Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

ΟΤΑΝ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ...

Κυρίες και Κύριοι, ακούω πολλούς δήθεν αντικειμενικούς να αναρωτιόνται για ποιο λόγο η υπόθεση – σκάνδαλο για κάποιους άλλους – του Βατοπεδίου έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις και συνακόλουθα απασχολεί την κοινή γνώμη επί τόσους μήνες. Οι εν λόγω «αντικειμενικοί» αδυνατούν δήθεν να κατανοήσουν για ποιο λόγο έχει προκληθεί τόση φθορά εις την Ν.Δ., όταν υπάρχουν σε εξέλιξη πολλά άλλα προβλήματα, με κυρίαρχο αυτό της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσεως. Εν ολίγοις λοιπόν οι εν λόγω «αντικειμενικοί» προσπαθούν να περάσουν το μήνυμα ότι «Εδώ ο κόσμος καίγεται και η γριά …» προκειμένου να μειώσουν το πολιτικό κόστος της κυβέρνησης. Εξάλλου η Ν.Δ. είναι ίσως το μόνο κόμμα πανευρωπαϊκά που αντί να κερδίζει πόντους από την κρίση, χάνει…
Εκουσίως όμως οι εν λόγω ξεχνούν και αποσιωπούν για ποιο λόγο ανέβηκε η Ν.Δ. εις την εξουσία, για ποιο λόγο έλαβε το 2004 το 47% σχεδόν του ελληνικού λαού, για ποιο λόγο κεντρώοι αλλά και αριστεροί συντάχθηκαν με ένα συντηρητικό κόμμα, για ποιο λόγο κέρδισε το 2007 και πάλι τις εκλογές όταν είχε καεί η μισή Ελλάδα και είχαν χαθεί ογδόντα αθώες ψυχές.
Η Ν.Δ. και προσωπικά ο κ. Καραμανλής ανέβηκαν εις την εξουσία επειδή ο κόσμος, η κοινωνία αλλά και το κεφάλαιο ακόμη είχαν σιχαθεί τα έργα και ημέρες της κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ. Όλοι αυτοί είχαν απηυδήσει από την αλαζονεία, τη διαφθορά και την ανικανότητα των τότε κυβερνώντων και είχαν επενδύσει ψυχικά επάνω εις τη δέσμευση του κ. Καραμανλή για μηδενική ανοχή εις την διαφθορά. Είχαν χαρεί όταν τον είχαν ακούσει να καταγγέλλει τους νταβατζήδες της πολιτικής, όταν είχε μιλήσει για το «Έγκλημα του Χρηματιστηρίου». Μπορεί να μην είχαν πολυπιστέψει ότι τα στελέχη της Ν.Δ. θα ήταν ικανά να κυβερνήσουν, είχαν όμως την αίσθηση ότι η καραμανλική ρήση «Σεμνά και ταπεινά» δεν θα ήταν κενή περιεχομένου και αξίας.
Δυστυχώς όμως ήλθε η διάψευση των ελπίδων και προσδοκιών.
Εις την αρχή λίγοι, ελάχιστοι δυσαρεστήθηκαν με τις υποθέσεις των υποκλοπών και των Πακιστανών, αφού δεν τα βάζει κανείς εύκολα με τους ακατονόμαστους. Ενοχλήθηκαν και απόρησαν από τη μη διερεύνηση του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου, τα ομόλογα όμως και οι κουμπάροι κλόνισαν σοβαρά για πρώτη φορά το ηθικό πλεονέκτημα της Ν.Δ., αφού στελέχη της είχαν εμπλακεί σε μυστήριες δοσοληψίες. Μετά ήλθε η απόπειρα αυτοκτονίας του Ζαχόπουλου, ενός στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού για να σκανδαλίσει την κοινή γνώμη επί τρεις περίπου μήνες. Η SIEMENS μάλλον ωφέλησε την Ν.Δ. μια και εδραίωσε την πεποίθηση των περισσοτέρων ότι κάποιοι του ΠΑΣΟΚ είχαν δοκιμάσει το μέλι.
Τέλη όμως Αυγούστου έρχεται εις την επιφάνεια το Βατοπέδιο. Κατόπιν μακρόχρονης, επίμονης, συντονισμένης και οργανωμένης προσπάθειας διαφόρων υπηρεσιών του Δημοσίου – γεγονός καθ’ όλα απίστευτο για τις συνήθειες και πρακτικές του Δημοσίου και των στελεχών του, εξ ου και περίεργο – εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δημόσιας γης αξίας δεκάδων αν όχι εκατοντάδων εκατομμυρίων ΕΥΡΩ αποδείχθηκε ότι είχαν ανταλλαχθεί με την Βιστωνίδα και το νερό (!) της, με συμβαλλόμενο μέρος μία μονή του Αγίου Όρους. Οι τίτλοι κυριότητας της μονής αμφισβητήθηκαν από την αρχή για να αναγκασθεί τελικά το Δημόσιο να παγώσει τις ανταλλαγές.
Εκείνο όμως που εξόργισε ακόμη και τους πιο συνεπείς και σκληρούς νεοδημοκράτες ήταν ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι εις τις ανταλλαγές αποδείχθηκε ότι ήταν στελέχη της Ν.Δ. ή συγγενείς τους. Μετά την αποκάλυψη αυτή η κοινή γνώμη έχασε την υπομονή της με αποτέλεσμα σε διάστημα ούτε δύο μηνών δύο πρωτοκλασάτοι υπουργοί να εξωθούνται σε παραίτηση. Εις τη Δ.Ε.Θ. αλλά και μετά ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε εις τα μάτια των περισσοτέρων ότι ενδιαφερόταν περισσότερο να «σώσει» τους υπουργούς του, παρά να λάμψει η αλήθεια.
Η παραίτηση των δύο εισαγγελέων που ερευνούσαν την υπόθεση αποτέλεσε την θρυαλλίδα των εξελίξεων και η Ν.Δ. αναγκάστηκε να δεχθεί Εξεταστική Επιτροπή παρά την αρχική άρνησή της, αφού η παράταξη ήταν πια «στα σχοινιά». Εις τις δημοσκοπήσεις η Ν.Δ. για πρώτη φορά από το 2004 έχασε το προβάδισμα και τώρα φέρεται να υπολείπεται κατά 3,5% και βλέπουμε. Το ΠΑΣΟΚ είναι μπροστά εις την παράσταση νίκης, ενώ ο Γιώργος εμφανίζεται καταλληλότερος του Κώστα…
Και όλα αυτά γιατί ο κόσμος που είχε στηρίξει τις ελπίδες του ότι επί Ν.Δ. δεν θα επαναλαμβάνονταν τουλάχιστον τα φαινόμενα σήψης της εποχής ΠΑΣΟΚ, βλέπει μετά λύπης του ότι δεν άλλαξε τίποτα, ότι τα φαινόμενα επαναλαμβάνονται και μάλιστα ταχέως, ότι δεν υπάρχει ελπίδα για να απαλλαγεί η χώρα από τη διαφθορά.
Και φυσικά όλοι αναφωνούν το γνωστό μότο «Όλοι ίδιοι είναι».
Ποιος θα τους πείσει ξανά ότι έχουν άδικο;
Έλα μου ντε…
Τα Σέβη μου.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ