Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Εμείς ετοιμαζόμαστε για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου ....

Στην εξωτερική πολιτική πρέπει να είσαι γάτος διορατικός και να βασίζεσαι σε άριστους συνεργάτες και διπλωμάτες καριέρας δουλεύοντας παράλληλα σε πολλά επίπεδα όπως για παράδειγμα είναι στη Τουρκία ο Καθηγητής Devetoglu.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες που έχουν ήδη παρουσιαστεί, ο κύριος καθηγητής γνωρίζει ότι η μεγάλη του χώρα (δηλαδή η Τουρκία) διψάει για ενέργεια, εξαγωγές, νέο-οθωμανικό γόητρο και στρατιωτική δύναμη. Θέλει να καταστήσει τη χώρα του ισότιμο εταίρο στο πολύ-πολικό διεθνές σύστημα ηγετικών χωρών.
Προκειμένου να πετύχει όλα αυτά «κινητοποιεί και αξιοποιεί» ό,τι όπλα έχει στη φαρέτρα του. Πουλάει «Ισλάμ» και «Παλαιστίνη» στη μεγάλη αραβική αγορά. Πουλάει transit υπηρεσίες ενεργειακής ασφάλειας στους Ευρωπαίους.
Κάνει το «μεσάζοντα» ανάμεσα σε Ισραήλ και Άραβες, Ιρανούς και ΗΠΑ, Χαμάς και Αίγυπτο, Αρμένιους και Αζέριους, Γεωργιανούς και Ρώσους, έχει εγγυηθεί την ενεργειακή ασφάλεια (δηλαδή ποικιλία προμηθευτών) της χώρας του.
Όσον αφορά τους Αρμένιους θεωρεί ότι άλλο πράγμα η Διασπορά και το Λόμπι στις ΗΠΑ και άλλο οι φουκαριάρηδες που πεινούν στο Ερεβάν. Ανοίγει λοιπόν τα σύνορα με την Αρμενία, γεμίζει τα σούπερ-μάρκετ τους με τουρκικά προϊόντα και «δένει οικονομικά» τους φτωχούς πλην περήφανους Αρμένιους.
Για τους Κούρδους, θεωρεί ότι η λαϊκή βάση έχει κουραστεί από την ένοπλη πάλη και μοιράζει «πλυντήρια, κουζίνες και ψυγεία» στους φτωχούς του Βαν, του Σιρνάκ και του Ντιγιαρμπακίρ. Παράλληλα παίζει το «αιώνιο χαρτί» του Ισλάμ και εκπέμπει τηλεοπτικά κανάλια στα Κουρδικά. Το δίκτυο Gulen δουλεύει «πόρτα-πόρτα» και μοιράζει κάρβουνο για το χειμώνα και συσσίτια.
Την ίδια στιγμή τα Τουρκικά Κέντρα Στρατηγικών Ερευνών έχουν μόνιμη γραμμή επικοινωνίας και ενημέρωσης με τους Αμερικάνούς συναδέλφους τους στην Ουάσιγκτον. Οι Τούρκοι δεν θεωρούν το Ισραήλ ως δεδομένη δύναμη ανάσχεσης του Αρμενικού Λόμπι (το αντίστοιχο Ελληνικό Λόμπι είναι ανύπαρκτο) και για αυτό θέλουν να χτίσουν μία «άμεση σχέση» συνεργασίας με τους συμβούλους του Προέδρου Obama.
Η σύγκριση με την Τουρκία είναι απογοητευτική, καθώς ακόμα και ο Obama μας διέψευσε κάτι βέβαια που το είχαμε ήδη προβλέψει και παρουσιάσει από τον «Μυστήριο».
Εις το ημεδαπό ΥΠ.ΕΞ. το αντίστοιχό ρόλο του κ. Devetoglu φαίνεται πως έχει επωμισθεί ο υιός της κ. Μπακογιάννη, Κώστας. Στη συνάντηση που είχε την Τετάρτη στην Ουάσινγκτον η κ. Ντόρα Μπακογιάννη με την Αμερικανίδα ομόλογό της κ. Χίλαρι Κλίντον ήταν παρών ο υιός της. Ο Κώστας Μπακογιάννης φαίνεται ότι παρίσταται σε όλες τις σημαντικές συναντήσεις της μητέρας του, συντάσσει πολλές από τις ομιλίες της και τις επιβλέπει όλες, μετέχει στις συσκέψεις που πραγματοποιούνται στο υπουργείο Εξωτερικών, ελέγχει την υπηρεσία ενημέρωσης για την αποτελεσματικότητά της κλπ…
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, διπλωμάτες με πολύχρονη εμπειρία στα Ελληνοτουρκικά ουδεμία επιρροή έχουν, καθώς ουδείς ακούει τα σχόλια και τις προτάσεις τους, με αποτέλεσμα να ψάχνουν να βρουν καταφύγια ως «αυτοεξόριστοι» σε κάποια πρεσβεία του εξωτερικού και ουχί βέβαια σε τίποτα Βιέννες, Παρίσια και Λονδίνα…
Οι κακές γλώσσες λένε ότι όλοι και όλα στο Υπ. Εξωτερικών περιστρέφονται γύρω από την προσπάθεια να σφυρηλατηθεί σωστά το προφίλ της επομένης αρχηγού της ΝΔ και ίσως Πρωθυπουργού της χώρας...
Αυτά για σήμερα....
Άντε επιτέλους δεν αντέχουμε άλλο την κοροϊδία!!!
Ο Πληροφοριοδότης