεναν με ενδιαφέρον – λέμε τώρα – ότι εις το πρωθυπουργικό διάγγελμα θα αναφέρονταν συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης, ο κ. Καραμανλής προτίμησε να τα «χώσει» εις την Αντιπολίτευση επειδή δεν συναινούν. Σε τι ακριβώς όμως να συναινέσουν δεν έχει γίνει αντιληπτό.
Λες και φταίνε τα κόμματα της αντιπολίτευσης που εδώ και πέντε έτη, η Κυβέρνηση δεν είχε την τόλμη να προβεί εις όλα τα αναγκαία μέτρα για τον ουσιαστικό και ουχί λεκτικό μόνο εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας και τον απογαλακτισμό της από το δημόσιο…
Λες και συγκυβερνούν και πρέπει να αναλάβουν όλοι την ευθύνη…
Αντί για έκθεση ιδεών, ο ελληνικός λαός θα ήθελε να ακούσει προτάσεις και λύσεις εφικτές. Και όχι βαρύγδουπες, υπερφίαλες, εκτός τόπου και χρόνου και επαναλαμβανόμενες επί πενταετία εξαγγελίες.
Υποτίθεται ότι όταν αποφασίζεται να εκδοθεί πρωθυπουργικό διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, τούτο θα πρέπει να κομίζει καινούριες ιδέες και προτάσεις. Διαφορετικά, ποιος ο λόγος;
Όλοι ξέρουμε και έχουμε αντιληφθεί το μέγεθος των συνεπειών της επερχόμενης κρίσεως.
Έργα όμως θέλει ο ελληνικός λαός και προοπτική. Από κούφια λόγια έχει χορτάσει προ πολλού…
Τα Σέβη μου.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ