Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ...

Κυρίες και Κύριοι, «ανακούφιση» προκάλεσε, λέει, εις την ΕΛ.ΑΣ. αλλά και εις την πολιτική ηγεσία η είδηση ότι ο «Επαναστατικός Αγώνας» ανέλαβε με προκήρυξή του εις την εφημερίδα «Ποντίκι», την ευθύνη για τρεις επιθέσεις: τη δολοφονική απόπειρα κατά αστυνομικών εις τα Εξάρχεια, κατά την οποία τραυματίσθηκε 21χρονος αστυνομικός, την επίθεση εις την κλούβα των ΜΑΤ εις την περιοχή Ζωγράφου και την επίθεση σε εταιρεία πετρελαιοειδών στο Παλαιό Φάληρο.
Για ποιο λόγο «ανακουφίστηκαν» όλοι οι ανωτέρω; Διότι η ανάληψη της ευθύνης σημαίνει ότι ο «Επαναστατικός Αγώνας» δεν έχει σκοπό να προβεί σε άλλη επίθεση εις το άμεσο μέλλον και δεδομένου ότι δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση αυτή η ΕΛ.ΑΣ. να τους συλλάβει προηγουμένως ούτε για πλάκα, μειώνονται οι πιθανότητες να γίνουν κατά το κοινώς «ρόμπα» από ένα νέο χτύπημα.
Εκτός και αν συλληφθούν εν τω μεταξύ επειδή θα σκάσει πάλι καμία βόμβα εις τα χέρια των νέων (;) αυτών τρομοκρατών, όλως τυχαίως, βεβαίως, βεβαίως… και την πατήσουν όπως οι «Ντάλτον» της 17Ν.
Εντύπωση όμως προκαλεί η εμμονή κάποιων να δηλώνουν με στόμφο, αφενός μεν την έκπληξή τους για την γένεση (;) της νέας (;) τρομοκρατικής ομάδας, αφετέρου δε την βεβαιότητα τους ότι όλη η 17Ν ευρίσκεται σήμερα πίσω από τα κάγκελα.
Ξεχνούν οι εν λόγω να αναφέρουν ότι ακόμη και η Εφετειακή απόφαση για τους κατηγορούμενους για συμμετοχή εις τη 17Ν ομιλεί για την ύπαρξη μίας εκτελεστικής γραμματείας της οργάνωσης, η οποία επέλεγε τους στόχους και έδινε τις εντολές, η τύχη της οποίας αγνοείται και ότι υπήρχε μία ηγετική ομάδας, με πρόσωπα που παραμένουν άγνωστα εις τις αρχές και ότι ο Γιωτόπουλος ήταν μόνο ένα από τα μέλη της.
Τώρα για ποιο λόγο δεν αναζητήθηκαν ποτέ (;) οι κεφαλές και δεν τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες, ουδείς ξέρει, εκτός ίσως από αυτούς που πήραν την απόφαση ποιοι θα την «πληρώσουν» για όλους.
Ποτέ εξάλλου δεν μάθαμε ποιοι συμμετείχαν εις τις πρώτες δολοφονίες κατά τα μέσα της δεκαετίας του ΄70, όταν δηλαδή οι Κουφοντίνας και λοιποί συλληφθέντες ήταν αδύνατο να είχαν συμμετάσχει λόγω και μόνο ηλικίας.
Προφανώς, προφανέστατα, υπό το βάρος των απαιτήσεων των Η.Π.Α. για συλλήψεις τρομοκρατών ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, τα «κεφάλια» της 17Ν αποφάσισαν να «δώσουν» τον εκτελεστικό βραχίωνα της οργάνωσης (ίσως όχι τον μοναδικό), θυσιάζοντας τους ηλικιακά νεώτερους και λιγότερο μυημένους, ίσως και πιο βλάκες, με αντάλλαγμα το «τομάρι» τους.
Και έτσι «έσκασαν» οι βόμβες από «μόνες τους», συνελήφθησαν κάποιοι, και όλοι έμειναν ευχαριστημένοι.
Οι κεφαλές που την γλίτωσαν και δεν έγιναν γνωστά τα ονόματά τους, η ΕΛ.ΑΣ. που επιτέλους έκανε συλλήψεις, και η πολιτική ηγεσία που έδρεψε δάφνες και επαίνους από όλο τον πλανήτη.
Αποδεικνύεται συνεπώς ότι η τρομοκρατία ποτέ δεν είχε εξαλειφθεί ολοσχερώς από την χώρα μας, δεδομένου ότι οι ιθύνοντες νόες της 17Ν ουδέποτε συνελήφθησαν, ενώ συγχρόνως ο χώρος της άκρας αριστεράς που δύναται να αποτελέσει το εκτροφείο νέων στελεχών, έχει τα τελευταία έτη αποκτήσει μεγάλη δυναμική, πόσω μάλλον μετά τα πρόσφατα γεγονότα.
Οπότε…
Τα Σέβη μου.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ