Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Μπάτε σκύλοι αλέστε στο όνομα της οικονομικής κρίσης

Ο πρωθυπουργός ουσιαστικά προχώρησε σε πολιτική νομιμοποίηση του προέδρου του Ε.Β.Ε.Α. και του Σ.Ε.Β. για περικοπές στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Ως άλλος Πόντιος Πιλάτος έδωσε «πράσινο φως» στην ασυδοσία του κάθε επιχειρηματία-εργοδότη να απαιτεί από τον εργαζόμενο την επιλογή μειωμένου ωραρίου και ημερών εργασίας «ως λύση ανάγκης» με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης.
Εμφανίστηκε θετικός, στην ελαστικοποίηση του ωραρίου και με περισσή... αδιαφορία να το πω(;;;), δήλωσε ότι «δεν συμπεριλαμβάνεται στις δικές μου αρχές αυτό, αλλά αν γίνεται σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους και έχει προσωρινό χαρακτήρα είναι καλύτερο από το να βγουν αυτοί οι άνθρωποι στην ανεργία».
Προφανώς κλείνει τα μάτια μπροστά στην σκληρή πραγματικότητα που λέει ότι η σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων για περικοπές σε ωράρια αποσπάται στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων με την απειλή της απόλυσης.
Τα κομμάτια του πάζλ ολοκληρώνονται: μετά τους υφυπουργούς που περιορίζονται σε ρόλο δημοσιογράφου-τηλεπαρουσιαστή με καταγγελίες για απειλές επιχειρηματιών έρχεται τώρα κι ο Πρωθυπουργός να αφήσει μισάνοικτη την πόρτα στην ασυδοσία του κάθε επιχειρηματία.
Άσχετο: Ρε Μυστήριε………Βόλεϊ;;;;;;
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
U FOUL