Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

ΦΑΣΚΕΛΟΚΟΥΚΟΥΛΩΣΤΑ

Δηλαδή το πρόβλημα με τα τσογλάνια που τα σπάνε τόσους μήνες στην Αθήνα ήταν η κουκούλα;
Δηλαδή, τώρα που θα γίνει «ιδιώνυμο» αδίκημα η «κουκουλοφορία», θα παταχθεί το φαινόμενο των 30 – 40 που, όποτε γουστάρουν, σουλατσάρουν πέριξ του κέντρου της πόλης και σπάνε ό, τι βρουν μπροστά τους;
Δε νομίζω να υπάρχει έστω ένας σοβαρός νομικός που να θεωρεί ότι το συγκεκριμένο μέτρο αντέχει τη βάσανο της στοιχειώδους κριτικής. Αν υπάρχει νομικό έρεισμα σε μία τέτοια διάταξη νόμου. Αλήθεια, έχω μεγάλη περιέργεια, τί θα λέει η αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου που θα εισάγει την επίμαχη διάταξη.
Απορώ, πώς ο Υπουργός Δικαιοσύνης, που ειρήσθω εν παρόδω, είναι νομομαθής και υπήρξε έγκριτος δικηγόρος, υιοθέτησε αυτό το νομικό εξάμβλωμα.
Αλλά, βέβαια, το θέμα είναι ότι η Κυβέρνηση, για άλλη μία φορά, κινήθηκε με τη λογική του «πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι» και με το βλέμμα στραμμένο στις μυστικές κυλιόμενες δημοσκοπήσεις.
Σου λέει, κάτι πρέπει να βγούμε να πούμε, να δείξουμε ότι κάτι κάνουμε.
Και για άλλη μία φορά, τα κάνανε μαντάρα.
Ευτυχώς που πέρασαν και οι Απόκριες… Σκεφτείτε τι προσαγωγές υπόπτων μασκαρεμένων θα γίνονταν την Τσικνοπέμπτη και την Κυριακή της Αποκριάς στην ΓΑΔΑ.
Στο εξής, κύριοι, αποφεύγετε τα αμπέχονα, όταν κάνει κρύο και τα αδιάβροχα όταν βρέχει. Οι παροικούντες στην Αράχωβα αποφύγετε διά ροπάλου τα σκουφιά και οι φίλοι μοτοσικλετιστές προτιμείστε να φάτε πρόστιμο γιατί δεν φοράτε κράνος.
Υπερβολές, ε;
Σε αυτή τη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, τίποτα δεν είναι υπερβολή. Δυστυχώς, η πολιτική ζωή του τόπου διαγκωνίζεται τη θεατρική επιθεώρηση.
Φασκελοκουκούλωστα, αδερφέ…
Σεμνός & Ταπεινός