Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Ο "Καρντάσης" τα πήρε όλα, 2,5 Δις και έπεται συνέχεια...

Μετά από σχεδόν μια πενταετία παντελούς απραξίας (με εξαίρεση την αγορά Σπηλιοτόπουλου των 30 F-16 blocki 52+Adv) η κυβέρνηση αποφάσισε να επανεκκινήσει το εξοπλιστικό πρόγραμμα. Οι αποφάσεις δεν εξέπληξαν του ειδικούς του χώρου, καθώς μετά την ομιλία του Σαρκοζί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και την στάση της Γαλλίας στο Σκοπιανό αλλά και στο θέμα της Κύπρου ήταν αναμενόμενο το «δωράκι».
Εδώ που τα λέμε το άξιζε το παλικάρι μας, αφού μας έπεισε ότι από μικρός μόνο μπουγάτσα με τυρί- κρέμα -κιμά- κτλ έτρωγε!!!
Βέβαια, είχε προηγηθεί η αναπάντεχη για πολύ κόσμο παραγγελία ρωσικών τεθωρακισμένων, αλλά και πάλι η υποστήριξη του Πούτιν τα λέει όλα...
Εκείνοι που το φυσάνε και δεν κρυώνει είναι οι Γερμανοί. Και εδώ όμως υπάρχει εξήγηση. Οι Γερμανοί λοιπόν αφού έλαβαν αρκετά δις στο περασμένο εξοπλιστικό πρόγραμμα (βλέπε άρματα μάχης Leopard-2HEL, πυροβόλα, ελικόπτερα, και υποβρύχια), όχι μόνο δεν μας υποστήριξαν στα μεγάλα ανοιχτά εθνικά θέματα, αλλά αντίθετα κράτησαν μια «ουδέτερη στάση».
Φαίνεται λοιπόν ότι ο Κώστας τα μέτρησε όλα αυτά, χώρισε τα κουκιά και αποφάσισε να δώσει δωράκια στους φίλους και συμμάχους (Γάλλους-Ρώσους).
Εκείνο που έμεινε ανοιχτό είναι το νέο μαχητικό. Και αυτό γιατί μας πρόλαβε ο Μαυρούκος στην Αμερική. Έχει βάλει λυτούς και δεμένους ο Κώστας να πάει στην Ν. Υόρκη στις 25 Μαρτίου και να κάνει εκεί παρέλαση για την εθνική εορτή. Εκεί, από ό,τι λέγεται, θα ξεκαθαρίσουν και οι προθέσεις της νέας κυβέρνησης των Αμερικανών απέναντι στα μεγάλα εθνικά μας θέματα. Εάν παρουσιαστεί στροφή θετική προς εμάς τότε πάμε πάλι για Αμερικάνικο μαχητικό (F-16 Block 60 ή F-18 E/F), αλλιώς καλώς το Eurofighter…
Ηθικόν Δίδαγμα: Το ένα χέρι νίβει το άλλο, και τα δυο την τσέπη μας ...
Ο Πληροφοριοδότης