Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Η ΕΛ.ΑΣ. ΣΕ ΚΡΙΣΗ...

Κυρίες και Κύριοι, ολοκληρώθηκαν οι κρίσεις εις την ΕΛ.ΑΣ. και παρέμεινε αρχηγός ο κ. Τσιατούρας. Πολύ λίγοι γνωρίζουν το όνομα του, ελάχιστοι ενδιαφέρονται να το μάθουν, όλοι όμως ή έστω σχεδόν όλοι επιθυμούν να επιτύχει εις το έργο του.
Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι η ΕΛ.ΑΣ. εδώ και καιρό έχει χάσει «τα αυγά και τα καλάθια» ή κατά το ποδοσφαιρικότερον «έχει χάσει τη μπάλα».
Η μία αποτυχία μετά την άλλη, τη μία «πατάτα» ακολουθεί η άλλη.
Οι ληστείες τραπεζών αποτελούν καθημερινό φαινόμενο. Πραγματικά δεν γνωρίζω να υπάρχει άλλη ευρωπαϊκή (λέμε τώρα) χώρα, εις την οποία ο καθείς κουμπουροφόρος δύναται με την άνεση του να ληστέψει όποιο υποκατάστημα τράπεζας επιθυμεί, χωρίς φυσικά να νοιάζεται αν θα συλληφθεί ποτέ. Σιγά μην αγχωθεί κιόλας. Εις την χειρότερη – για τον ληστή – περίπτωση ο μόνος κίνδυνος προέρχεται από κανένα «ηλίθιο» πελάτη τράπεζας που την έχει δει ήρωας…
Για τους κουκουλοφόρους τα έχουμε πει πολλάκις (Άσυλο ανιάτων: http://ed-mysterious.blogspot.com/2009/01/blog-post_19.html, Έρανος: http://ed-mysterious.blogspot.com/2009/01/blog-post_12.html, Συνυπεύθυνοι όλοι: http://ed-mysterious.blogspot.com/2008/12/blog-post_7711.html, Είστε για τα μπάζα: http://ed-mysterious.blogspot.com/2008/12/blog-post_9982.html κλπ). Με την ανοχή ή ακόμη χειρότερα με την «λογιστική και νομική» υποστήριξη των γνωστών και μη εξαιρετέων, τα κωλόπαιδα των Εξαρχείων φαντασιώνονται ότι διεξάγουν αντάρτικο πόλεων. Ανενόχλητοι – γιατί υπάρχει πρόβλημα; - σπάνε, καίνε, καταστρέφουν. Τώρα που βρήκαν και τον ήρωα που ψάχνανε, ποιος τους πιάνει. Η ΕΛ.ΑΣ. πιστή ακόμη εις τις νουθεσίες του υπουργού της περί αμυντικής στάσης παντελώς απούσα. Αποθρασυνομένοι από την ανικανότητα των αστυνομικών, 15-20 εκ των εν λόγω ρεμαλιών έφτασαν εις το σημείο να κάψουν εχθές ένα συρμό του ηλεκτρικού εις την Κηφισιά και να φύγουν σαν «κύριοι» (φυσικά…), αφού μάλιστα τους περίμεναν οι συνεργοί τους εις το σταθμό. Η πλήρης αποτυχία της ΕΛ.ΑΣ. αποτυπώνεται ευλόγως από το ανωτέρω περιστατικό. Καμιά τριανταριά δηλαδή τσογλάνια ανενόχλητοι (φυσικά…) έκαναν ρεζίλι το όποιο σύστημα πληροφοριών υπάρχει εις την Αστυνομία.
Συνάμα επανεμφανίστηκε το «φάντασμα» της τρομοκρατίας, λες και έφυγε ποτέ. «Σέχτες», «Επαναστατικοί Αγώνες» και λοιπές μπούρδες… Προβοκάτορες ή «στόκοι» που την έχουν δει «Ερυθρές Ταξιαρχίες», επειδή την είχαν γλιτώσει οι επικεφαλής τους μετά το παζάρι για τη σύλληψη της 17Ν (βλ. Ανακούφιση: http://ed-mysterious.blogspot.com/2009/01/blog-post_14.html) … Η Αντιτρομοκρατική ξεχαρβαλωμένη αδυνατεί (φυσικά…) να αντιδράσει, με αποτέλεσμα οι τρομοκράτες να χτυπούν ανενόχλητοι κατά το δοκούν…
Νονοί, μπράβοι, συμμορίες έχουν χωρίσει την Αττική σε φέουδα. Υπάρχουν περιοχές όπου ακόμη και τα ψιλικατζίδικα πληρώνουν «προστασία». Έλληνες, Αλβανοί, Ρώσοι, Κινέζοι, Νιγηριανοί, ακόμη και Πακιστανοί. Ναρκωτικά παντού (η κόκα εις το απόγειό της), γυναίκες (Ρωσίδες και Ουκρανές, η ονείρωξη των πεινασμένων). Η ΕΛ.ΑΣ. εναποθέτει τις ελπίδες εις το μεταξύ τους ξεκαθάρισμα λογαριασμών που έχει ξεσπάσει εδώ και δύο περίπου έτη ανάμεσα σε «Ελευσίνα και Χαϊδάρι», μπας και αλληλοσκοτωθούν μεταξύ τους και ησυχάσει. Ο Κορυδαλλός, εκτός από ξενοδοχείο πολυτελείας για τους «δον», αποτελεί και στρατηγείο του εγκλήματος.
Όμως και το «καθημερινό» έγκλημα, όπως αποκαλούνται οι ληστείες και οι κλοπές εις τη γειτονιά είναι σε έξαρση σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας της ΕΛ.ΑΣ. Αθρόες κλοπές Ι.Χ. και μοτοσικλετών (οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν δέχονται προ πολλού να τις ασφαλίσουν), κλοπές σε οικίες, μαγαζιά, ένοπλες ληστείες σε βενζινάδικα, πρακτορεία ΟΠΑΠ, ψιλικατζίδικα, σούπερ μάρκετ, συνθέτουν την καθημερινότητα του σύγχρονου Έλληνα.
Αναμφισβήτητα υφίσταται μέγα έλλειμμα ασφάλειας, κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Κάπου εκεί παρεμβαίνουν και τα τρομολαγνικά Μ.Μ.Ε. και «δένει το γλυκό».
Την ανικανότητα όμως της ΕΛ.ΑΣ. την πληρώνει φυσικά και η Κυβέρνηση, η οποία ως «δεξιά» (λέμε τώρα) ή καλύτερα κεντροδεξιά (εδώ γελάμε…) υποτίθεται ότι θα έπρεπε να δίδει εις το τομέα της ασφάλειας των πολιτών μεγαλύτερη προσοχή…
Τα Σέβη μου.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ