Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ ΣΕ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ...

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε με έκπληξη τις προκλητικές ενέργειες των Τούρκων με αποκορύφωμα την φρεγάτα «TURGUT REIS», η οποία επί 4 ώρες αρμένιζε λες και έκανε κρουαζιέρα στο Αιγαίο εντελώς ανενόχλητη.
Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει ως πάγια τακτική να προβαίνει σε διαβήματα και ανακοινώσεις διαμαρτυρίας προς τη γείτονα χώρα καταγγέλλοντας τη προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, πράττοντας το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει. Σύμφωνα με την πάγια τακτική μας λοιπόν, καταγράφουμε τα γεγονότα, προβαίνουμε σε διαβήματα και μετά τα αρχειοθετούμε. Τέλεια!!!
Ε, πείτε το, βρε παιδιά, να ησυχάσουμε. Αφού τα κάνατε όλα αυτά, τότε είμαστε ήσυχοι. Κάθε φορά για την προάσπιση της εξωτερικής μας πολιτικής απευθυνόμαστε στο ΝΑΤΟ, την Ε.Ε. και άλλους Διεθνείς Οργανισμούς. Και περιμένουμε τι; Να μας υπερασπιστούν; Μα δεν είναι στην αρμοδιότητά τους η επίλυση διαφορών μεταξύ κρατών.
Η υπουργός εξωτερικών προχώρησε ακόμα πιο πολύ. Είπε μεταξύ άλλων με αφορμή τις τελευταίες τουρκικές παραβιάσεις, ότι στηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και πιστεύουμε στη καλή συμπεριφορά της. Σε ποια ακριβώς πιστεύετε; Τώρα είναι που ησυχάσαμε εντελώς. Μα σοβαρολογείτε; Αφού έχει φανεί ότι ο Τούρκος δεν καταλαβαίνει ούτε με ζεϊμπεκιές ούτε με κουμπαριές, εσείς πιστεύετε ότι θα καταλάβει τώρα, επειδή του μιλήσατε με το σεις και με το σας;
Δεν καταλαβαίνω γιατί τον πολιτισμό μας ως έθνος τον δείχνουμε μόνο στην εξωτερική μας πολιτική. Ούτε άγγλοι ευγενείς τόση ευγένεια πια. Εδώ καταφέραμε με τη συμπεριφορά μας το ανεκδιήγητο κράτος που λέγεται Fyrom να μας σύρει στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, ως κατηγορούμενους!!! Τι άλλο να πούμε…..
Η εξωτερική μας πολιτική λειτουργεί με τον αυτόματο πιλότο. Κατά τα άλλα πιστεύουμε στο Θεό και για αυτό ελπίζουμε και σε κανένα θαύμα.
Αυτά και εις άλλα πολλά στο μέλλον.
Η ΤΣΟΥΧΤΡΑ